Ν. Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν εφησυχαζόμαστε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στην Αθαλάσσα, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Μιλώντας στους οπλίτες και τα στελέχη του στρατοπέδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η παρουσία σας στην Κύπρο μέσα στο πλαίσιο των Συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου για προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάτι το οποίο όχι μόνο αναγνωρίζεται αλλά εκτιμάται ιδιαίτερα από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τον κυπριακό λαό.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ, την Αγία Εβδομάδα, για να ευχηθώ σε όλους εσάς, στις οικογένειες σας Καλή Ανάσταση. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι μακριά από την οικογένεια σου τέτοιες μέρες. Παρόλα αυτά ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι η φιλοξενία στην Κύπρο είναι τέτοια που θα βοηθήσει αυτές τις γιορτινές μέρες να νιώσετε σαν να ήσασταν κοντά στα σπίτια σας.

Η δική μας προσπάθεια, πάντα σε συντονισμό με την Ελληνική Κυβέρνηση, και ως νέα Κυβέρνηση στην Κύπρο που έχουμε πολύ πρόσφατα λάβει τη λαϊκή εντολή από τον κυπριακό λαό, είναι να δημιουργήσουμε εκείνα τα δεδομένα για να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό, να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν και να πετύχουμε τον πολυπόθητο στόχο της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε σε καμιά απολύτως περίπτωση με τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων, την παράνομη, την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων και σε εκείνο που στοχεύουμε μέσα από ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό, διότι θεωρούμε ότι μόνο μέσα από μια πιο ενεργό παρουσία της ΕΕ, μια πιο πρωταγωνιστική παρουσία της ΕΕ στην προσπάθεια μας αυτή, ειδικότερα στην παρούσα φάση που ο στόχος είναι να σπάσει το αδιέξοδο, μπορούν να δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα για να οδηγηθούμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή κατάσταση πραγμάτων.

Την ίδια στιγμή γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα δεδομένα, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, ακούμε καθημερινά τις δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε, δεν προσεγγίζουμε το Κυπριακό ως ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών, δεν προσεγγίζουμε το Κυπριακό ως ένα επικοινωνιακό παιγνίδι. Για μας είναι ζήτημα επιβίωσης, ζήτημα ύπαρξης και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε αυτό που και εσείς με την παρουσία σας, από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπερασπίζεστε: Την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειες σας Καλή Ανάσταση και να είστε πάντα καλά».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλα, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Δόξα Κωμοδρόμου.

Δειτε Επισης

Μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία
Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή οδηγούν σε πτώση τιμών πετρελαίου
«Ναι» στα αντίποινα από Ισραήλ, «όχι» σε κλιμάκωση-«Δεν θέλουμε εντάσεις, αλλά θα απαντήσουμε», προειδοποιεί το Ιράν
WSJ: Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν
Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του
Ένα σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Αναμένεται και δεύτερο