Ο Πριγκόζιν της Wagner καλεί τον Πούτιν να κηρύξει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με ανάρτησή του στο Telegram, να κηρύξει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα όπως ισχυρίζεται, η Μόσχα έχει εκπληρώσει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» και τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στην εδραίωση των εδαφών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν είπε, ακόμη ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να σκοτώσει μεγάλο αριθμό Ουκρανών στρατιωτών- ενώ έχει αναγκάσει ακόμα περισσότερους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Για τις Αρχές και την κοινωνία στο σύνολό της είναι σήμερα αναγκαίο να μπει ένα πλήρες τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να ενημερωθούν άπαντες ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που σχεδίαζα και υπό μία έννοια πράγματα τα πετύχαμε», έγραψε ο Πριγκόζιν.

«Η Ρωσία απέκοψε την (πρόσβαση της Ουκρανίας στην) Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού εδάφους και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Τώρα μόνον έναν πράγμα απομένει: Nα εδραιώσουμε τα ερείσματά μας στα εδάφη που ήδη έχουμε», επισήμανε ο αρχηγός της Wagner.

Οι μισθοφόροι της Wagner κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στο Μπαχμούτ, λέει η Ρωσία

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, οι μαχητές της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στην ουκρανική Μπαχμούτ, μία πόλη στρατηγικής σημασίας.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν από μερικές περιοχές της αναφερόμενης πόλης, καθώς η Ρωσία επιχειρεί μία νέα επίθεση με ισχυρά πυρά πυροβολικού κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως ανέφερε χθες η Βρετανία, σε μία σχετική ενημέρωση για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Έγκριση από Ευρωβουλή δίωξης αληθοφανών βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Ο πλανήτης φλέγεται και η Αστυνομία εξευτελίζεται-Όταν σε περιφρονούν τα ίδια σου τα μέλη, τότε υπάρχει πρόβλημα
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο
Το γιγαντιαίο μπλακάουτ της 28ης Απριλίου στην Ισπανία οφείλεται σε ένα φαινόμενο υπερτάσεων
Nομοθετική πρόταση από Κομισιόν για σταδιακή κατάργηση ρωσικών ορυκτών καυσίμων