Παραιτήθηκε από την ΕΔΥ ο Μιχάλης Μιχαήλ μετά τον σάλο-Έντονες αντιδράσεις

Ούτε μια μέρα ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας δεν έκανε ο Μιχάλης Μιχαήλ, καθώς ο σάλος που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση του διορισμού του, οδήγησε στην παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση του βιογραφικού του κ. Μιχαήλ, στα social media ξεκίνησαν οι συζητήσεις, με πολλούς πολίτες να αμφισβητούν τη γνησιότητα των πανεπιστημιακών του τίτλων, που συνδέονται με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, τα οποία για πολλούς είναι αμφιβόλου ποιότητας. Δεδομένου ότι, ως μέλος της ΕΔΥ, ο κ. Μιχαήλ θα αξιολογούσε τα προσόντα άλλων ατόμων, για πολλούς υπήρχε ζήτημα εάν τα δικά του προσόντα δνε ήταν ξεκάθαρα. Ως εκ τούτου, ασκήθηκε ευρεία κριτική στον Νίκο Χριστοδουλίδη για την επιλογή του, η οποία παρομοιάστηκε από πολλούς με την περίπτωση του Γιάννη Γιαννάκη.

μιχ

Παράλληλα, μέσα σε διάστημα μόλις μερικών ημερών, ξανάνοιξε η συζήτηση περί του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, που δεν έχει ακόμη θεσμοθετηθεί, αφού η Κυβέρνηση είχε ήδη επικριθεί για το γεγονός πως δεν χρησιμοποίησε το όργανο που είχε προεκλογικά αναγγείλει. Το ζήτημα είχε θίξει η αντιπολίτευση και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν συζητείτο στη Βουλή ο επαναδιορισμός της Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη ως Επιτρόπου Διοικήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση έχει αναθέσει στον πρώην δικαστή Γιώργο Αρέστη την προετοιμασία για το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επικρίνεται, ωστόσο, ότι προχωρεί σε διορισμούς σε σημαντικότατα αξιώματα, χωρίς να έχει στη διάθεσή της την συνδρομή αυτού του Συμβουλίου, που ο ίδιος ο Πρόεδρος προεκλογικά τόνιζε τη σημασία του.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, μετά τον σάλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον κ. Μιχαήλ και συζήτησε το ζήτημα μαζί του, με τον ίδιο να απορρίπτει τις κατηγορίες. Ωστόσο, φαίνεται ότι αισθανόταν θιγμένος και ως εκ τούτου συμφωνήθηκε μεταξύ τους η υποβολή της παραίτησής του.

Στόχος του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι να προχωρήσει άμεσα σε νέο διορισμό στην ΕΔΥ, και βρίσκεται σε διαδικασία για να γίνει το συντομότερο. Ωστόσο, λόγω της ημέρας, αυτό ενδέχεται να μην είναι εφικτό σήμερα και ο νέος διορισμός να ανακοινωθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος έκανε αποδεκτή την παραίτηση και θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε διορισμό άλλου προσώπου.

ΔΗΣΥ: Τα όσα συνέβηκαν καταδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας

Τα όσα συνέβησαν με τον διορισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του κ. Μιχαήλ ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και την παραίτησή του μετά από 24 ώρες, καταδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας.

Οι διορισμοί ειδικότερα σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, τον μόνο που σίγουρα δεν θέλουν σύμμαχο είναι την επιπολαιότητα.

«Φιάσκο ολκής»

Η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα της είδησης ήρθε από το ΑΚΕΛ, το οποίο έσπευσε να χαρακτηρίσει την επιλογή «φιάσκο ολκής, τύπου Γιαννάκη Γιαννάκη».

«Τεράστια είναι η ευθύνη του Προέδρου Χριστοδουλίδη που τον επέλεξε. Παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές υποσχέσεις του, τα κριτήρια και οι διαδικασίες με τα οποία επιλέγει πρόσωπα ο κ. Χριστοδουλίδης, τον αφήνουν σοβαρά εκτεθειμένο», υποστηρίζει το κόμμα της αντιπολίτευσης. «Ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχίζει να περνά κάτω από τον πήχη που έθετε προεκλογικά», κατέληξε το ΑΚΕΛ.

Σε ανάρτηση της η βουλευτής του ΑΚΕΛ ,Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε, «due diligence μόνο στην Κυπρο δεν γίνεται! Όποιον ρίξει ο κάθε κομματάρχης στο τραπέζι για να εξαργυρώσει προεδρικές χαρές διορίζεται; Και είναι ο Πρόεδρος που εκτίθεται! Ακόμη μυαλό δεν βάλαμε! Ο εισαγγελέας εδώ δεν έχει λόγο; Γιατί πληθαίνουν οι Γιαννακηδες.

«Κύριε Πρόεδρε δεν επιτρέπεται η σιωπή σας. Για όνομα του Θεού πλέον. Πόσο θα αντέξει ο τόπος; Ξοδεύτηκε όλο το πολιτικό μας κεφάλαιο. Δηλώνατε αδιάφθορος! Ιδού η Ρόδος! Να ζητήσετε άμεσα διερεύνηση και αναστολή συμμετοχής του σε διαδικασίες ΕΔΥ», αναφέρει σε ανάρτηση της η βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Από την πλευρά του ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ανέφερε πως, «άριστος διορισμός στην ΕΔΥ!!!= Παραιτήθηκε μόλις διορίστηκε!! Διεκδικεί μισθούς για 1.5 λεπτού υπηρεσία !!!! Η θεωρία του ''άριστου των άριστων'' συνεχίζεται !!».

Δειτε Επισης

CNN: Ο Μπάιντεν λέει ότι χρειάζεται περισσότερο ύπνο-Θα σταματήσει τις εκδηλώσεις μετά τις 8 μ.μ.
Μαρτυρία οδήγησε στη σύλληψη 18χρονου για τις επιθέσεις με πυροσβεστήρα-Παραδέχθηκε την εμπλοκή του
Ενέργεια, συνδεσιμότητα, στη συζήτηση υπό τον Πρόεδρο και επιχειρηματικής κοινότητας
Στις κάλπες οι Βρετανοί και τα κατοικίδιά τους για τις εκλογές που «τελειώνουν» 14 χρόνια εξουσίας των Συντηρητικών
BINTEO: Αυτό είναι το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο-Πόσο κοστίζει
Δασκάλα στη Βρετανία κακοποίησε σεξουαλικά δύο αγόρια-Κάμερα την κατέγραψε χαμογελαστή πριν παρασύρει έναν έφηβο
Σαρλ Μισέλ: Η εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία εξ ονόματος της ΕΕ
Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η γαλλική ακροδεξιά δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο, καταζητούνται άλλοι οκτώ
«Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις»-Η περιουσία του Ρέμου δεσμεύτηκε για φοροδιαφυγή