Μεγάλη η σημασία της πληροφορικής για το ΥΠΑΝ

Στην μεγάλη σημασία που δίνει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στην Πληροφορική, εντάσσοντάς την ως ξεχωριστό μάθημα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και τα τελευταία χρόνια και στο Δημοτικό, αναφέρθηκε η Υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε χαιρετισμό της που διαβάστηκε στην τελετή βράβευσης των Μαθητών και Μαθητριών που διακρίθηκαν στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2022 και στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής σκέψης BEBRAS 22-23.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πληροφορικής CSS που διοργάνωσε την εκδήλωση ευχαρίστησε για τη συνεργασία το ΥΠΑΝ, τους χορηγούς και τους εμπλεκόμενους φορείς  καθώς και τους καθηγητές πληροφορικής που, όπως είπε, "προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, είτε για το συντονισμό και επιτήρηση στη διοργάνωση BEBRAS είτε στην εκπαίδευση και προετοιμασία των ομάδων στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής".

Πρόσθεσε ότι "στο διαγωνισμό Bebras, που έχει στόχο τη βελτίωση των οριζόντιων δεξιοτήτων (soft skills) του 21ου αιώνα, η συμμετοχή κοριτσιών έφτασε το 48%, γεγονός που μας βρίσκει ιδιαίτερα ικανοποιημένους καθώς ο Σύνδεσμος έχει θέσει ως στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στα επαγγέλματα ΤΠΕ».

Oι εκπρόσωποι του CCS σημείωσαν, επίσης,  ότι "σε μία μετα-COVID εποχή η ανάγκη για ψηφιακές δεξιότητες είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ, ιδιαίτερα ανάμεσα στο μαθητικό και νεανικό κοινό και για αυτό το λόγο πρότειναν τη συμμετοχή του και στις αμέσως επόμενες συναφείς δράσεις  του Συνδέσμου" που είναι ο Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας CCSC που θα γίνει τον Ιούνιο, και ο Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex που θα γίνει στις 1-2 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ) που είναι συν-διοργανωτής του διαγωνισμού Bebras, μίλησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πέτρος Γάης και εκ μέρους της Oracle Academy που είναι χορηγός της Ολυμπιάδας μίλησε ο Αντώνης Σκούλλος.

Προτού ξεκινήσει η βράβευση μαθητών/τριων, προηγήθηκε η  παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου “Digital Skills Wallet: Acquiring and Assessing Digital Competence Using micro-credentials” από την Γενική Διευθύντρια της EDITC. Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που υποστηρίζεται από μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την Απόκτηση και την Αξιολόγηση Ψηφιακών Ικανοτήτων χρησιμοποιώντας μικροδιαπιστευτήρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023