Παραμένουν «κάτω» οι κυβερνητικές ιστοσελίδες-«Πρέπει να στεγνώσει ο χώρος για να γίνει αξιολόγηση»

«Μαύρο» και σήμερα στις κυβερνητικές ιστοσελίδες, μετά τη διαρροή σε ένα από τα ντεπόζιτα του Υπουργείου Οικονομικών, με τους αρμόδιους να εργάζονται ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στους server των ιστοσελίδων.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στην κρατική τηλεόραση, μέχρι και νωρίς τα ξημερώματα, λειτουργοί του Υφυπουργείου Καινοτομίας βρίσκονταν στο καθήκον, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, ενώ σημείωσε πως από το βράδυ της Δευτέρας έχουν επανέλθει τα τηλέφωνα στα Υπουργεία και παραμένει το πρόβλημα με τις ιστοσελίδες.

«Έχει πλημμυρίσει ο χώρος και για να γίνει η αξιολόγηση της ζημιάς πρέπει να στεγνώσει ο χώρος και οι server. Οι λειτουργοί αξιολογούν τη ζημιά και σταδιακά, εκείνο που μπορούν να επαναφέρουν, το κάνουν. Η πρώτη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας δεδομένων, άρα με την επαναφορά των server θα μπορούν να λειτουργήσουν οι ιστοσελίδες των Υπουργείων και των κρατικών υπηρεσιών κανονικά».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η διαρροή αυτή και το πρόβλημα φανέρωσε προχειρότητα και ερασιτεχνισμό αφού οι server των ιστοσελίδων της Κυβέρνησης ήταν δίπλα από ντεπόζιτο νερού, ο κ. Λετυμπιώτης συμφώνησε και επεσήμανε πως είναι αρκετά τα παράπονα που λαμβάνει η Κυβέρνηση από το πρωί.

«Η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως η εποχή της τεχνολογίας. Το διαδίκτυο είναι κάτι που είναι στις ζωές μας, το προωθούμε και εμείς. Αυτό που επείγει είναι η αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να γίνει η ανάγνωση, για ποιο λόγο έγινε αυτή η διάταξη, για ποιο λόγο δεν λήφθηκαν μέτρα, σε περίπτωση κάποιας βλάβης να μπορέσει να λειτουργήσει το εφεδρικό σύστημα και πώς προχωρούμε πλέον, με σύγχρονες μεθόδους για να θωρακίζουν την πρόσβαση σε κρατικές ιστοσελίδες».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα που μπορούν να εφαρμοστούν και σημείωσε πως πρέπει να αξιολογηθεί η τεχνολογία, τονίζοντας πως το Υφυπουργείο Καινοτομίας είχε ξεκινήσει να μελετά νέους τρόπους αξιολόγησης της τεχνολογίας, για να υπάρξει μία αναβάθμιση.

«Το περιστατικό χθες το βράδυ, πρόλαβε τους χειρισμούς του νέου υφυπουργού. Επιβάλλεται να τροχοδρομηθεί. Υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν και να εκσυγχρονιστούν».

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα η δημόσια τάξη-«Οι πολίτες όχι μόνο πρέπει να αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς»
Απουσιάζει 14χρονος από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Το Σάββατο αποφασίζει το Δικαστήριο για τους τρεις συλληφθέντες για 20 διαρρήξεις και κλοπές
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Σ. Μάτσας στον REPORTER: «Μπορούν να διατυπωθούν ποινικές ευθύνες ακόμη και τώρα για τον Θανάση»
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην κοινότητα Ανάγυιας
Υπεραμύνεται των ενεργειών στον Άγιο Σίλα ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών
Σε χωματερή βρέθηκε το νεκρό βρέφος στην Ελλάδα-Φέρει χτυπήματα στο κεφάλι
Εξαφανίστηκαν πέντε παιδιά από νοσοκομείο στην Πάτρα, ενώ διερευνάτο αν ήταν θύματα κακοποίησης