Χαμός στη Ισπανία από μαζική δηλητηρίαση στο MasterChef-Βίντεο από τη στιγμή που τρώνε το φαγητό

«Αδιάβαστους» φαίνεται πως έστειλαν τους προσκεκλημένους τους οι υποψήφιοι του MasterChef στην Ισπανία, οι οποίο κατανάλωσαν φαγητά που ετοίμασαν οι επίδοξοι μάγειρες.

Ο 11ος κύκλος του γνωστού μαγειρικού ριάλιτι είχε δυσάρεστα απρόοπτα σε μια εξωτερική δοκιμασία που έγινε στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης, το Oceanogràfic στη Βαλένθια.

Οι παίκτες – όπως γίνεται και στο ελληνικό παιχνίδι- έπρεπε να προετοιμάσουν πιάτα για ένα θαλασσινό μενού προκειμένου να ικανοποιήσουν τους προσκεκλημένους της παραγωγής αλλά κάτι πήγε πάρα πολύ στραβά!

Το γύρισμα έγινε τον Ιανουάριο αλλά προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες οπότε και έγινε γνωστό το σκάνδαλο, μετά από tweet εργαζόμενης στο ενυδρείο που έγραφε ότι έχασε 5 κιλά σε 3 μέρες από τις διάρροιες και τους εμετούς συνεπεία της δηλητηρίασης.

Η ανάρτησή της

Σύμφωνα με το ισπανικό Υπουργείο Υγείας, 44 άνθρωποι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τους 100 προσκεκλημένους, όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει έρευνα, καθώς έχουν περάσει μήνες από το γύρισμα και δεν υπάρχουν πλέον δείγματα τροφίμων για να εξεταστούν.

Η εταιρεία παραγωγής Shine υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, αναγνωρίζοντας αυτό που είχε συμβεί αλλά λέγοντας ότι είναι κάτι πολύ σπάνιο στα 11 χρόνια του ριάλιτι.

«Λυπούμαστε πολύ για την αδιαθεσία που ένιωσαν μερικοί από τους προσκεκλημένους στο εξωτερικό μας γύρισμα στη Βαλένθια. Πρόκειται για μια απολύτως σπάνια περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ως απόλυτη προτεραιότητα να εγγυάται για τα τρόφιμα που διαχειρίζονται τα άτομα που εμπλέκονται στη διαδικασία».

Το μενού…

Σύμφωνα με το σενάριο του επεισοδίου, οι δύο ομάδες, Μπλε και Κόκκινοι, έπρεπε να παρασκευάσουν ένα μενού για τον εορτασμό της 20ης επετείου του Oceanogràfic με θέμα φυσικά τον θαλάσσιο κόσμο.

Τα πιάτα όπως είναι λογικό ήταν γεμάτα θαλασσινά, ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμοκρασία αλλά και συχνά υπαίτια για τροφικές δηλητηριάσεις εάν δεν υπάρχει σωστή διαχείριση.

Το μενού ήταν κοινό και αποτελούνταν από ένα πρώτο πιάτο moluscada valenciana (που αποτελείται από στρείδια, μύδια και πέστο με βάση τα φύκια), ένα δεύτερο το δεύτερο ένα ταϊλανδέζικο σουκέτ (αχνιστό) με λαβράκι και για επιδόρπιο ένα ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

Είναι πολύ πιθανό ότι το… δηλητηριώδες πιάτο ήταν η moluscada καθώς τα όστρακοειδή είναι ωμά και πιθανότατα ήταν η κόκκινη ομάδα που έστειλε στο νοσοκομείο 44 άτομα.

Η επιβλέπουσα σεφ Rakel Cernicharo προειδοποίησε ότι τα πιάτα είχαν πολλά λάθη αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε ότι τα υλικά ήταν… επικίνδυνα.

Στα παρακάτω βίντεο φαίνεται η στιγμή που οι θαμώνες τρώνε το φαγητό, το οποίο στη συνέχεια προκάλεσε δηλητηρίαση σε 44 εξ αυτών.

Πηγή: In

Δειτε Επισης

BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δηλώνει ότι έχουν χάσει επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από την Παρασκευή
Σκληρή απάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί για το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ισραήλ
Οι Emirates Airlines στα ΗΑΕ απαγορεύουν βομβητές και φορητούς ασυρμάτους μετά τα χτυπήματα στον Λίβανο
Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό, λένε αραβικά ΜΜΕ
Το Κίεβο θα παρουσιάσει το «νικηφόρο σχέδιό» του σε συνάντηση στο Ράμστάιν
Ο Τραμπ επιστρέφει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του παρέα με τον Έλον Μασκ
Η Χεζμπολάχ λέει ότι έπληξε με ρουκέτες ισραηλινή αεροπορική βάση κοντά στη Χάιφα
Το Ιράν προετοιμάζεται για την ισραηλινή επίθεση-«Απαγορευτικό» σε βομβητές και ασυρμάτους
Το σχέδιο Μπάιντεν για Λίβανο-Πώς θέλουν οι ΗΠΑ να «τελειώσουν» στρατιωτικά και πολιτικά τη Χεζμπολάχ