Την ποιότητα των κρεάτων και λαχανικών στις αγορές, διαπίστωσε ο υπ. Γεωργίας

Επιθεωρήσεις σε υπεραγορές της Λευκωσίας πραγματοποίησε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να ενημερωθεί για την επάρκεια και την ποιότητα των προϊόντων, που διατίθενται στην αγορά.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ανέφερε ότι «διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πληθώρα αγαθών, ο κόσμος αγοράζει λαχανικά, φρούτα, κρέατα και αντιλαμβάνομαι ότι θα συνεχιστεί αυτή η περιόδευση των συμπολιτών μας και τις επόμενες μέρες μέχρι την κορύφωση, που θα είναι και το Σάββατο».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο έλεγχος αποσκοπεί στο «να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ότι τα κρέατα είναι καλής ποιότητας, ότι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τυροκομικά προϊόντα, καθώς και τα ψαρικά είναι σε ψηλά επίπεδα και ασφαλή για την υγεία των πολιτών», σημειώνοντας ότι είδαν και τα οινοποιητικά προϊόντα.

«Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα κυπριακά προϊόντα», τόνισε ο Υπουργός.

Επιβεβαίωσε ότι έγιναν και αρκετοί έλεγχοι, «έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι και να επιβεβαιώσουμε μαζί ότι τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά είναι ψηλού επιπέδου και ασφαλή για την κατανάλωση».

Κληθείς να σχολιάσει τις ψηλές τιμές στα κρέατα, που σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών είναι αυξημένες μέχρι και 25%, ο Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στους νόμους της αγοράς. «Υπάρχει η προσφορά και η ζήτηση και αυτά καθορίζουν και τις τιμές. Όμως πρέπει να επιβεβαιώσω ότι ειδικά στα λαχανικά οι τιμές είναι ικανοποιητικές και πολύ χαμηλότερες απ’ ό,τι πέρσι», σημείωσε.

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και οι Διευθυντές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Γεωργίας.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων