Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα τριάντα αργύρια του Ιούδα

Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ήταν, με βάση την Καινή Διαθήκη, ένας από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού, και παγκόσμιο σύμβολο της προδοσίας. Η λέξη «Ιούδας» χρησιμοποιείται σε πολλές γλώσσες για να δηλώσει τον «προδότη» και ο Ιούδας έχει γίνει το αρχέτυπο του προδότη στη δυτική τέχνη και λογοτεχνία. Ο Ιούδας εμφανίζεται σε όλες τις μεταφορές των Παθών του Χριστού, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε πολλά σύγχρονα μυθιστορήματα και ταινίες.

Ήταν ο μαθητής που πρόδωσε τον δάσκαλό του, καθώς με ένα φιλί στο μάγουλο, υπέδειξε στον Καϊάφα τον Χριστό, σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη. Τότε, ο αρχιερέας Καϊάφας παρέδωσε τον Χριστό στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου και, έπειτα, ακολούθησε η Σταύρωση και η θυσία του Ιησού. Ως αντίτιμο για την προδοσία του, ο Ιούδας έλαβε 30 αργύρια, τα οποία μέχρι σήμερα είναι συνώνυμα, μεταφορικά, με την προδοσία.

Το βάρος των χρημάτων στο σακουλάκι δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό στην ψυχή του όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, ωστόσο, πόσο μεγάλο ήταν τελικά το συγκεκριμένο ποσό;

Σύμφωνα με κείμενα διάφορων προφητών, ερευνητές εκτιμούν πως τα 30 αργύρια ήταν τυριανά σεκέλ, νόμισμα της Τύρου, αρχαίας πόλης του Λιβάνου. Στην εποχή της Καινής Διαθήκης, ένα σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές. Κάθε νόμισμα είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι, περίπου 16 γραμμάρια το καθένα.

Επομένως, η σημερινή αξία υπολογίζεται σε 400-500 ευρώ το ένα. Άρα, τα 30 αργύρια αντιστοιχούν σε ένα ποσό της τάξεως 12.000-15.000 ευρώ.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών