Σύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων δημιουργείται στην Πυροσβεστική-Θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά

Μέχρι το τέλος του άλλου χρόνου αναμένεται να είναι έτοιμο ένα σύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων, το οποίο θα είναι στολίδι για την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και για το κράτος γενικότερα, όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του την Μεγάλη Πέμπτη, ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, επισκέφτηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακρόπολης Λοχία Σπύρου Τταντή, στη Λευκωσία, όπου αφού χαιρέτισε ένα προς ένα τα στελέχη του Σταθμού, συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Αρχυπύραχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σταθμού και παρακάθισε στη συνέχεια σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τους Πυροσβέστες.

Χαιρετώντας τα στελέχη του Σταθμού, τα οποία είχαν παραταχθεί στο προαύλιο για να την υποδεχθούν, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι για το ό,τι κάνετε».

«Πάντα είστε στο καθήκον για να μπορέσουμε εμείς είτε να ξεκουραστούμε είτε να περνούμε καλά. Είμαστε εδώ συμβολικά ακριβώς για να αναγνωρίσουμε σαν πολιτεία το έργο σας και την προσφορά σας. Ευχαριστώ που μας δεχτήκατε. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ», πρόσθεσε.

Ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, κατά την ξενάγηση της Προέδρου της Βουλής την ενημέρωσε ότι έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια, €6 εκατ., θα προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίων και θα ξεκινήσουν τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων που δεν υπάρχει στην Κύπρο και θα αποτελέσει στολίδι.

«Εκεί θα μπει νέος εξοπλισμός, θα καταγράφονται τα πάντα, τα τηλεφωνήματα, θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά», σημείωσε.

Μιλώντας με τα στελέχη του Σταθμού, η Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι «είμαστε πάρα πολύ περήφανοι ως πολιτεία για το έργο το οποίο προσφέρετε, για το γεγονός ότι είστε εδώ και θεωρώ, όπως είπα και προηγουμένως, το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε τέτοιες μέρες είναι να αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εδώ στο καθήκον για να μπορέσουμε εμείς οι υπόλοιποι είτε να ξεκουραζόμαστε είτε να περνάμε καλά είτε να κοιμόμαστε ήσυχοι».

«Σας ευχαριστούμε για το ό,τι κάνετε. Είμαστε εδώ για να δούμε και κάποια θέματα τα οποία χρειάζονται βελτίωσης, γιατί πάντα υπάρχουν ζητήματα, όπως τα έχουμε δει και ξανά συζητήσει μαζί και τα θυμάμαι πολύ καλά, οπόταν ξανά σας ευχαριστώ για το ότι μας δέχεστε σήμερα εδώ και ό,τι χρειάζεστε και ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς είμαστε πάντοτε στη διάθεση σας», συμπλήρωσε.

Ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο της Βουλής στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σταθμού Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή είπε ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας έχουμε μαζί μας».

«Αντιλαμβάνεστε ότι αυτές τις ημέρες η παρουσία σας μας δίνει πρόσθετη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο μας έργο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίνεται σε περιστατικά πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών, διάσωσης ζωής και περιουσίας, προστασίας του περιβάλλοντος και παροχής ανθρωπιστικής φύσεως εξυπηρετήσεις. Είναι ένα πολύπλευρο έργο, για το οποίο οι συνάδελφοι πραγματικά καθημερινά θυσιάζονται, δίνουν το καλύτερο τους εαυτό, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας», σημείωσε.

«Εμείς υποσχόμαστε από πλευρά μας ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, με το ίδιο πάθος, με τον ίδιο επαγγελματισμό να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες. Ευχόμαστε να μην έχουμε περιστατικά και να είμαστε όλοι έτοιμοι εν πάση περιπτώσει να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε συμβεί. Σας ευχαριστούμε ξανά για την παρουσία σας, μας δίνετε δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Λογγίνος είπε, παράλληλα, ότι «σίγουρα υπολογίζουμε σε σας γιατί το έργο μας, όπως έχω πει, είναι δύσκολο».

«Θα σας επισκεφτούμε σίγουρα. Να μας επιτρέψετε να σας δώσουμε ένα μικρό δωράκι για την επίσκεψη σας στον Σταθμό. Καλό Πάσχα σας ευχόμαστε και ότι καλύτερο», συμπλήρωσε.

Σε παρέμβαση της, η Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε για το δώρο που της πρόσφεραν, και ανέφερε πως και η Βουλή πρόσφερε τα δικά της δώρα.

Αναφερόμενη στη δημιουργία μιας σύγχρονης δομής αποθήκευσης δεδομένων, η κα. Δημητρίου είπε ότι θα πρέπει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να μεριμνήσει ούτως ώστε να προχωρήσουν να δημιουργήσουν μια σύγχρονη δομή αποθήκευσης των δεδομένων τους, σημειώνοντας πως ήδη τους έχει ενημερώσει ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι έχουν εξασφαλιστεί και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μέχρι τότε, συνέχισε, καλό θα είναι να φυλάγονται ούτως ώστε αν, ο μη γένοιτο, βρεθούν ενώπιον μιας τέτοιας κατάστασης να μην απωλέσουν έγγραφα ή το αρχείο τους ή το υλικό το οποίο χρειάζεται για να λειτουργήσουν.

Απαντώντας ο κ. Λογγίνος είπε ότι ετοιμάζονται, προσθέτοντας ότι «είμαστε στα τελικά στάδια να υπογράψουμε τα συμβόλαια, για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να γίνει ένα σύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής, ο Αναπληρωτής Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή που έχουν την Πρόεδρο της Βουλής σήμερα μαζί τους, σημειώνοντας ότι «μας δίνει δύναμη ειλικρινά η παρουσία σας εδώ να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που είναι σίγουρα η παροχή ανθρωπιστικής φύσεως εξυπηρετήσεις στους συμπολίτες μας».

«Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε , να συνεχίσουμε με το ίδιο ζήλο, τον ίδιο επαγγελματισμό για να παρέχουμε τις υπηρεσίες όπως έχω πει στους συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη».

Η Πρόεδρος της Βουλής, στις δικές της δηλώσεις ευχήθηκε Καλή Ανάσταση, καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο, αλλά, όπως είπε, «ιδιαίτερα η σκέψη μας και οι ευχές μας και η συμπαράσταση μας είναι να αναγνωρίσουμε το έργο των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να νιώθουμε εμείς ασφαλείς, και να αντιμετωπίσουν κάθε επείγουσα κατάσταση».

«Ειδικά λοιπόν αυτές τις Άγιες Μέρες, νιώθουμε μια επιπρόσθετη υποχρέωση να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά και το έργο αυτών των ανθρώπων και αυτών των Υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και για αυτό είμαστε εδώ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, είπε η κα. Δημητρίου, έχουν συζητήσει αρκετά θέματα.

«Μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, μετά και το περιστατικό που έγινε με τους σέρβερ ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να υπάρχει η φύλαξη του πολύτιμου αρχείου είτε της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είτε άλλων ζωτικών υπηρεσιών του κράτους, ούτως ώστε σε τέτοια περιστατικά ή σε περίπτωση που έχουμε το οποιοδήποτε ατύχημα να φυλαχθούν τα αρχεία του κράτους, πόσο μάλλον τέτοιων υπηρεσιών που αντιλαμβάνεστε πόσο πολύτιμα είναι», σημείωσε.

Ήδη, συνέχισε η κα. Δημητρίου, «με έχουν ενημερώσει ότι έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια για να μπορέσουν ως Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου να προχωρήσουν στο να υπάρχει μια συγκεκριμένη δομή φύλαξης του αρχείου αυτού και εμείς αυτό το οποίο έχουμε πει είναι ότι χρειάζεται στο ενδιάμεσο να βρεθεί ο τρόπος να υπάρχει προστασία του αρχείου σε περίπτωση που ενδεχομένως προκύψει οτιδήποτε».

«Το πάθημα γίνεται μάθημα. Οπότε χρειάζεται να προβλεφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις για να μην χάσουμε πολύτιμο υλικό», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ πότε αναμένεται να γίνει στο Αρχηγείο το Κέντρο, ο κ. Λογγίνου είπε ότι έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντός του μηνός Μαΐου θα υπογραφτούν τα συμβόλαια και θα ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες.

«Ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του άλλου χρόνου να είναι έτοιμο ένα σύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων. Θα είναι στολίδι για την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και για το κράτος γενικότερα. Οπότε ναι θεωρούμε ότι τη νέα χρόνια θα είμαστε πανέτοιμοι να το λειτουργήσουμε και με προσωπικό και με τον εξοπλισμό που πρέπει να υπάρχει σε ένα σύγχρονο Κέντρο Επιχειρήσεων, το οποίο θα στεγάζεται στο δεύτερο όροφο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», κατέληξε.

Πηγή; ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα