H Λουκία Χριστοδούλου το νέο μέλος της ΕΔΥ μετά την παραίτηση Μιχαήλ

Στον διορισμό της Λουκίας Χριστοδούλου στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την υποβολή της παραίτησης του Μιχάλη Μιχαήλ από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πράξη του υπ’ Αριθμό 855/2023 ημερομηνίας 14 Απριλίου 2023, διόρισε την κ. Λουκία Ν. Χριστοδούλου ως Μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η κα. Λουκία Χριστοδούλου γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1968 στη Λεμεσό. Κατέχει δίπλωμα νομικής B.A. Law (Hons) του Πανεπιστημίου του Kent (The University of Kent at Canterbury) και LLM στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (International Commercial Law ) του ίδιου Πανεπιστημίου.

Για περίοδο 8 ετών άσκησε το επάγγελμα του Δικηγόρου σε μεγάλους δικηγορικούς οίκους στη Λεμεσό. Επίσης, κατά τα έτη 2000-2007 διετέλεσε Μέλος του Εφοριακού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έλαβε μέρος σε διάφορα Νομικά Συνέδρια και Φορολογικά Σεμινάρια.

Στις 22/1/2013 η κα Χριστοδούλου διορίστηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου Πρόεδρος της Επιτροπής για περίοδο πέντε ετών και ανανεώθηκε η θητεία της στις 24/4/2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λουκία Χριστοδούλου: Ανανεώθηκε η θητεία της στην ΕΠΑ

Υπενθυμίζεται, πως ο Κυβέρνηση αρχικά διόρισε τον Μιχάλη Μιχαήλ, ωστόσο αμέσως μετά τη δημοσίευση του βιογραφικού του, στα social media ξεκίνησαν οι συζητήσεις, με πολλούς πολίτες να αμφισβητούν τη γνησιότητα των πανεπιστημιακών του τίτλων, που συνδέονται με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, τα οποία για πολλούς είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Δεδομένου ότι, ως μέλος της ΕΔΥ, ο κ. Μιχαήλ θα αξιολογούσε τα προσόντα άλλων ατόμων, για πολλούς υπήρχε ζήτημα εάν τα δικά του προσόντα δεν ήταν ξεκάθαρα. Ως εκ τούτου, ασκήθηκε ευρεία κριτική στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την επιλογή του, η οποία παρομοιάστηκε από πολλούς με την περίπτωση του Γιάννη Γιαννάκη.

Μετά τον σάλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον κ. Μιχαήλ και συζήτησε το ζήτημα μαζί του, με τον ίδιο να απορρίπτει τις κατηγορίες. Ωστόσο, φαίνεται ότι αισθανόταν θιγμένος και ως εκ τούτου συμφωνήθηκε μεταξύ τους η υποβολή της παραίτησής του.

Δειτε Επισης

Μ. Σχοινάς: Η στήριξη της ΕΕ για επανένωση είναι δεδομένη και ακλόνητη
Ο Τατάρ δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική βούληση των Τ/κ υποστηρίζει το Βολτ
Καταδίκασε κάθε είδους επιθετική ενέργεια κατά χώρων λατρείας η Σούπερμαν
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
Κυπριακό, ΕΕ, Ουκρανία και Μεσανατολικό στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΞ Κύπρου-Σλοβακίας
Ραουνά: Οι Ευρωεκλογές ευκαιρία για να είμαστε μέρος διαμόρφωσης πολιτικών
«Στέλεχος του ΕΛΑΜ εισέρχεται διερχόμενος ανθρώπινη ασπίδα που χαιρετά ναζιστικά»-Επιστολή ΑΚΕΛ στον Δαμιανό
Ερχιουρμάν: Δεν προάγει τον αγώνα των Τ/κ η στάση Τατάρ
Ερτουγρούλογλου: Η Ρωσία να ενεργήσει με βάση τις πραγματικότητες στην Κύπρο
Α. Δημητρίου: H Βουλή υπογραμμίζει την ανάγκη διαφύλαξης των αρχών και αξιών της ΕΕ