Φρικιαστική καταγγελία στις ΗΠΑ-Έντομα έφαγαν ζωντανό υπόδικο στη φυλακή

Ένας άνδρας στη Τζόρτζια των ΗΠΑ φέρεται να πέθανε αφού τον έφαγαν ζωντανό έντομα και κοριοί σε φυλακή της Ατλάντα, όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Ο LaShawn Thompson, 35 ετών, συνελήφθη για απλή σωματική βλάβη στην Ατλάντα στις 12 Ιουνίου του περασμένου έτους και δεν είχε ακόμη καταδικαστεί, σύμφωνα με την αστυνομία. Τοποθετήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα της φυλακής της κομητείας Φούλτον, αφού οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Τρεις μήνες αργότερα ανακαλύφθηκε νεκρός σε ένα βρώμικο κελί στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση του Michael D. Harper, δικηγόρου της οικογένειάς του. Ο κ. Harper δήλωσε στη Dailymail: «Ζητάμε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τον θάνατο του κ. Thompson. Ζητάμε επίσης να κλείσει η φυλακή. Αυτά τα κελιά είναι φρικτά και δεν είναι κατάλληλα για ζώα. Ο κ. Thompson δεν είχε καν καταδικαστεί - κρατούνταν μέχρι την ημέρα της δίκης του».

Ο κ. Harper δήλωσε προηγουμένως στο Atlanta News First ότι ήταν ένας από τους πιο «απάνθρωπους» θανάτους που είχε συναντήσει ποτέ. «Η σκηνή ήταν τόσο φρικτή που η υπάλληλος κράτησης είπε ότι δεν θα του έκανε καν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση όταν τον βρήκε», είπε.

Η οικογένεια του άτυχου κρατούμενου δήλωσε ότι είχε αποκτήσει ανοιχτά ιατρικά αρχεία που αποδείκνυαν ότι τα γραφεία κράτησης και το ιατρικό προσωπικό της φυλακής παρατήρησαν ότι η κατάσταση του κ. Thompson επιδεινωνόταν, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. δικηγόρο, η έκθεση από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Φούλτον ανέφερε ότι δεν υπήρχαν σημάδια τραύματος και ο θάνατός του καταγράφηκε ως «απροσδιόριστος». Ωστόσο, η έκθεση σημείωνε μια «σοβαρή προσβολή από κοριούς».

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Ινδός συνελήφθη με 47 δηλητηριώδεις οχιές σε τσάντα στο αεροδρόμιο της Βομβάης
Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος το ένα από τα οκτώ θύματα της επίθεσης σε διαδήλωση στο Κολοράντο
Τουλάχιστον 34 νεκροί από τις πλημμύρες στο βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας
Ελάχιστες έως μηδαμινές οι ελπίδες για τις σημερινές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας
BINTEO: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας -Κάλεσμα για να αποφεύγονται οι επικίνδυνες περιοχές
«Ο Ιστός της Αράχνης η μεγαλύτερη επιτυχία της Ουκρανίας»-Οι Ρώσοι θα δυσκολευτούν να αντικαταστήσουν τις απώλειες
Ζελένσκι: To Κίεβο δεν διεξήγαγε ποτέ επιχείρηση τόσο μεγάλης εμβέλειας
Συγχαρητήρια στον Ναβρότσκι από Φον ντερ Λάιεν-Ζήτα συνέχιση της συνεργασίας
Παράνομος μετανάστης από την Αίγυπτο ο 45χρονος που πέταξε μολότοφ σε φιλοϊσραηλινή διαδήλωση στις ΗΠΑ
Τι σημαίνει για τη Μόσχα και τον κόσμο το χτύπημα του Κιέβου στις ρωσικές βάσεις