Κλείνει τους διακόπτες το Πάσχα σε όσους δεν ξοφλήσουν η ΑΗΚ-Ποιοι εξαιρούνται

Tέλος στη χαριστική περίοδο αποπληρωμών των λογαριασμών ρεύματος ενόψει των εορτών του Πάσχα, έχει βάλει η ΑΗΚ, αφού μερίδα συμπολιτών μας, φαίνεται να εκμεταλλευόταν τις περιόδους των γιορτών για να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έτσι η Αρχή, αποφάσισε να τερματίσει αυτή τη διευκόλυνση προς όλους τους καταναλωτές.

Αναμφισβήτητα, υπάρχουν φυσικά και αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών, όπου φυσικά οι ανάγκες μιας οικογένειας είναι ακόμη περισσότερες. Αυτές οι περιπτώσεις, μπορούν να αποταθούν στους λειτουργούς της ΑΗΚ και μετά από συγκεκριμένη έρευνα που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Αρχής, τότε θα παραχωρηθούν σχετικές διευκολύνσεις.

Ωστόσο, η χαριστική περίοδος που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια δεν υφίσταται πλέον, καθώς όπως εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, υπήρχε εκμετάλλευση. «Κάθονταν και περίμεναν οι περισσότεροι για να δουν πότε δεν θα κάναμε περικοπή ρεύματος, για να μην πληρώσουν. Οπότε η τακτική πολιτική του Οργανισμού, συνεχίζεται και εφαρμόζεται κανονικά και κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, των Χριστουγέννων και ούτω καθεξής. Εάν κάποιοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, τους καλούμε να επικοινωνούν μαζί μας, για να τους βοηθήσουμε και να τους ετοιμάσουμε ένα σχέδιο εξόφλησης».

Τα σχέδια εξόφλησης για άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, συνεχίζουν να υφίστανται, όμως, σύμφωνα με την κα. Παπαδοπούλου, «το να μην προχωρούμε στις αποκοπές ρεύματος για δυο εβδομάδες, απλά αυξάνεται το χρεωστικό υπόλοιπο των καταναλωτών και έπειτα, δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο για την εξόφλησή τους. Έτσι, από την πλευρά μας προσφέρουμε ευκολίες πληρωμής, στις περιπτώσεις που πραγματικά δυσκολεύονται και η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται διαφορετικά».

Δυστυχώς, φαίνεται να υπάρχουν άτομα που εκμεταλλεύονται τις διευκολύνσεις της ΑΗΚ, αφού όπως ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου, «ακόμη και στις ευκολίες πληρωμής για παράδειγμα που προσφέρουμε, μπορεί να έρθουν άτομα και να τους κάνουμε δέκα σχέδια εξόφλησης σε δόσεις και να μην τα τηρούν. Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε όπως γίνονται οι διακοπές ρεύματος, γιατί είμαστε ημικρατικός οργανισμός και οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε ίσα στους υπόλοιπους συμπολίτες μας, οι οποίοι στερούνται άλλα πράγματα, για να πληρώσουν το ρεύμα τους».

Πάντως, διευκρινίστηκε πως όσα άτομα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μπορούν να επικοινωνούν με τους λειτουργούς της ΑΗΚ, να αναφέρουν το πρόβλημά τους και οι ίδιοι οι λειτουργοί του Οργανισμού έχουν το ιστορικό και το προφίλ του πελάτη και βλέπουν πόση κατανάλωση κάνει. «Δυστυχώς όμως, υπάρχουν ορισμένοι που ενώ δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, κάνουν εξωφρενικές καταναλώσεις ρεύματος και έτσι είναι αρκετά δύσκολο να αποπληρωθούν στη συνέχεια. Οφείλουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές να είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι και στο κομμάτι της εξοικονόμησης ρεύματος. Είμαστε εδώ να προσφέρουμε βοήθεια σε όσους πραγματικά δυσκολεύονται και όχι σε όσους δεν είναι συνειδητοποιημένοι ή προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν».

Δειτε Επισης

Αυξήθηκαν οι συνοδοί παιδιών στη Μέση Εκπαίδευση, ξεπέρασαν τους 350
«Δασκάλες έκαναν γυμναστική στα παιδιά με τακούνι»-Ένταση στην Επ. Παιδείας, φωνές για σεξισμό
Διαβουλεύσεις για τον κανονισμό κρίσεων στη μετανάστευση πριν το Συμβούλιο ΥΠΕΣ
Τουριστικοί παράγοντες από δέκα χώρες θα φιλοξενηθούν στα κατεχόμενα
Στο ΓεΣΥ οι Ποδολόγοι-Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή
Αυτά είναι τα μέτρα που προτείνουν οι συντεχνίες για αντιμετώπιση της ακρίβειας-Ζητούν συνάντηση με ΠτΔ
Στο τραπέζι των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέτρα για την ακρίβεια-Ετοιμάζουν κοινό κείμενο προς ΠτΔ
Σύνδεσμος Καταναλωτών: Το e-kalathi να παρέχει σύγκριση σε πραγματικό χρόνο
Θέτουν ξανά θέμα αποκλεισμού τα Κέντρα Αποκατάστασης-«Απαράδεκτο οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση»
Υψώνει ασπίδα προστασίας στον Διευθυντή Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών το Υπ. Ενέργειας