Σ. Σαμψών στον REPORTER: Η υποψηφιότητά μου έχει ιδεολογικό χαρακτήρα και κατεύθυνση

«Διαθέτω τα προσόντα, έχω τη γνώση και την εμπειρία, πρωτίστως όμως έχω τη θέληση και την ικανότητα, να κάνουμε τη διαφορά και να επανενώσουμε την Παράταξη μας. Να ξαναβρούμε τη χαμένη ταυτότητα μας, να θυμηθούμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά πάνω στα οποία σφυρηλατήθηκε το κόμμα μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», αναφέρει σε συνέντευξή του στον REPORTER ο υποψήφιος αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Σωτήρης Σαμψών. «Η συνθηκολόγηση αρχών, πιστεύω και αξιών, για οποιοδήποτε λόγο και προς εξυπηρέτηση οποιουδήποτε σκοπού και στόχου, δεν αποτελούσε ποτέ επιλογή για μένα», τονίζει.

Ο Σωτήρης Σαμψών χαρακτηρίζει αδιανόητο να υπάρχει διελκυστίνδα για έλεγχο του κόμματος από τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου και ξεκαθαρίζει ότι δεν συμμετέχει σε αυτή την αντιπαράθεση και η δική του υποψηφιότητα υποβλήθηκε για λόγους αρχής, με ιδεολογική πυξίδα τις αρχές ίδρυσης του ΔΗΣΥ και όχι την ανάληψη του ελέγχου του. «Δεν διεκδικώ τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για την καρέκλα ή για το αξίωμα. Η υποψηφιότητα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα και κατεύθυνση», υπογραμμίζει.

Ο υποψήφιος θεωρεί ότι ο ΔΗΣΥ έχει απομακρυνθεί τόσο από τη βάση του, όσο κι από τις αρχές και την ιδεολογία του. «Δεν είναι αυτός ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ονειρευτήκαμε, ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ιδρύσαμε. Δεν είναι αυτός ο Δημοκρατικός Συναγερμός της καρδιάς και των ονείρων μας. Δεν είναι τούτος ο αυθεντικός Δημοκρατικός Συναγερμός», αναφέρει, υποδεικνύοντας ότι για να έχει η πατρίδα ελπίδα σωτηρίας, αυτό πρέπει να αλλάξει.

Προσθέτει ότι το κόμμα έχει εκτροχιαστεί από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του, έχει απωλέσει την επαφή του με τη βάση και έχει χάσει τον χαρακτήρα του ως κόμμα συλλογικό και πολυταξικό. «Ο ελληνισμός, ο χριστιανισμός, η εθνική συνείδηση και η άδολη αγάπη προς την πατρίδα και τον άνθρωπο, είχαν αποτελέσει οδηγό στα χρόνια ίδρυσης του ΔΗΣΥ και αυτές οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά, σήμερα εξίσου επίκαιρες όπως και τότε, πρέπει να οδηγούν τα βήματα μας προς ένα καλύτερο αύριο», υποδεικνύει.

Ο κ. Σαμψών προτείνει τη διεξαγωγή ιδεολογικού και καταστατικού συνεδρίου, ώστε η ηγεσία να λάβει από τη βάση σαφείς όρους εντολής και ξεκάθαρη ιδεολογική κατεύθυνση. Εμφανίζεται επικριτικός σε σχέση με τα όσα προηγήθηκαν, λέγοντας πως «χειρισμοί και αποφάσεις ετών, σε πλειάδα ζητημάτων, οδήγησαν δυστυχώς στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών και στη διάσπαση της παράταξής μας. Αυτή τη διάσπαση έχουμε καθήκον να την εξαλείψουμε με τη λήψη σειράς ουσιαστικών μέτρων και αποφάσεων». Προϋπόθεση για επίτευξη ενότητας αποτελεί η επιστροφή στους λόγους ίδρυσης του ΔΗΣΥ, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται η επανασύνδεση ηγεσίας και βάσης, μέσω της επαναδραστηριοποίησης όλων των τοπικών, κλαδικών, επαγγελματικών και άλλων επιτροπών της Παράταξης, σημειώνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Διεκδικείτε το αξίωμα του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή του κόμματος. Γιατί αποφασίσατε να εμπλακείτε ξανά σε αυτή τη φάση και γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να προτιμήσουν εσάς τα μέλη του κόμματος;

Ανήκω στην γαλάζια γενιά του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην περήφανη νεολαία με αρχηγό της τον μακαριστό Μανώλη Χριστοφίδη. Εντάχθηκα στη νεολαία του ΔΗΣΥ σε ηλικία 13 ετών, σε καιρούς δύσκολους για την Κύπρο και για το κόμμα μας.

Από τα κομματικά δρώμενα δεν ήμουν ποτέ μακριά. Είτε από την έπαλξη του πολιτειακού ή κομματικού αξιώματος, είτε ως απλός στρατιώτης της Παράταξης, ήμουν παρόν και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, σε κάθε αγώνα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, σε κάθε περίπτωση που η Παράταξη με χρειάστηκε, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και των ανθρώπων της.

Επομένως, δεν διεκδικώ τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για την καρέκλα ή για το αξίωμα. Η υποψηφιότητα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα και κατεύθυνση και ο αγώνας που διεξάγω αξιοπρεπής και με απόλυτη ειλικρίνεια.

Τούτη τη χρονική στιγμή ιδιαίτερα, νιώθω την ευθύνη απέναντι στην Παράταξη, στους ανθρώπους της και στην ιστορία της, να διεκδικήσω τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι η Παράταξη έχει εκτροχιαστεί από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που αποτελούν τη βάση ίδρυσής της. Έχει χάσει την ταυτότητα της. Έχει απωλέσει την επαφή της με τη βάση της και έχει χάσει τον χαρακτήρα της ως κόμμα συλλογικό και πολυταξικό.

Σε αυτή την ταυτότητα, σε τούτες τις αξίες, αρχές και τα ιδανικά τα οποία είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα εν έτει 2023 πρέπει να επανέλθει ο Δημοκρατικός Συναγερμός για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Δεν το κρύβω ότι αισθάνομαι απογοήτευση γιατί σήμερα δεν είναι αυτός ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ονειρευτήκαμε, ο Δημοκρατικός Συναγερμός που ιδρύσαμε. Δεν είναι αυτός ο Δημοκρατικός Συναγερμός της καρδιάς και των ονείρων μας. Δεν είναι τούτος ο αυθεντικός Δημοκρατικός Συναγερμός. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει για να μπορεί η Πατρίδα να έχει ελπίδα σωτηρίας.

Ως εκ τούτου, πρέπει να αισθάνονται άβολα όσοι εδώ και χρόνια προωθούν θέσεις και απόψεις εντός ΔΗΣΥ ξένες προς την Παράταξη, την ιδεολογία της και τους λόγους ίδρυσής της. Άβολα πρέπει να αισθάνονται όσοι με τις τοποθετήσεις, τις πολιτικές και τις ευκαιριακές συμμαχίες τους έχουν διχάσει την Παράταξη, παραχωρώντας δυστυχώς μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, στελεχών και οπαδών της σε τρίτους.

Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου και τούτο ακριβώς εγγυάται η δική μου υποψηφιότητα.

Η εξαγγελία σας έγινε με βάση το τρίπτυχο «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια». Προφανώς θεωρείτε ότι εκεί εδράζεται ιδεολογικά ο Συναγερμός. Πώς εφαρμόζονται όμως αυτές οι αξίες στη σύγχρονη εποχή;

Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο εδράζεται η υποψηφιότητα μου είναι βασισμένο στις καταβολές του Δημοκρατικού Συναγερμού και στις διαχρονικές αρχές, αξίες και ιδανικά ίδρυσης της Παράταξής μας, αρχές, αξίες και ιδανικά σταθερά, επίκαιρα και αμετάβλητα, χθες, σήμερα αλλά και αύριο.

Σεβασμός στο παρελθόν, με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον οφειλόμενο σεβασμό προς κάθε συμπολίτη μας και στα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα προς τη νεολαία, με σεβασμό στη ραχοκοκαλιά της παράταξης, στους Αγωνιστές και στους ανθρώπους που με αίμα, ιδρώτα και θυσίες δημιούργησαν τον ΔΗΣΥ. Ο ελληνισμός, ο χριστιανισμός, η εθνική συνείδηση και η άδολη αγάπη προς την Πατρίδα και τον άνθρωπο, είχαν αποτελέσει οδηγό στα χρόνια ίδρυσης του ΔΗ.ΣΥ. και αυτές οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά, σήμερα εξίσου επίκαιρες όπως και τότε, πρέπει να οδηγούν τα βήματα μας προς ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι κόμμα του κεντρώου ή του κεντροαριστερού χώρου. Ιδρύθηκε με επίκεντρο την πατρίδα και τον άνθρωπο. Προέρχεται από το λαό και υπέρ του λαού έταξε την αποστολή του. Στην Κύπρο σήμερα, η μεσαία τάξη έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Συμπολίτες μας χάνουν τα σπίτια τους. Τα επιτόκια αυξάνονται. Οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Η παιδεία αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου αλλοιώνεται λόγω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Η νεολαία μας κινδυνεύει από την απουσία προτύπων και ανθρώπων που θα την εμπνεύσουν. Δεν είναι αυτή η κοινωνία που ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της Παράταξής μας. Δεν είναι αυτή η κοινωνία που θέλουμε για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές.

Ταυτόχρονα, η λύση του Κυπριακού πρέπει να αποτελεί μονόδρομο για όλους. Το Εθνικό Θέμα όμως, αποτελεί πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Από τη λύση δεν μπορεί να απουσιάζει η έννοια της δίκαιης λύσης, όπως προνοείται και στην ιδρυτική πράξη της Παράταξης. Ομοίως, προέχει η ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια επίλυσης του. Αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.. Οποιαδήποτε λύση δεν μπορεί να επαναφέρει διευθετήσεις με φιλοσοφίες και περιεχόμενα που έχουν απορριφθεί, αλλά πρέπει να διέπεται από τις Θεμελιώδεις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να έχει ως σκοπό την ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ομαλή επανένταξη των Τουρκοκυπρίων στο νόμιμο κράτος και την εναρμόνιση ολόκληρης της κυπριακής επικράτειας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Επομένως, δεν μπορούμε να συζητούμε μοντέλα λύσης που οδηγούν σε άμεση ή έμμεση κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως διεθνώς αναγνωρισμένου και ισότιμα ευρωπαϊκού κυρίαρχου κράτους.

Θέτετε έντονα το ζήτημα της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος. Αισθάνεστε ότι έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια; Και πώς μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτήν, εάν δεν εννοείτε όλοι το ίδιο πράγμα;

Το ζήτημα της ιδεολογικής ταυτότητας της Παράταξης τίθεται έντονα από την ίδια τη βάση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ως εκ τούτου, ως έχω ήδη προαναφέρει, σαφώς και τίθεται θέμα ιδεολογικής ταυτότητας της Παράταξης και σαφώς υφίσταται αδήριτη ανάγκη για επαναφορά των αρχών, των αξιών και των ιδανικών ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Γι’ αυτό το λόγο, η διεξαγωγή ιδεολογικού και καταστατικού συνεδρίου αλλά και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι απαραίτητη. Βεβαίως, όχι με σκοπό να κατευθύνει η ηγεσία τη βάση, αλλά για να λάβει η ηγεσία από τη βάση σαφείς όρους εντολής και ξεκάθαρη ιδεολογική κατεύθυνση. Ως κόμμα συλλογικό, ο Δημοκρατικός Συναγερμός οφείλει να αφουγκραστεί τη βάση του. Είναι αυτές τις θέσεις που η Παράταξη και η ηγεσία πρέπει να προτάξει από τούδε και στο εξής, τόσο στο Εθνικό όσο και σε κάθε άλλο ζήτημα.

Κατά την κατάθεση της υποψηφιότητάς σας δηλώσατε ότι είναι ξεκάθαρη πλέον η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και ανανέωση. Πώς θεωρείτε ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το κόμμα;

Χειρισμοί και αποφάσεις ετών, σε πλειάδα ζητημάτων, οδήγησαν δυστυχώς στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών και στη διάσπαση της Παράταξής μας. Αυτή τη διάσπαση έχουμε καθήκον να την εξαλείψουμε με τη λήψη σειράς ουσιαστικών μέτρων και αποφάσεων. Για το καλό της Πατρίδας προέχει πρωτίστως η ενότητα του κόμματος και η συνοχή ανανέωση και εκσυγχρονισμός της Παράταξης, οι οποίες δεν είναι έννοιες αφηρημένες, αλλά στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την επαναφορά της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος και με την επανασύνδεση του Δημοκρατικού Συναγερμού με τη βάση του που δεν είναι άλλη από τον απλό άνθρωπο. Αυτό ακριβώς εγγυάται η δική μου υποψηφιότητα.

Η εκλογική αποτυχία του ΔΗΣΥ στις Προεδρικές Εκλογές ήταν, κατά μία ανάγνωση, απότοκο του γεγονότος πως η προηγούμενη ηγεσία αποτύγχανε να διαβάζει τη βάση του κόμματος. Εσείς μιλάτε για επανασύνδεση του κόμματος με τη βάση, ως προϋπόθεση για την ενότητα. Ποιοι μηχανισμοί θα πρέπει να αναπτυχθούν για να επιτευχθεί αυτό;

Προϋπόθεση για επίτευξη ενότητας στην Παράταξη αποτελεί η επιστροφή στους λόγους ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ταυτόχρονα επιβάλλεται η επανασύνδεση ηγεσίας και βάσης, μέσω της επαναδραστηριοποίησης όλων των τοπικών, κλαδικών, επαγγελματικών και άλλων επιτροπών της Παράταξης.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες καταστατικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα, την καταστατική υποχρέωση της ηγεσίας, όχι μόνο να αφουγκράζεται αλλά και ανέκκλητα να υλοποιεί και να εφαρμόζει τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις της βάσης.

Διαθέτω τα προσόντα, έχω τη γνώση και την εμπειρία, πρωτίστως όμως έχω τη θέληση και την ικανότητα, να κάνουμε τη διαφορά και να επανενώσουμε την Παράταξη μας. Να ξαναβρούμε τη χαμένη ταυτότητα μας, να θυμηθούμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά πάνω στα οποία σφυρηλατήθηκε το κόμμα μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Επιτρέψατε μου επίσης να πω πως η ενότητα δεν επιτυγχάνεται με διαγραφές και χαρακτηρισμούς. Στο Δημοκρατικό Συναγερμό δεν περισσεύει κανένας. Από τον πρώτο έως και τον τελευταίο. Ο ΔΗΣΥ δεν ανήκει σε κανένα και δεν είναι χωράφι κανενός για να διαγράφει ή να προπηλακίζει παραδοσιακά στελέχη του και να τα αντικαθιστά με ξένα προς την Παράταξη σώματα, τα οποία ακόμα και μετά την ένταξη τους στην Παράταξη, με τις θέσεις και τοποθετήσεις τους επιμένουν να παραμένουν τέτοια.

Ο ΔΗΣΥ ξεκίνησε τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες πριν να κάνει πλήρη και ολοκληρωμένη αποτίμηση αποτελέσματος και την απαραίτητη αυτοκριτική για τις αποφάσεις του. Πιστεύετε ότι ήταν ορθή αυτή η απόφαση ή άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για παρακάτω;

Η όποια αυτοκριτική και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και της προεδρίας Αβέρωφ Νεοφύτου, καλόπιστα φρονώ ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί οποιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Εισηγούμαι ότι έστω και τώρα, αυτή η αποτίμηση πρέπει να γίνει.

Σε ποιο βαθμό θεωρείτε ότι τροφοδότησε την κρίση που βιώνει το κόμμα η υπόγεια αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Αβέρωφ Νεοφύτου; Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ορθότερος δρόμος για να βγει το κόμμα από την εσωστρέφεια;

Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα και που θα πρέπει να ανησυχήσει τον κάθε Συναγερμικό, είναι ότι η αντιπαράθεση στην οποία αναφέρεστε, συνεχίζει και σήμερα, μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι αδιανόητο να υπάρχει σήμερα διελκυστίνδα για έλεγχο του κόμματος από τη μια ή την άλλη πλευρά, μέσω της προώθησης υποψηφίων σε θέσεις για την ηγεσία του κόμματος.

Είμαι ευτυχής να αναφέρω ότι δεν συμμετέχω σε αυτή την αντιπαράθεση και δεν είμαι μέρος της. Η δική μου υποψηφιότητα υποβλήθηκε για λόγους αρχής, με ιδεολογική πυξίδα τις αρχές ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού και όχι την ανάληψη του ελέγχου του.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή στην Πινδάρου για το τι είναι η «υπεύθυνη» αντιπολίτευση και πώς πρέπει να ασκείται. Εσείς πώς την ερμηνεύετε;

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός οφείλει να επικροτεί χειρισμούς και μέτρα προς όφελος της πατρίδας και των ανθρώπων μας και με εποικοδομητική και καλόπιστη κριτική να βελτιώνει, και πάλι προς όφελος πατρίδας και λαού, τα μέτρα και τους χειρισμούς εκείνους της Κυβέρνησης οι οποίοι χρίζουν βελτίωσης.

Η Καίτη Κληρίδου αναφέρθηκε στο πρόσωπό σας λέγοντας ότι «ανήκει στην εθνικόφρονα παράταξη που δεν μπορεί να δώσει σπιθαμή γης στους Τούρκους, αλλά έδωσε τη μισή Κύπρο». Πώς απαντάτε σε αυτή την τοποθέτηση;

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πρώτα απ’ όλα επιτρέψετε μου να πω ότι η συνθηκολόγηση αρχών, πιστεύω και αξιών, για οποιοδήποτε λόγο και προς εξυπηρέτηση οποιουδήποτε σκοπού και στόχου, δεν αποτελούσε ποτέ επιλογή για μένα.

Δηλώσεις που αδικαιολόγητα επιρρίπτουν ευθύνες στην Εθνικόφρονα Παράταξη για την εθνική τραγωδία, προσβάλλουν τα μέγιστα την Εθνικόφρονα Παράταξη και όχι μόνο δεν τις ασπάζομαι αλλά τις καταδικάζω ανεπιφύλακτα.

Αν και δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω, καθότι σέβομαι τη μνήμη του ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι κόμμα της δεξιάς που ιδρύθηκε από την Εθνικόφρονα Παράταξη, με λάβαρο και πυξίδα του το «την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω». Αυτή ήταν τότε, και αυτή πρέπει να είναι σήμερα η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος μας.

Η οικογένεια μου, η μάνα μας, η αδελφή μου και εγώ, έχουμε περάσει διά πυρός και σιδήρου ανάμεσα στα χρόνια. Βιώσαμε χρόνια πέτρινα και εξαιρετικά δύσκολες και σκληρές καταστάσεις που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Με πατέρα στη φυλακή και στην εξορία, ζήσαμε τον κατατρεγμό και την αδικία σε όλο της το «μεγαλείο». Υπήρξαν μέρες που δεν είχαμε να φάμε γιατί η οικονομική καταστροφή ήταν απόλυτη. Άπειρες φορές η αδελφή μου και εγώ, παιδιά πέντε και εννέα χρονών, αντιμετωπίσαμε συμπεριφορές επιθετικές έως και βίαιες και γενικά οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώσαμε ήταν σχεδόν απάνθρωπες. Βιώσαμε την αγωνία αν ο πατέρας μας είχε επιβιώσει δύο δολοφονικών αποπειρών από Τούρκους πράκτορες ενώ βρισκόταν στην εξορία και για μέρες ολόκληρες δεν ξέραμε αν ζει ή αν πέθανε. Παρά ταύτα, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να παλεύουμε με αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Έχετε λοιπόν την εντύπωση πως η πολεμική που μου ασκείται καθώς και οι λεκτικές και άλλες επιθέσεις εναντίον της Εθνικοφρόνου Παρατάξεως αλλά και εναντίον μου ότι ανήκω «στην εθνικόφρονα παράταξη που δεν μπορεί να δώσει σπιθαμή γης στους Τούρκους, αλλά έδωσε τη μισή Κύπρο», με πτοούν; Όχι μόνο δεν με πτοούν, αλλά μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.

Είμαι περήφανος που ανήκω στην Εθνικόφρονα Παράταξη και περήφανα θα συνεχίσω να την εκπροσωπώ.

Δειτε Επισης

Διώκονται πειθαρχικά πέντε αστυνομικοί για την πρώτη απόδραση στις Κεντρικές, πήρε σειρά η δεύτερη με ισοβίτη
Εν μέσω έξαρσης της ομοφοβίας η απόφαση για Εθνική Στρατηγική για ΛΟΑΤΚΙ-Τρεις επιθέσεις σε δύο μήνες
Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τους αγώνες της Ελένης Φωκά-Δεσμεύτηκε ενίσχυση στήριξης των εγκλωβισμένων ο ΠτΔ
Πρόγευση για την Φλόριντα οι βροχές και οι ανεμοστρόβιλοι-Η πορεία του Μίλτον
Συνάντηση Τατάρ με ηγέτες πολιτικών κομμάτων ενόψει Νέας Υόρκης
Παρίσταναν συνεργάτη εταιρείας και απέσπασαν πάνω από 31 χιλιάδες
Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα-Σε πορεία σύγκρουσης με την Τάμπα ο Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδούσαν στον Ορμπάν το Bella Ciao οι ευρωβουλευτές και η Μέτσολα τους είπε «δεν είμαστε στη Eurovision»
Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Κύπρος για πρώτη φορά-«Εξαιρετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας»
Για τα επιδόματα τα περισσότερα παράπονα στην Επ. Διοικήσεως-Ενδείξεις εκφοβισμού στις Φυλακές