Καταβάλλονται κανονικά τα επιδόματα-Δεν επηρεάζονται οι διαδικασίες από τους ανενεργούς servers

Δεν επηρεάζονται από το πρόβλημα με τους server των κυβερνητικών υπηρεσιών, οι καταβολές των επιδομάτων, με τους αρμόδιους να ξεκαθαρίζουν πως την Τετάρτη θα γίνει κανονικά η καταβολή. Την ίδια ώρα παρουσιάστηκε μία καθυστέρηση στην πληρωμή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και αυτό οφειλόταν στους εορτασμούς του Πάσχα των Καθολικών.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο λειτουργός επιδομάτων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, Χρίστος Διομήδους, η πλημμύρα στο Υπουργείο Οικονομικών, που είχε ως αποτέλεσμα να θέσει εκτός λειτουργίας όλες τις ιστοσελίδες της Κυβέρνησης, δεν επηρεάζει σε κανένα σημείο τις διαδικασίες για καταβολή των επιδομάτων, που γίνονται από το Υφυπουργείο.

Έτσι, την Τετάρτη θα γίνουν οι πληρωμές για όλα τα επιδόματα, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

-Σύνταξη

-Πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

-Επίδομα Τέκνου

-Μονογονιοί

Εντός της ημέρας η καταβολή του ΕΕΕ

Στο μεταξύ, παρατηρήθηκε μία καθυστέρηση, όσον αφορά στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με τον κ. Διομήδους να ξεκαθαρίζει πως αυτό θα γίνει εντός της ημέρας.

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι οι εορτασμοί του Πάσχα των Καθολικών, αφού η Δευτέρα ήταν αργία. «Οι πληρωμές γίνονται από τη Γερμανία και οι τράπεζες ήταν κλειστές. Αυτός ήταν ο λόγος καθυστέρησης, αλλά εντός της ημέρας θα γίνουν οι πληρωμές κανονικά».

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πρόνοιας

Κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα συνεχίζεται η καταβολή επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών ενόψει των εορτών του Πάσχα, ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας την Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο σημειώνει ότι η διαδικασία καταβολής του μηνιαίου Δημόσιου Βοηθήματος και του μηνιαίου Επιδόματος Εγκλωβισμένων έχει ολοκληρωθεί, ενώ προχωρεί κανονικά και η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ) και το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες (TKEAA) έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για ενωρίτερη καταβολή των επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών, αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τα έκτακτα επιδόματα δημοσίου βοηθήματος καταβλήθηκαν την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη 12 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, το πασχαλινό δώρο σε δικαιούχους του σχεδίου ενίσχυσης συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, το μηνιαίο επίδομα τέκνου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και το μηνιαίο επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας.

Την Τετάρτη 12 Απριλίου θα καταβληθούν επίσης το τιμητικό επίδομα πολύτεκνης μάνας στους δικαιούχους για το έτος 2022 και το κατά χάριν μηνιαίο χορήγημα σε βετεράνους και χήρες βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται και η καταβολή του επιδόματος βαριάς κινητικής αναπηρίας, το επίδομα φροντίδας σε άτομα με παραπληγία ή τετραπληγία, η χορηγία τυφλών και το επίδομα διακίνησης.

Το Υφυπουργείο σημειώνει ωστόσο, ότι αναφορικά με τις επιταγές για τους Αιτητές Διεθνούς Προστασίας, θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα των προηγούμενων μηνών και θα εκδοθούν κανονικά, δηλαδή περί τα τέλη Απριλίου.

Έκτακτες λύσεις από πλευράς ΥΠΑΝ

Ανεπηρέαστο από το πρόβλημα με τους server δεν μπορούσε να μείνει το Υπουργείο Παιδείας, αφού τα παράπονα που δέχεται από τους μαθητές και τους γονείς τους, λόγω μη προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα του, είναι αυξημένα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, για να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες εξετάσεις του δευτέρου τετραμήνου, ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας είναι εκτός λειτουργίας, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Για αυτό το λόγο, το Υπουργείο Παιδείας έλαβε έκτακτα μέτρα και σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με τις κυβερνητικές ιστοσελίδες, το ΥΠΑΝ ενημερώνει το κοινό ότι η εξεταστέα ύλη για όλα τα διδακτικά αντικείμενα (Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) έχει αναρτηθεί και στο http://schools.ac.cy».

Δειτε Επισης

Υποχωρεί για λίγο η σκόνη, αίθριος ο καιρός-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Έντονη ενόχληση ΟΠΑΚ για τα μη προσβάσιμα γήπεδα-Βλέπουν ομάδες, ζητούν λήψη μέτρων
Ψάχνει λύσεις για τις πισίνες το ΥΠΕΣ-Οι τρεις τύποι που διαχωρίζουν τις δημόσιες και τις ιδιωτικές
Γεν. Λογιστήριο: Αχρείαστα πιστοποιητικά αποδοχών συνταξιούχων κρατικών αξιωματούχων/υπαλλήλων
Εκ νέου ενώπιον της ΥΠΑΝ τα προβλήματα δημοσίων σχολείων Ύψωνα
Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να «αγοράζουν» τρία σπίτια στα κατεχόμενα
Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι-Απαιτούν σεβασμό στα δικαιώματά τους και αναμένουν μέτρα στήριξης
Το 10% τροφίμων, που σπαταλούνται στην ΕΕ συνδέεται με επισήμανση ημερομηνίας
Έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του έργου eΔΕΑ σε τρία Λύκεια
Αυξημένα κατά 20% τα παράπονα στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο το 2023