Υπουργός Εσωτερικών: Με το «ΚτίΖΩ» αντιμετωπίζονται ολιστικά τα προβλήματα

Με το πρόγραμμα «ΚτίΖΩ» για τις πολυκατοικίες σε κυβερνητικούς οικισμούς στέγασης εκτοπισθέντων αντιμετωπίζονται ολιστικά τα προβλήματα, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά την ενημερωτική παρουσίαση των προνοιών του προγράμματος η οποία πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως τη Μεγάλη Τετάρτη, στα γραφεία του Δήμου Στροβόλου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Στροβόλου, η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, του διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Κυριάκου Κούνδουρου, του Δημάρχου Στροβόλου, Ανδρέα Β. Παπαχαραλάμπους, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου και των επηρεαζόμενων κατοίκων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημείωσε ότι με το Σχέδιο «ΚτίΖΩ» η Κυβέρνηση αφήνει κατά μέρος αποσπασματικές προσεγγίσεις του θέματος της στατικής επάρκειας στους οικισμούς, αντιμετωπίζει ολιστικά τα προβλήματα, ενώ παράλληλα δίνει στους ίδιους τους δικαιούχους τον λόγο και τα μέσα, για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

Επιπρόσθετα, κάλεσε τους δικαιούχους να μελετήσουν το Σχέδιο με πνεύμα συνεργασίας, τονίζοντας ότι το Υπουργείο θα βρίσκεται στο πλευρό τους, επιλύοντας όσα πρακτικά ζητήματα προκύψουν στην πορεία υλοποίησής του.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Β. Παπαχαραλάμπους, χαιρέτισε την άμεση υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και ανέφερε ότι ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμο ήταν η έγκαιρη και ορθή ενημέρωση των επηρεαζόμενων δημοτών, εφόσον βρίσκονται στα δημοτικά όρια Στροβόλου οι έντεκα από τις 43 πολυκατοικίες που χρήζουν κατεδάφισης κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τη μελέτη του αρμόδιου κυβερνητικού Τμήματος.

Ακολούθησε παρουσίαση των προνοιών του Σχεδίου Χορηγιών από τον διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Κυριάκο Κούνδουρο και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις των επηρεαζόμενων για το πρόγραμμα «ΚτίΖΩ».

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί περαιτέρω για το πρόγραμμα μέσα από την ιστοσελίδα www.moi.gov.cy/ktizo και στα τηλέφωνα 22409804 και 22409805.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ερντογάν σε Γκουτέρες-«Το Ισραήλ παραβιάζει θρασύτατα το διεθνές δίκαιο»
Αυτοί είναι οι 10 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς-Όλες γυναίκες
Στο κελί ο 38χρονος που έκλεψε όχημα ενοικιάσεως και πήγε να πετάξει από το αεροδρόμιο Πάφου
Εγκρίνεται στο Υπουργικό η σύσταση του Ινστιτούτου Καρκίνου
Παραδόθηκαν οι 12 όμηροι της Χαμάς-Ανάμεσά τους 10 Ισραηλινοί
Νέες νομοθεσίες κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών προτείνει η Κομισιόν-Oι πέντε στόχοι
Μετά το unfair του Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο Κάμερον ζήτησε και συνάντησε τον Γεραπετρίτη στο ΝΑΤΟ
Χριστοδουλίδης: Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού
Καραμπόλα με τέσσερα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο
Τελ Αβίβ και Χαμάς φέρονται να συμφώνησαν σε άλλη μία διήμερη επέκταση εκεχειρίας