Ενέργειες για προώθηση του τουρισμού των κατεχομένων

Με την υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης τα κατεχόμενα επιχειρούν να προβάλλουν τις τουριστικές υποδομές τους στο διεθνές σκηνικό. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίμπρις», στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης EMİTT που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, ο «υπουργός τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Νουρί Ερσόι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αχμέτ Σαβασάν, «βουλευτής» και πρόεδρος του συμβουλίου τουρισμού υγείας, η Σενιχά Μπιράντ Τσινάρ, «γενική πρόξενος» στην Κωνσταντινούπολη, η Μινέ Εμίρογλου, «διευθύντρια του τμήματος τουριστικής προώθησης και μάρκετινγκ» και ο αντιπρόεδρος της «ένωσης Τουρκοκύπριων τουριστικών πρακτόρων (KITSAB)», Ογούζ Ακαντσάι.

Ο κ. Ατάογλου είπε ότι ο κ. Ερσόι έδωσε οδηγίες για τη συνέχιση των προωθητικών ενεργειών που γίνονται από την Τουρκική Υπηρεσία Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA) για 1 ακόμη μήνα, και σημείωσε ότι θα συνεχίσουν περισσότερα διαφημιστικά βίντεο και περισσότερες δραστηριότητες μάρκετινγκ μέσω της TGA κατά το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου, η εφημερίδα γράφει ότι ο Σαβασάν, συμμετείχε και ως ομιλητής στην έκθεση όπου παρουσίασε τις δυνατότητες της «βόρειας Κύπρου».

Για το ίδιο θέμα, η «Αβρούπα» δημοσιεύει φωτογραφίες με διαφημιστικές πινακίδες της αλυσίδας ξενοδοχείων Merit, στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι πινακίδες που προωθούν το ξενοδοχείο Merit Royal, αναγράφουν «βόρεια Κύπρος» και είναι τοποθετημένες στην οδό Sheikh Mohammad bin Zayed, Sheikh Zayed – Jabal Ali, και στον αυτοκινητόδρομο Ντουμπάι- Αμπού Ντάμπι.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης αναφέρεται ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων δαπανά ετησίως 3 εκατομμύρια δολάρια για προβολή του κατοχικού καθεστώτος.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της