Φρικιαστική καταγγελία στις ΗΠΑ-Έντομα έφαγαν ζωντανό υπόδικο στη φυλακή

Ένας άνδρας στη Τζόρτζια των ΗΠΑ φέρεται να πέθανε αφού τον έφαγαν ζωντανό έντομα και κοριοί σε φυλακή της Ατλάντα, όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Ο LaShawn Thompson, 35 ετών, συνελήφθη για απλή σωματική βλάβη στην Ατλάντα στις 12 Ιουνίου του περασμένου έτους και δεν είχε ακόμη καταδικαστεί, σύμφωνα με την αστυνομία. Τοποθετήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα της φυλακής της κομητείας Φούλτον, αφού οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Τρεις μήνες αργότερα ανακαλύφθηκε νεκρός σε ένα βρώμικο κελί στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση του Michael D. Harper, δικηγόρου της οικογένειάς του. Ο κ. Harper δήλωσε στη Dailymail: «Ζητάμε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τον θάνατο του κ. Thompson. Ζητάμε επίσης να κλείσει η φυλακή. Αυτά τα κελιά είναι φρικτά και δεν είναι κατάλληλα για ζώα. Ο κ. Thompson δεν είχε καν καταδικαστεί - κρατούνταν μέχρι την ημέρα της δίκης του».

Ο κ. Harper δήλωσε προηγουμένως στο Atlanta News First ότι ήταν ένας από τους πιο «απάνθρωπους» θανάτους που είχε συναντήσει ποτέ. «Η σκηνή ήταν τόσο φρικτή που η υπάλληλος κράτησης είπε ότι δεν θα του έκανε καν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση όταν τον βρήκε», είπε.

Η οικογένεια του άτυχου κρατούμενου δήλωσε ότι είχε αποκτήσει ανοιχτά ιατρικά αρχεία που αποδείκνυαν ότι τα γραφεία κράτησης και το ιατρικό προσωπικό της φυλακής παρατήρησαν ότι η κατάσταση του κ. Thompson επιδεινωνόταν, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. δικηγόρο, η έκθεση από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Φούλτον ανέφερε ότι δεν υπήρχαν σημάδια τραύματος και ο θάνατός του καταγράφηκε ως «απροσδιόριστος». Ωστόσο, η έκθεση σημείωνε μια «σοβαρή προσβολή από κοριούς».

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Καθησυχάζει ο Υπουργός Ενέργειας για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων-«Κρίνουμε ότι θα είναι προσωρινές»
Απόφαση Ανωτάτου: Άκυρο το ένταλμα έρευνας για σημειώσεις στην οικία δεσμοφύλακα, «ουδεμία μαρτυρία, καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας»
Συστάσεις για Πρώτες Βοήθειες σε ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Έφαγε πόρτα από τον Τατάρ ο Χαν, βρίσκεται σε επαφή με την Άγκυρα-«Υψηλή προστιθέμενη αξία από την εμπλοκή της ΕΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά πολυκατοικία στην Μπερ Σεβά
Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο χωρίς να κληρονομήσει τίποτα
Είκοσι ένας νεκροί σε ισραηλινά πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ρωτούσε τι έγινε ο 43χρονος δολοφόνος στη Λαμία
Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες δίνουν πάνω από 400 πυροσβέστες και οκτώ εναέρια μέσα στη Χίο (pics)