Φρικιαστική ομολογία της Wagner για Ουκρανία-«Σκοτώσαμε 20 παιδιά και όποιον δεν ήθελε να πολεμήσει»

Σε μια ωμή παραδοχή προχωρούν πρώην διοικητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner. Υποστηρίζουν ότι σκότωσαν πάνω από 20 παιδιά και εφήβους στην Ουκρανία, συγκεκριμένα στο πολύπαθο Μπαχμούτ και Ντονέτσκ, ενώ είχαν προκαλέσει εκρήξεις σε λατομεία και την ίδια στιγμή σκότωναν όποιον Ρώσο αρνείτο να πολεμήσει.

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις προέρχονται από δύο Ρώσους σε συνομιλία τους με έναν ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Οι ισχυρισμοί αυτοί έγιναν, ειδικότερα, σε συνεντεύξεις στο Gulagu.net, μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που στοχεύει τη διαφθορά και τα βασανιστήρια στη Ρωσία.

Στα βίντεο των συνεντεύξεων, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, οι πρώην Ρώσοι κατάδικοι Αζαμάτ Ουλντάροφ και Αλεξέι Σαβίτσφ -οι οποίοι αμφότεροι έλαβαν αμνηστία μέσω προεδρικών διαταγμάτων πέρυσι, σύμφωνα με το Gulagu.net- περιγράφουν τις ενέργειές τους στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας.

Το CNN, το οποίο αναμεταδίδει το περιεχόμενο των συνεντεύξεων, δεν κατάφερε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς ή την ταυτότητα των ανδρών στα βίντεο, αλλά έχει λάβει ρωσικά ποινικά έγγραφα που δείχνουν ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με προεδρική χάρη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022, αντίστοιχα.

Ο επικεφαλής της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, επιβεβαίωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι είχε παρακολουθήσει μέρη του βίντεο και απείλησε με αντίποινα εναντίον των δύο πρώην μαχητών.

«Όσο για το τι βιντεοσκοπήθηκε, κατάφερα να δω κάποια σημεία του βίντεο και μπορώ να πω το εξής: εάν τουλάχιστον μία από αυτές τις κατηγορίες εναντίον μου επιβεβαιωθεί, είμαι έτοιμος να λογοδοτήσω σύμφωνα με οποιονδήποτε νόμο», υπογράμμισε ο Πριγκόζιν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ενέδρα θανάτου σε γάμο στη Γαλλία-Γάζωσαν το ζευγάρι μετά το γλέντι, νεκροί η νύφη και ένας από τους δράστες
Το Λονδίνο δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο-Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ
Κ. Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για μετανάστες, δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές
Επιστολή Χαμενεΐ σε Πούτιν για περισσότερη υποστήριξη-Στη Μόσχα για διαβουλέυσεις ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αυξάνονται οι ανησυχίες των αεροπορικών εταιρειών για τις πτήσεις στη Μ. Ανατολή λόγω παρεμβολών στα GPS
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πώς θα επηρεαστεί το εμπόριο από πιθανό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Πολύ κατώτερο των προσδοκιών το e-kalathi για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών
ΒΙΝΤΕΟ: H στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ