Φρικιαστική ομολογία της Wagner για Ουκρανία-«Σκοτώσαμε 20 παιδιά και όποιον δεν ήθελε να πολεμήσει»

Σε μια ωμή παραδοχή προχωρούν πρώην διοικητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner. Υποστηρίζουν ότι σκότωσαν πάνω από 20 παιδιά και εφήβους στην Ουκρανία, συγκεκριμένα στο πολύπαθο Μπαχμούτ και Ντονέτσκ, ενώ είχαν προκαλέσει εκρήξεις σε λατομεία και την ίδια στιγμή σκότωναν όποιον Ρώσο αρνείτο να πολεμήσει.

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις προέρχονται από δύο Ρώσους σε συνομιλία τους με έναν ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Οι ισχυρισμοί αυτοί έγιναν, ειδικότερα, σε συνεντεύξεις στο Gulagu.net, μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που στοχεύει τη διαφθορά και τα βασανιστήρια στη Ρωσία.

Στα βίντεο των συνεντεύξεων, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, οι πρώην Ρώσοι κατάδικοι Αζαμάτ Ουλντάροφ και Αλεξέι Σαβίτσφ -οι οποίοι αμφότεροι έλαβαν αμνηστία μέσω προεδρικών διαταγμάτων πέρυσι, σύμφωνα με το Gulagu.net- περιγράφουν τις ενέργειές τους στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας.

Το CNN, το οποίο αναμεταδίδει το περιεχόμενο των συνεντεύξεων, δεν κατάφερε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς ή την ταυτότητα των ανδρών στα βίντεο, αλλά έχει λάβει ρωσικά ποινικά έγγραφα που δείχνουν ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με προεδρική χάρη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022, αντίστοιχα.

Ο επικεφαλής της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, επιβεβαίωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι είχε παρακολουθήσει μέρη του βίντεο και απείλησε με αντίποινα εναντίον των δύο πρώην μαχητών.

«Όσο για το τι βιντεοσκοπήθηκε, κατάφερα να δω κάποια σημεία του βίντεο και μπορώ να πω το εξής: εάν τουλάχιστον μία από αυτές τις κατηγορίες εναντίον μου επιβεβαιωθεί, είμαι έτοιμος να λογοδοτήσω σύμφωνα με οποιονδήποτε νόμο», υπογράμμισε ο Πριγκόζιν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε στον Πρόδρομο με φωτοβολίδα και κροτίδες 37χρονος-Έρευνες εάν σχετίζεται με ενδεχόμενους εμπρησμούς
Τσάκωσαν 41χρονο να κλέβει κεραμικά από οικοδομή στη Λάρνακα
Πολίτης αναγνώρισε αναζητούμενο για κλοπή από πρακτορείο στοιχημάτων και ενημέρωσε τις Αρχές-Συνελήφθη 26χρονος
Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο-Δίχρονη εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι
Εικόνες αποκάλυψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία
Aεροσκάφος έκανε βουτιά για να αποφύγει σύγκρουση στις ΗΠΑ
Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση-Αγγίζει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος