Α. Δημητρίου: Ανάγκη νομικού πλαισίου διαχείρισης επειγόντων περιστατικών για ασθενοφόρα

Είναι σημαντικό να προωθηθεί ένα νομικό πλαίσιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που να διέπει τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών, όσον αφορά τη διαχείριση των ασθενοφόρων, ανέφερε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, κατά την επίσκεψή της στο Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρων, στη Λακατάμια, με την ευκαιρία του Πάσχα.

Η κ. Δημητρίου ξεναγήθηκε στο Κέντρο από τη Διευθύντρια Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία εξήγησε πώς λειτουργεί το Κέντρο, την οργάνωσή του, πώς ανταποκρίνονται στις κλήσεις που λαμβάνει η Υπηρεσία, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπαίδευση που λαμβάνουν οι χειριστές που διαχειρίζονται τις κλήσεις.

Παρόντες ήταν και ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, (ΟΚΥπΥ), Κύπρος Σταυρίδης, αλλά και η Επιχειρησιακή Διευθύντρια του Οργανισμού, Ειρήνη Προκοπίου και ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του, Ρομπέρτος Καραχάννας.

Σε δηλώσεις της, η κ. Δημητρίου εξέφρασε τη χαρά της, που βρίσκεται στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων, αυτές τις άγιες μέρες, μια Υπηρεσία η οποία, όπως είπε, το τελευταίο διάστημα, μετά την πανδημία, «έχει αποδείξει όχι μόνο την αποτελεσματικότητά της, αλλά την άμεση της ανταπόκριση για να μπορέσουμε σήμερα να διαχειριζόμαστε με επιτυχία και αμεσότητα όλα τα επείγοντα περιστατικά υγείας».

Είπε ακόμη, ότι, επειδή είχαν την ευκαιρία και στη Βουλή να συζητήσουν κάποια θέματα, «θελήσαμε αυτές τις μέρες να επισκεφθούμε αυτούς, οι οποίοι, αντιλαμβάνεστε, για να μπορέσουμε εμείς να νιώθουμε πιο ασφαλείς, είναι εκεί και μας προστατεύουν».

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στην ανάγκη να προωθηθεί ένα νομικό πλαίσιο στη Βουλή που να διέπει τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών, όσον αφορά τη διαχείριση των ασθενοφόρων Κύπρου.

«Είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει, ακόμα, δεν διέπονται από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και πλάνο και αναμένουμε ότι το συντομότερο δυνατό όλοι οι αρμόδιοι φορείς, να μπορέσουν να μας καταθέσουν κάτι συγκεκριμένο για να μπορέσουμε ως Βουλή να το προωθήσουμε άμεσα», πρόσθεσε.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Υπηρεσίας, εκφράζοντάς τους συγχαρητήρια για το έργο που επιτελούν. «Ως Βουλή, θα είμαστε δίπλα σας να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, πόσο μάλλον, επιτέλους, να κατοχυρωθεί θεσμικά ο τρόπος λειτουργίας σας ειδικά σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών», ανέφερε. Είπε ότι η Πολιτεία τους είναι ευγνώμων.

Η κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε την κ. Δημητρίου, σημειώνοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή» για αυτούς που τους επισκέφθηκε, «γιατί αυτό σημαίνει ότι νοιάζεστε για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής». Ανέφερε ότι η Υπηρεσία εργάζεται σε 24ωρη βάση και το Πάσχα, σημειώνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά την ώρα της Ανάστασης. «Είναι ευλογία που σας έχουμε», είπε στην κ. Δημητρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταυρίδης καλωσόρισε την Πρόεδρο της Βουλής στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων, αναφέροντας ότι, ως Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εκτιμούν αφάνταστα τη συμβολή της Βουλής και της Προέδρου και ότι, η παρουσία της εκεί, αποδεικνύει αυτό το ενδιαφέρον.

Σημείωσε ότι ενημέρωσαν την κ. Δημητρίου για τις προτεραιότητες της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, καθώς και για το έργο που επιτελείται, και ότι προσβλέπουν στη συνέχιση της στενής συνεργασία του Οργανισμού με τη Βουλή αλλά και με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Προσφέρθηκαν στην Υπηρεσία, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής, ένα πανέρι με σοκολατένια αυγά, φλαούνες, τσουρέκια και μία μηχανή παρασκευής καφέ. 

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ