Ν. Χριστοδουλίδης: Υπάρχει πολιτική βούληση κατά οποιασδήποτε σκιάς στο θέμα κυρώσεων

Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση από πλευράς Κυβέρνησης έτσι ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά, είπε την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με τη συμπερίληψη Κυπρίων φυσικών και νομικών προσώπων στους καταλόγους των τελευταίων κυρώσεων από ΗΠΑ. 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης  στη Χούλου της Πάφου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα για το θέμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, είπε ότι «η καλύτερη απάντηση, θεωρώ, είναι οι ίδιες οι δηλώσεις από πλευράς αμερικανικής Κυβέρνησης».

Είπε ότι η Κυβέρνηση είναι σε επαφή με την αμερικανική Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή. «Έχουμε ζητήσει να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, η δική μας πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, δηλαδή φαινόμενα που εκφεύγουν του πλαισίου των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί ειδικότερα από πλευράς ΕΕ στις οποίες συμμετείχε και η Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Επανέλαβε ότι είναι σε επαφή με την αμερικανική Κυβέρνηση η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, όπως είπε, ενώ σε συνέχεια της σύσκεψης την Μεγάλη Πέμπτη, για το θέμα, θα έχει συνάντηση και με τη Νομική Υπηρεσία και με το Υπουργείο Οικονομικών, «ακριβώς, για να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν». «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε ή να δώσουμε τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε, να αμαυρώσει το όνομα της χώρας μας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, από πλευράς Κυβέρνησης, «υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση» έτσι ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά για το συγκεκριμένο θέμα.

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η πλήρη ένταξη της Κύπρου στο χώρο Σένγκεν
Με αφαλατώσεις από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αντιμετωπίσει η Κύπρος το υδατικό
Πυρά Ερχίουρμαν σε Τατάρ για το Κυπριακό-«Πρώτη φορά δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση
Διαβεβαιώσεις Πάλμα για την ασφάλεια και σταθερότητα στο λαό-«Προβαίνουμε σε όλες τις δέουσες ενέργειες»
Διαστρεβλώνει ξανά την ιστορία ο Τατάρ-«Αποτέλεσμα βούλησης των τ/κ για κυριαρχία» η εισβολή του 1974
Ισχυρίζονται ότι παραποιήθηκε η ιστορία για την εισβολή και επιμένουν στο αφήγημά τους για το Κυπριακό οι Τούρκοι
Πάει στα κατεχόμενα να τους «δειχτεί» για την μαντίλα ο Ερντογάν-«Όταν δεν τους βάζεις όρια, δεν γνωρίζουν τη θέση τους»
Τέλος στη συγγενοκρατία στο δημόσιο θέλει να θέσει η Βουλή-Η πρόταση νόμου που προωθείται
Συνεχίζει τον αμανέ του ο Τατάρ-«Ορθή είναι η πολιτική των δυο κρατών»
Η Τουρκία αρχίζει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοιχτά των κατεχομένων