Μπαίνουν στο... mute τα κέντρα αναψυχής-Μετρούν αντίστροφα για το γλέντι του Πάσχα

Στην αθόρυβη λειτουργία μπήκε η μεγαλύτερη μερίδα των κέντρων αναψυχής καθώς διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ κάποια άλλα έχουν κλείσει προσωρινά, αναμένοντας το Μεγάλο Σάββατο όπου είναι η Ανάσταση, για να ανοίξουν εκ νέου τις πόρτες τους το Πάσχα και να υποδεχθούν τους θαμώνες, που αναμένεται να τα κατακλύσουν, όπως είθισται κάθε χρονιά φυσικά που υπάρχει εορταστική περίοδος.

Για τα κέντρα αναψυχής, το Πάσχα, δεν είναι όπως τα Χριστούγεννα που εορτάζονται όλες οι μέρες, καθώς υπάρχει και η Μεγάλη Εβδομάδα, στην οποία τηρούνται νηστείες, όπως και η αποφυγή συνήθως της διασκέδασης από τους πολίτες. Έτσι, τα πλείστα κέντρα αναψυχής, βρίσκονται σε στάση αναμονής, ενόψει της Κυριακής του Πάσχα, όπου θα βγει έξω και να διασκεδάσει ο περισσότερος κόσμος.

Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στον REPORTER, η περίοδος του Πάσχα είναι πολύ ιδιαίτερη, γιατί κάποιοι χώροι κλείνουν λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και κάποιοι άλλοι χώροι δεν ανοίγουν το Μεγάλο Σάββατο και ανοίγουν την Κυριακή του Πάσχα. Δεν είναι όπως την περίοδο των Χριστουγέννων, που όλοι οι χώροι λειτουργούν κανονικά και είναι σε ψηλά επίπεδα η λειτουργία τους. Οπότε, υπάρχουν χώροι που θα παραμείνουν κλειστοί και θα ανοίξουν μετά την Ανάσταση».

Πάντως, η μεγαλύτερη ζήτηση για τη μεγάλη βδομάδα, φαίνεται να είναι στα ορεινά θέρετρα και στα ξενοδοχεία, που λειτουργούν σε παραλιακές περιοχές. Ωστόσο, όσα εστιατόρια και ταβέρνες διαθέτουν μουσική, παραμένουν κλειστά. Όπως γίνεται αντιληπτό, εξηγεί ο κ. Λεβέντης, «όσοι χώροι έχουν μουσική, αποφεύγουν να λειτουργήσουν την εβδομάδα των Παθών, ενώ κάποιοι χώροι που λειτουργούν συνήθως Παρασκευή και Σάββατο δεν θα ανοίξουν καν. Έτσι περιορίζεται γενικώς η δουλειά σε μουσικοχορευτικά κέντρα, τα οποία θα ανοίξουν μετά την Ανάσταση, κάτι που περιμένουν οι πλείστοι επιχειρηματίες για να δουλέψουν, ειδικότερα εν μέσω της ακρίβειας».

Σημειώνεται πάντως, πως οι τιμές σε διάφορα κέντρα αναψυχής βρίσκονται σε αρκετά ψηλά επίπεδα, κάτι που αναμφισβήτητα, προκαλεί δυσφορία στους καταναλωτές. «Δυστυχώς, δεν βλέπουμε να υπάρχει νώτα αισιοδοξίας ότι στο μέλλον θα έχουμε σημαντικές μειώσεις. Εξακολουθεί η ενέργεια να παραμένει πάρα πολύ ακριβή, το υγραέριο επίσης απαράδεκτα ακριβό και πραγματικά οι επιχειρηματίες κάνουν κάθε μήνα ένα αγώνα για να κρατηθούν ζωντανοί. Ο κύκλος εργασιών, μπορεί να φθάνει σε ψηλά νούμερα, αλλά είναι δυσανάλογος με τις λειτουργικές δαπάνες. Δεν υπάρχει δηλαδή το πλεόνασμα του στατιστικού αριθμού που να δικαιολογεί επικερδότητα για ένα χρόνο και πολλές φορές δεν υπάρχει και βιωσιμότητα. Δεν μπορούν οι τιμές να μετακινιόνται συνεχώς, γιατί είναι και η αγοραστική δύναμη μειωμένη».

Ως εκ τούτου, ο ΠΑΣΙΚΑ, καλεί συνεχώς τους επιχειρηματίες, να προσπαθούν να συγκρατούν όσο γίνεται τις τιμές προς τα κάτω, χωρίς να λειτουργούν όμως ποτέ, σε βάρος της βιωσιμότητας, γιατί δεν θα τους ωφελούσε. «Πρέπει να συγκρατούν τις τιμές στο επίπεδο εκείνο που ενδεχομένως να μην κερδίζουν τώρα, αλλά θα παραμείνουν ζωντανοί με την ευχή ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Οπότε είναι σεβασμός προς τους φίλους που επισκέπτονται τους χώρους μας, διατήρηση της ποιότητας και των υπηρεσιών σε όσο πιο ψηλά επίπεδα γίνεται, γιατί είναι το μόνο μας όπλο που έχουμε ενάντια σε ότι συμβαίνει τώρα».

Σημειώνεται, πως όταν υπάρχουν τέτοιες περίοδοι, εξήγησε ο κ. Λεβέντης, «ενδεχομένως ορισμένοι χώροι να αλλάζουν τα μενού τους, έτσι οι φίλοι που θα μας επισκεφθούν πρέπει να ενημερώνονται πλήρως για το τι περιλαμβάνει μια τιμή που θα τους καλέσουν να πληρώσουν».

Δειτε Επισης

Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ
Πιθανό να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα οι δράστες των πυροβολισμών στο Ζακάκι
Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Οδηγούσε στην αντίθετη λωρίδα ο άτυχος Ευτύχιος-Εξετάσεις για την ταχύτητα των δύο οδηγών
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»