Η πρώτη συνέντευξή της Καϊλή μετά την αποφυλάκιση της-«Δε θα υποκύψω...»

Η Εύα Καϊλή μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» για την αποφυλάκισή της και το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.

Σπάει τη σιωπή της η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, η οποία το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής πέρασε την πόρτα των φυλακών του Χάρεν.

Στην πρώτη της συνέντευξη, μετά την αποφυλάκισή της για το σκάνδαλο του Qatargate, στο «Βήμα της Κυριακής» η Εύα Καϊλή μιλά για τις δύσκολες στιγμές της στη φυλακή του Βελγίου, τις στιγμές που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά και τις πιθανότητες επιστροφής στην Ελλάδα.

Η γνωστή πολιτικός αναφέρεται αναλυτικά στα όσα βίωσε αυτούς τους τέσσερις μήνες που ήταν προφυλακισμένη με την κατηγορία της συμμετοχής της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, που κλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς» αναφέρει η Εύα Καϊλή.

«Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα» προσθέτει.

Η Εύα Καϊλή στη συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρθηκε και στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, με το κούτελό της καθαρό.

«Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους» τόνισε.

«Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει» πρόσθεσε η 44χρονη πολιτικός, που ήταν η τελευταία εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Qatargate που είδε την… πόρτα της εξόδου από τις φυλακές με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Πηγή: In

Δειτε Επισης

Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά
Δεύτερη φορά στόχος τα γραφεία της εταιρείας που δέχθηκε πυροβολισμούς-Βρίσκονταν εντός εργαζόμενοι
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος για τον Τυχικό-Δεν αναστέλλεται η ποινή της έκπτωσης παρά την έφεση
Το κράτος αναγνώρισε τις αρραβωνιαστικιές των αγνοουμένων-«Τον περίμενε ζωντανό, ήρθε το χέρι του με τη βέρα»
Στους 17 οι νεκροί από ναρκωτικά το 2023-Το 18% του πληθυσμού έκανε χρήση έστω και μία φορά
Το πρώτο μανιφέστο του Χριστόφορου Τορναρίτη-Ρόλοι στο νέο κόμμα για ψυχολόγους, μηχανικούς και… σκακιστές
Ασθενείς και γιατροί διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στα ογκολογικά φάρμακα-Ανεπαρκείς οι βελτιώσεις στον ΟΑΥ
Αφήνουν τα κλιματιστικά ανοιχτά όλη νύχτα στο Ανώτατο-Βόθροι κατέστρεψαν παλιά βιβλία