Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία ισχύει ειδικό Πασχαλινό ωράριο μέχρι και τις 15 Απριλίου. Με βάση τις πρόνοιες της νομοθεσίας, τα γενικά καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο μπορούν να παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6:00μμ. Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα γενικά καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, αφού οι πιο πάνω ημέρες θεωρούνται αργίες.

Αναφέρεται εξάλλου ότι η Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα θεωρούνται αργίες για τους υπαλλήλους των ειδικών καταστημάτων. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που υπάλληλοι των καταστημάτων αυτών κληθούν να εργαστούν, θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.

Τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας (δεν συνορεύουν με Δήμους), δεν έχουν υποχρέωση να ακολουθούν τις πρόνοιές της όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Συνεπώς, εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να εργαστούν κατά τις καθορισμένες από την νομοθεσία αργίες για τους υπαλλήλους καταστημάτων (Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα), θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε το μένος του δράστη η νεκροτομή στον Αργυρού-Δέχθηκε 19 μαχαιριές, μοιραία τα τραύματα στον θώρακα
Η πολεμίστρια που δεν λύγισε ποτέ
Ψάχνει λύσεις για τον υπερπληθυσμό στα αεροδρόμια το Υπ. Μεταφορών-«Χρειάζεται συγκεκριμένη ρύθμιση»
Βασική προτεραιότητα της Κύπρου η ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με την Μέση Ανατολή
H Ουκρανία εξαπέλυσε νέα εισβολή στο Κουρσκ της Ρωσίας
Επέστρεψε στην εποχή του 2013 η κατάσταση με τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές-Πρωτιά για την Κύπρο στην ΕΕ
Ανάλωσαν την συνάντηση στην μουρμούρα Τατάρ για τους σφετεριστές-Εισέπραξε τρία «όχι» ο Πρόεδρος
Μεγάλη μείωση εργαζομένων σε δημοσιογραφία και εκδόσεις στην Κύπρο
Δεν πήγε καλά η συνάντηση για τα ΜΟΕ-«Η προσέγγιση γιαβάζ γιαβάζ δεν δουλεύει»
Υποψήφιοι στην ΕΔΕΚ Χαννίδης, Μυριάνθους και Μορφάκης-Αποφασίζει αργότερα για Ευσταθίου το κόμμα