Έτσι θα φτάσει το Άγιο Φως στην Κύπρο από τα Ιεροσόλυμα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, το οποίο θα διανεμηθεί σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Κύπρο με τη συμβολή του σώματος εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και των Ενωμένων Μοτοσικλετιστών Κύπρου (United Bikers), σύμφωνα με δελτίο Τύπου από την Τράπεζα Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας από τα Ιεροσόλυμα, με αεροπλάνο της Cyprus Airways.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Λευκωσία και από εκεί θα διανεμηθεί σε όλη την Κύπρο, σημειώνεται. Την ευθύνη για την μεταφορά και μετάδοσή του, έχει ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, σημειώνεται, ενώ, το Άγιο Φως θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της Εξαρχίας του Πανάγιου Τάφου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τιμόθεου.

Το Σώμα Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρεται, «υποστηρίζει, ακόμα μια χρονιά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός μαζί με τους Ενωμένους Μοτοσικλετιστές Κύπρου (United Bikers) σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου». Η προσπάθεια υποστηρίζεται και από το ΕΤΕΑ και το Avgorou Bikers Club, προστίθεται.

«Επίσης, η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και η οργανωμένη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Star Club Cyprus Chapter 1999 σε συνεργασία με τη Vespa Lambretta Club of Cyprus και Lemesos Harley Riders και οργανώσεις, θα μεταφέρουν το Άγιο Φως για άλλη μια χρονιά σε αρκετά σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η Cyprus Airways ανέλαβε φέτος τη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Κύπρο, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης, σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στην Κύπρο και στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι, οι διαδρομές και τα σημεία παράδοσης του Αγίου Φωτός θα ανακοινώνονται στις σελίδες των εμπλεκόμενων φορέων στο Facebook, ενώ για τις ακριβείς ώρες άφιξης στις κοινότητες, το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από τις εκκλησίες των ενοριών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες