Παρουσιάστηκε η βιογραφία του Τατάρ από Βρετανίδα συγγραφέα

Σε τελετή που έγινε στην «προεδρία», παρουσιάστηκε το βιογραφικό βιβλίο με τίτλο «A Cry For Justice», που είναι γραμμένο από τη Βρετανίδα συγγραφέα Jennifer Vardy και βασίζεται στη ζωή του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, σε ομιλία του στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, ο κ. Τατάρ επεσήμανε ότι η συγγραφέας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την προετοιμασία του βιβλίου και ευχαρίστησε την Vardy, τον Τανέρ Εργκινέλ, ο οποίος εμπνεύστηκε τη συγγραφή του βιβλίου, και τον δικηγόρο Ερντέμ Εργκινέλ, ο οποίος στάθηκε δίπλα του σε όλη αυτή τη διαδικασία, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Αναφέροντας ότι το βιβλίο δεν ασχολείται μόνο με τη δική του ζωή και καριέρα, αλλά και με την ιστορία του τουρκοκυπριακού «λαού», τον αγώνα του να υπάρχει σε αυτό το νησί με ισότιμο καθεστώς και την «κραυγή του για δικαιοσύνη», ο Τατάρ είπε ότι «Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που η Τζένη ονόμασε το βιβλίο ‘Κραυγή για δικαιοσύνη’. Εμείς εδώ φωνάζουμε για δικαιοσύνη. Ζητάμε από τους φίλους μας να γίνουν η φωνή μας. Γιατί έχουμε μια ισχυρή υπόθεση. Πιστεύουμε ότι υπάρχουμε σε αυτή τη χώρα στη βάση της ισότητας».

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι όταν έγινε «πρόεδρος» εισήγαγαν την πολιτική των δύο «κρατών» που ζουν δίπλα-δίπλα και προσπάθησαν να κάνουν έκκληση γι’ αυτό σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες.

Η συγγραφέας Jennifer Vardy δήλωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή γι' αυτήν να μπορέσει να γράψει ένα βιβλίο για τον «πρόεδρο» Ερσίν Τατάρ, όπως αποκάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γεωγραφία της «χώρας» του, που διαμόρφωσαν όλες τις αρχές και τις σκέψεις του, και ευχαρίστησε τον Τατάρ που της έδωσε αυτή την ευκαιρία και τον Ερντέμ Εργκινέλ για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Ημερίδα στη Λεμεσό για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία
Επ. Περιβάλλοντος: Εφικτά ως το 2030 τα πρότυπα για ποιότητα αέρα
Άρχισε τη λειτουργία του το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας του Δήμου Πάφου
ΠτΔ: Σταθμός η λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών
Εξαγγελία σχεδίου επιχορηγημένων διακοπών για Χαμηλοσυνταξιούχους ζητά η ΕΚΥΣΥ
Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Επιτυχημένη η επέμβαση στο Φίτσο-Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
«Διαφωνούσα με τις πολιτικές του»-Τα πρώτα λόγια δράστη που πυροβόλησε τον Φίτσο
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο-Ακατάσχετη η αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα
Ακόμη ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια φορτώθηκε στην Κύπρο-Απέπλευσε προς Γάζα