LIVE BINTEO: Πλήθος πιστών για την τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα-Το απόγευμα στην Κύπρο

Πλήθος πιστών προσέρχεται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα για την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο από το Ισραήλ θα μεταφερθεί σε κάθε ορθόδοξη γωνιά του πλανήτη, ο οποίος βρίσκεται σε αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο θαύμα του Χριστιανισμού, της Ανάστασης του Κυρίου

Δείτε live εικόνα από τα Ιεροσόλυμα

Σημειώνεται ότι φέτος οι ισραηλινές αρχές έχουν επιβάλει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, το οποίο θα διανεμηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Κύπρο με τη συμβολή του σώματος εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και των Ενωμένων Μοτοσικλετιστών Κύπρου (United Bikers).

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας από τα Ιεροσόλυμα, με αεροπλάνο της Cyprus Airways.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Λευκωσία και από εκεί θα διανεμηθεί σε όλη την Κύπρο, σημειώνεται. Την ευθύνη για την μεταφορά και μετάδοσή του, έχει ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, σημειώνεται, ενώ, το Άγιο Φως θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της Εξαρχίας του Πανάγιου Τάφου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τιμόθεου.

Το Σώμα Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρεται, «υποστηρίζει, ακόμα μια χρονιά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός μαζί με τους Ενωμένους Μοτοσικλετιστές Κύπρου (United Bikers) σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου». Η προσπάθεια υποστηρίζεται και από το ΕΤΕΑ και το Avgorou Bikers Club.

Επίσης, η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και η οργανωμένη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Star Club Cyprus Chapter 1999 σε συνεργασία με τη Vespa Lambretta Club of Cyprus και Lemesos Harley Riders και οργανώσεις, θα μεταφέρουν το Άγιο Φως για άλλη μια χρονιά σε αρκετά σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η Cyprus Airways ανέλαβε φέτος τη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Κύπρο, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης, σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στην Κύπρο και στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι, οι διαδρομές και τα σημεία παράδοσης του Αγίου Φωτός θα ανακοινώνονται στις σελίδες των εμπλεκόμενων φορέων στο Facebook, ενώ για τις ακριβείς ώρες άφιξης στις κοινότητες, το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από τις εκκλησίες των ενοριών.

Δειτε Επισης

H Yφ. Πολιτισμού υπογράφει στην Ιταλία Μνημόνιο Συναντίληψης για παράνομες αρχαιότητες
Τζ. Χριστοδούλου: Η ισότητα ανδρών-γυναικών στην εργασία αναγκαία για ενίσχυση κοινωνικής συνοχής
Κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που ήταν απομιμήσεις στο αεροδρόμιο Πάφου
Καλεί το ΥΠΑΝ να συνεχίσει το διάστημα για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών η ΠΟΕΔ
Η πολεμίστρια που δεν λύγισε ποτέ
Ψάχνει λύσεις για τον υπερπληθυσμό στα αεροδρόμια το Υπ. Μεταφορών-«Χρειάζεται συγκεκριμένη ρύθμιση»
Μεγάλη μείωση εργαζομένων σε δημοσιογραφία και εκδόσεις στην Κύπρο
Καταστροφές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στην Πάφο
Προβλήματα και πάλι με το λογισμικό του ΓεΣΥ-Ταλαιπωρία για παρόχους και ασθενείς
Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας-Μεμονωμένες βροχές στο μενού του καιρού