Οκτώ στους 10 Τ/κ δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τους,

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας στα κατεχόμενα μόνο το 3,02% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση των Τουρκοκυπρίων θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι έρευνα που διενεργήθηκε στα κατεχόμενα τον Μάρτιο από τo Κέντρο Έρευνας Μετανάστευσης, Ταυτότητας και Δικαιωμάτων (CMIRS), έδειξε ότι το 81,6% των Τ/κ πλέον δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα νοικοκυριού του, ενώ το 84% δηλώνει ανήσυχο για το γεγονός ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τις δόσεις του. 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, έχουν επίσης δηλώσει ότι ανάμεσα στα πιο σημαντικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι κατά σειρά τα  προβλήματα στην οικονομία, η ανεπάρκεια και η ανικανότητα των πολιτικών ηγετών, το υψηλό κόστος ζωής, ο πληθωρισμός, το Κυπριακό και τα προβλήματα στο σύστημα υγείας.

Επιπλέον, το 95,2% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε ότι τα πράγματα οδεύουν προς λανθασμένη κατεύθυνση στα κατεχόμενα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 4% στο ποσοστό αυτό, σε σχέση με το τι πίστευαν οι συμμετέχοντες πριν από 3 μήνες.  

Επίσης, το 81,09% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι η οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα θα χειροτερέψει σε δύο χρόνια, ενώ το 3,02% ανέφεραν ότι πιστεύουν ότι η δική τους οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί στο μέλλον.  

Την ίδια στιγμή, το 89,2%% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι δεν μπορεί να διατηρήσει το βιοτικό του επίπεδο, το 84% εξέφρασε ανησυχία επειδή δεν θα μπορεί να καταβάλει τις δόσεις του και το 87% εξέφρασε ανησυχία αφού δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα του στον τομέα της υγείας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων
Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Κύπρου για εγγραφή κουμανδαρίας σε Διεθνή Κατάλογο UNESCO
Tο Βέλγιο στέλνει στρατιώτες στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό υπηκόων του από το Λίβανο
Βίντεο από την άφιξη του C-130 με τους 38 Κύπριους-Συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής το ΥΠΕΞ
Πράσινο βουλής για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας στον διορισμό επί δοκιμασία/αφυπηρέτηση διοικητικών του ΠΚ
Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ έξω από το ΥΠΟΙΚ-Εγκρίθηκε υπόμνημα προς τον ΠτΔ
Πάνω από τις μισές πισίνες στην Κύπρο δεν έχουν άδεια λειτουργίας-Ζητά εκσυγχρονισμό η Βουλή
Επαναπατρίστηκαν 38 Κύπριοι από το Λίβανο-Προσγειώθηκε στη Λάρνακα το C-130
ΠτΔ: Προσήλωση για συνεργασία για ισότιμη απόλαυση δικαιωμάτων