Προσγειώνει στην πραγματικότητα τα σχέδια για ηλεκτρικό καλώδιο από την Τουρκία η αντιπολίτευση

Η «κυβέρνηση» καταβάλλει προσπάθεια για να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια στα κατεχόμενα προκειμένου να μην υπάρχουν διακοπές ρεύματος και να ανοίξει τον δρόμο για περιβαλλοντική και φθηνή ενέργεια, δήλωσε ο «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Χακάν Ντιντσγιουρεκ. Σύμφωνα με τον Τ/κ πολιτικό η ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία είναι μια από τις προτεραιότητες της τ/κ πλευράς. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός «Κίπρις» μετέδωσε ότι ο κ. Ντίντσγιουρεκ σημείωσε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσφοράς στην ενέργεια και υποστήριξε ότι με την τροποποίηση που επιχειρεί να κάνει η «κυβέρνηση» προσπαθεί για να μην υπάρξουν διακοπές ηλεκτρισμού αυτό το καλοκαίρι. «Αυτά τα βήματα είναι βήματα για να σωθεί και το αύριο και το σήμερα» είπε.

Για την τοποθέτηση καλωδίου ανάμεσα στην Τουρκία και στα κατεχόμενα χρειάζεται η έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), Ιζέτ Ιζτζάν.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις» γράφει ότι ο κ. Ιζτζάν ανέφερε ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα οι δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ ότι «θέλουμε να φέρουμε ηλεκτρισμό με καλώδιο από την Τουρκία και να περάσουμε στο διασυνδεδεμένο σύστημα».

«Γνωρίζετε και εσείς ότι δεν θα μπορέσετε να περάσατε στο διασυνδεδεμένο σύστημα ακόμα και αν τοποθετήσετε καλώδιο ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο, ότι αυτό αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και ότι χρειάζεται η έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας» επεσήμανε ο κ. Ιζτζάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα