Αλληλοκατηγορίες «κυβέρνησης» και συντεχνιών για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Κατηγορίες ανταλλάσσουν «κυβέρνηση» και τουρκοκυπριακές συντεχνίες σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την ηλεκτροδότηση των κατεχομένων. Οι συντεχνίες κατηγορούν την «κυβέρνηση» ότι «εισέβαλλε» στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην κατεχομένη Κερύνεια. Η «κυβέρνηση» απαντά ότι ήταν υποχρεωμένη να επέμβει στη μονάδα για να συνεχιστεί η παροχή ρεύματος. 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ σε δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη δράση της συντεχνίας «υπαλλήλων της αρχής ηλεκτρισμού της (EL-SEN)» κατά «της τροποποίησης του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις» και τις διακοπές ρεύματος λόγω δυσλειτουργιών σε ηλεκτροπαραγωγό σταθμό. 

Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός λειτουργεί με χαμηλή δυναμικότητα.

Κατά τον «πρωθυπουργό», με την απόφαση που έλαβε η «κυβέρνηση» και την παρέμβαση ενός κλιμακίου μιας ιδιωτικής εταιρείας στον σταθμό, ένα σημαντικό μέρος των ελαττωματικών γεννητριών ενεργοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και η παραγωγή αυξήθηκε από 30 MW σε 90 MW.

«Από τη μία πλευρά, πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της παροχής ενέργειας, από την άλλη πλευρά, πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο σταθμό και να προστατεύσουμε την "KIB-TEK (αρχή ηλεκτρισμού)" από ορισμένους υπαλλήλους που βλάπτουν τους θεσμούς τους και τη χώρα και δεν ενεργούν υπεύθυνα», ισχυρίστηκε επίσης, ο κ. Ουστέλ. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της EL-SEN, Τσαγλαγιάν Τσεσούρερ, σε δήλωση μπροστά από τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό ανέφερε ότι οι συντεχνίες και κοινωνικοί εταίροι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνάντηση στις 14.00.

Σημειώνοντας ότι τρεις μονάδες του σταθμού ενέργειας έχουν σταματήσει να λειτουργούν, ο Τ/κ συνδικαλιστής έστρεψε για μια ακόμη φορά τα πυρά του κατά της «κυβέρνησης» κατηγορώντας την ότι προκαλεί κρίση επιμένοντας στο επίμαχο «νομοσχέδιο».  

Η EL-SEN χαρακτηρίζει ως «εισβολή» την είσοδο ιδιωτών στον σταθμό παραγωγής που βρίσκεται στην κατεχόμενη Κερύνεια. 

Εν τω μεταξύ, η «αστυνομία» εμπόδισε την είσοδο της αρχηγού του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Μινέ Ατλί στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό. 

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων