Πιάνει δουλειά ο Υπαρχηγός για την πειθαρχική στη σκιά των επεισοδίων-Χρονοπρόγραμμα ενός μηνός

Μετά και από τις γιορτές του Πάσχα, αναμένεται να σηκώσει μανίκια ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος πρόκειται να διερευνήσει τα πιθανά πειθαρχικά αδικήματα που προκύπτουν, σε βάρος των τριών ανώτερων αξιωματικών, σε σχέση με τα ντροπιαστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της καλαθοσφαιρικής αναμέτρησης ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ανόρθωση στο Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία, που φάνηκαν για άλλη μια φορά, τα κενά, τα λάθη και οι παραλείψεις της Αστυνομίας.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, αποτάθηκε στη Νομική Υπηρεσία ζητώντας γνωμάτευση, ως προς το εάν προκύπτει ζήτημα να αναλάβει την πειθαρχική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών ο Υπαρχηγός, δεδομένου πως ήταν το πρόσωπο που ανέλαβε και την διοικητική έρευνα, η οποία έδειξε ευθύνες.

Η Νομική Υπηρεσία άναψε το πράσινο φως στην υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία στη συνέχεια από την πλευρά της απέστειλε επιστολή στον Υπαρχηγό, δίνοντας του οδηγίες για την διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των τριών εμπλεκομένων.

Στο κάδρο των ερευνών, βρίσκονται οι τρεις ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, εκ των οποίων ο ένας είναι Βοηθός Αρχηγός, οι οποίοι είχαν εμπλοκή στο επιχειρησιακό πλάνο των Αρχών, το οποίο, όπως κατέδειξε η διοικητική έρευνα, δεν ήταν το ενδεδειγμένο, αφού δεν αξιολογήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν φθάσει στα χέρια των Αρχών και έκαναν λόγο για ετοιμοπόλεμους χούλιγκαν, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, ώστε να τους αποτρέψουν.

Όπως διαπιστώθηκε, έγινε λανθασμένος χειρισμός των πληροφοριών και το επιχειρησιακό πλάνο ήταν ελλιπές, εξού και δεν λήφθηκε η απόφαση για έλεγχο των λεωφορείων που μεταφέρθηκαν οι οπαδοί, δεν επιστρατεύτηκε ο Αίαντας και δεν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο γήπεδο, ενώ η Δύναμη στον χώρο δεν ήταν αυξημένη, σε σύγκριση με των αριθμών των μελών που επιστρατεύονται αυτή τη στιγμή στα γήπεδα.

Η αλυσίδα των ευθυνών άγγιξε τρεις αξιωματικούς, ωστόσο υπάρχουν διαμαρτυρίες εντός της τάξης των Σώματος, αφού υπήρχαν και άλλα στελέχη που είχαν εμπλοκή, στους οποίους όμως δεν αποδίδονται ευθύνες.

Μετά την Δευτέρα του Πάσχα, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας αναμένεται να αρχίσει την πειθαρχική του έρευνα, η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί, με βάση το χρονοδιάγραμμα, εντός ενός μηνός. Ακολούθως, αφού ολοκληρώσει την πειθαρχική έρευνα και καταλήξει σε συμπεράσματα, αναμένεται αυτά να διαβιβαστούν στην υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία θα αποφασίσει στη συνέχεια, με βάση πάντοτε τα συμπεράσματα της έρευνας, στον ορισμό τριμελής επιτροπής για να εξεταστούν τα πειθαρχικά που προκύπτουν.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως στο πρόσφατο παρελθόν και όχι μόνο, υπήρξαν παρόμοιες υποθέσεις με πειθαρχικές έρευνες, που ακόμη παραμένουν στα συρτάρια ανεξιχνίαστες και αναμένεται ακόμη, να ριχθεί φως στις εν λόγω υποθέσεις. Άλλωστε, υπάρχει πειθαρχική έρευνα που έχει αρχίσει από το 2019 και ακόμη βρίσκεται υπό μελέτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ακόμη κάποιο αποτέλεσμα…

Δειτε Επισης

Από ασυνεννοησία τους «ξέφυγε» παράνομος αλλοδαπός στην Αγία Νάπα
Νέα σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για τη Μονή Αββακούμ-Οδηγίες για επίσπευση των ερευνών
Έφοδος της ΥΚΑΝ σε οικία 58χρονου-Εντοπίστηκαν έξι φυτά κάνναβης (pics)
Διέφυγε τον κίνδυνο ο δεκαπεντάχρονος που έπεσε από ύψος 16 μέτρων-Φέρει κατάγματα στο σώμα
Τρεις οι συλλήψεις για τον τραυματισμό εννιάχρονου που έπεσε πάνω του η πόρτα σχολείου
Αυτός είναι ο 73χρονος που έχασε τη ζωή του στην πτήση του τρόμου-Τα τρία λεπτά της «βουτιάς»
«Άναψε η ένδειξη για τις ζώνες και τότε έκανε βουτιά το αεροπλάνο... Ακούστηκαν κραυγές»
Διαφωνία μεταξύ συγκατοίκων πίσω από τη συμπλοκή στη Λήδρας-Εμπλέκονται τέσσερα πρόσωπα
Συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία με δύο τραυματίες-Φέρουν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο
Βρετανός 73χρονος ο νεκρός στην μοιραία πτήση-Σε κρίσιμη κατάσταση επτά άλλοι επιβάτες