Ζητά από ΠτΔ να ακυρώσει την απόφαση για κρατική γη για ανάπτυξη γηπέδων γκολφ το ΑΚΕΛ

Ζητά από την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, να ακυρώσει την απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης για παραχώρηση δασικής κρατικής γης για ανάπτυξη γηπέδων γκολφ, υποστηρίζοντας πως πάρθηκε προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Σε δήλωση της η Χριστίνα Νικολάου, ανέφερε πως «το ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια είχε διαφωνήσει δημόσια με τους χειρισμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού για δημιουργία γηπέδων γκολφ ή άλλων αναπτύξεων είτε εντός προστατευόμενων περιοχών είτε εντός δασικής γης και είχε προωθήσει το θέμα για συζήτηση και στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Παράλληλα, τονίσαμε και τονίζουμε ότι τέτοιου είδους ανάπτυξης οφείλουν να υποβάλλονται σε μελέτες εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον αλλά και σωρευτικές έτσι ώστε να διαφανεί ο πραγματικός αντίκτυπος τους στο περιβάλλον και την κοινωνία. Με ενέργειες όπως αυτές τις προηγούμενης κυβέρνησης καταπατείται κάθε ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική ή άλλη νομοθεσία».

Όπως αναφέρει η κ. Νικόλαου, «η  κυβέρνηση Χριστοδουλίδη οφείλει να ακυρώσει τη συγκεκριμένη απόφαση, επειδή η διαδικασία που ακολουθήθηκε με απευθείας ανάθεσης κρατικής γης είναι αδιαφανής και δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να είναι έτοιμη να υποστεί τις συνέπειες που προκύπτουν από την καταπάτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, προεκλογικά, είχε προτάξει τη διασφάλιση όλων των υποχρεώσεων που προκύπτουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε σχέση με την προστασία της φύσης και ταυτόχρονα ένα κράτος διαφάνειας, λογοδοσίας και αποτελεσματικότητας. Αναμένουμε συνέπεια στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Ιδού η Ρόδος».

Δειτε Επισης

Η έκκληση της Φιλίππας στη Βουλή-«Ας μην πλήξουμε το Φορέα εφόσον αγαπάμε τα παιδιά»
Κ. Λετυμπιώτης: Εφικτός ο στόχος κατάργησης βίζας για ΗΠΑ ως τέλος 2024 ή αρχές 2025
Μαλλιά κουβάρια Λεωνίδου και Χαραλαμπίδου-Οι κουβέντες του καφενέ και η προειδοποίηση για καταγγελία
Παράταση επιδότησης στο ρεύμα και μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ ενέκρινε το Υπουργικό
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου παρατείνεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα
Με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας ανέλαβε ο Ιωαννίδης-Κρίσιμη η αποστολή του Υφυπουργείου
Έκκληση από τους πρώην εργοδοτούμενους της Kition προς την Κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις
Αναλαμβάνει καθήκοντα ο πρώτος υφυπουργός Μετανάστευσης
Διαβεβαιώσεις Προέδρου-«Η Κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των Κοινοτήτων»
Ευεργετικά για τις Κοινότητες αναμένει να είναι τα Συμπλέγματα η Κυβέρνηση-«Δεδομένη η στήριξη»