Παραμένουν «κάτω» οι κυβερνητικές ιστοσελίδες-«Πρέπει να στεγνώσει ο χώρος για να γίνει αξιολόγηση»

«Μαύρο» και σήμερα στις κυβερνητικές ιστοσελίδες, μετά τη διαρροή σε ένα από τα ντεπόζιτα του Υπουργείου Οικονομικών, με τους αρμόδιους να εργάζονται ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στους server των ιστοσελίδων.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στην κρατική τηλεόραση, μέχρι και νωρίς τα ξημερώματα, λειτουργοί του Υφυπουργείου Καινοτομίας βρίσκονταν στο καθήκον, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, ενώ σημείωσε πως από το βράδυ της Δευτέρας έχουν επανέλθει τα τηλέφωνα στα Υπουργεία και παραμένει το πρόβλημα με τις ιστοσελίδες.

«Έχει πλημμυρίσει ο χώρος και για να γίνει η αξιολόγηση της ζημιάς πρέπει να στεγνώσει ο χώρος και οι server. Οι λειτουργοί αξιολογούν τη ζημιά και σταδιακά, εκείνο που μπορούν να επαναφέρουν, το κάνουν. Η πρώτη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας δεδομένων, άρα με την επαναφορά των server θα μπορούν να λειτουργήσουν οι ιστοσελίδες των Υπουργείων και των κρατικών υπηρεσιών κανονικά».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η διαρροή αυτή και το πρόβλημα φανέρωσε προχειρότητα και ερασιτεχνισμό αφού οι server των ιστοσελίδων της Κυβέρνησης ήταν δίπλα από ντεπόζιτο νερού, ο κ. Λετυμπιώτης συμφώνησε και επεσήμανε πως είναι αρκετά τα παράπονα που λαμβάνει η Κυβέρνηση από το πρωί.

«Η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως η εποχή της τεχνολογίας. Το διαδίκτυο είναι κάτι που είναι στις ζωές μας, το προωθούμε και εμείς. Αυτό που επείγει είναι η αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να γίνει η ανάγνωση, για ποιο λόγο έγινε αυτή η διάταξη, για ποιο λόγο δεν λήφθηκαν μέτρα, σε περίπτωση κάποιας βλάβης να μπορέσει να λειτουργήσει το εφεδρικό σύστημα και πώς προχωρούμε πλέον, με σύγχρονες μεθόδους για να θωρακίζουν την πρόσβαση σε κρατικές ιστοσελίδες».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα που μπορούν να εφαρμοστούν και σημείωσε πως πρέπει να αξιολογηθεί η τεχνολογία, τονίζοντας πως το Υφυπουργείο Καινοτομίας είχε ξεκινήσει να μελετά νέους τρόπους αξιολόγησης της τεχνολογίας, για να υπάρξει μία αναβάθμιση.

«Το περιστατικό χθες το βράδυ, πρόλαβε τους χειρισμούς του νέου υφυπουργού. Επιβάλλεται να τροχοδρομηθεί. Υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν και να εκσυγχρονιστούν».

Δειτε Επισης

Αποφάσισε την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων σε Γυμνάσια και Λύκεια το Υπουργικό
«Εμείς θέλουμε να κάνουμε εικόνες που να σου μιλούν και όχι Μίκυ Μάους»-Τι κατέθεσε εργαζόμενη του Κτηματολογίου
Πέραν των 3.000 δεκαρίων γεωργικής γης επηρεάστηκαν στην Πάφο-Κάηκαν 120 ζώα
ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκλονιστική στιγμή που κύματα παρασύρουν 20χρονη σε παραλία-Αγνοείται ακόμη
Το απειλητικό μήνυμα του Λύτρα στην Πολυζωγοπούλου-«Δώσε τα λεφτά και τα ρούχα μου»
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου παρατείνεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα
Προχωρά σε προσφυγή κατά της απόφασης του ΔΣ του ΡΙΚ ο Θανάσης Τσώκος
Δεκατετράχρονος απουσιάζει εδώ και δύο μήνες από τον χώρο διαμονής του
Τριανταοκτάχρονος Τούρκος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας ανέλαβε ο Ιωαννίδης-Κρίσιμη η αποστολή του Υφυπουργείου