Συγκάλεσε νέα σύσκεψη ο Προέδρος για τις κυρώσεις Κύπριων

Νέα σύσκεψη για το θέμα των κυρώσεων από ΗΠΑ και Αγγλία σε Κύπριους, συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα προεδρεύσει στις 12:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για το θέμα των κυρώσεων, με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Σε δηλώσεις του χθες στο περιθώριο εκδήλωσης στη Χούλου στην Πάφο, ο Πρόεδρος ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα για το θέμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, είπε ότι «η καλύτερη απάντηση, θεωρώ, είναι οι ίδιες οι δηλώσεις από πλευράς αμερικανικής Κυβέρνησης».

Παράλληλα, είπε ότι η Κυβέρνηση είναι σε επαφή με την αμερικανική Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή. «Έχουμε ζητήσει να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, η δική μας πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, δηλαδή φαινόμενα που εκφεύγουν του πλαισίου των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί ειδικότερα από πλευράς ΕΕ στις οποίες συμμετείχε και η Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Επανέλαβε ότι είναι σε επαφή με την αμερικανική Κυβέρνηση η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, όπως είπε, ενώ σε συνέχεια της σύσκεψης την Μεγάλη Πέμπτη, για το θέμα, θα έχει συνάντηση και με τη Νομική Υπηρεσία και με το Υπουργείο Οικονομικών, «ακριβώς, για να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν». «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε ή να δώσουμε τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε, να αμαυρώσει το όνομα της χώρας μας», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, από πλευράς Κυβέρνησης, υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση έτσι ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά για το συγκεκριμένο θέμα.

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών