Xούμους με παντζάρι

Μια άλλη εκδοχή του! Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Πήττα

ΥΛΙΚΑ

  • 3 σκελίδες σκόρδο, καβουρδισμένο
  • 200 γρ. παντζάρια, ψημένα, σε κομμάτια (βλ. συμβουλή)
  • 800 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα (2 κονσέρβες ρεβύθια)
  • 1 /2 λεμόνι, μόνο τις φλούδες, χωρίς το λευκό μέρος
  • 120 γρ. χυμό λεμονιού
  • 5 κ.σ. ταχίνι 35 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 4 φύλλα δυόσμου, για το γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 3 σκελίδες σκόρδο, 200 γρ. παντζάρια, ψημένα, σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέστε 800 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα, 1/2 λεμόνι, σε κομμάτια, μόνο τις φλούδες χωρίς το λευκό μέρος, 120 γρ. χυμό λεμονιού και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε 5 κουταλιές ταχίνι, 35 γρ. ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 ή μέχρι να φτάσει την επιθυμητή πυκνότητα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με τα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να μαγειρέψετε ωμά παντζάρια στον ατμό. Βάλτε στον κάδο 200 γρ. παντζάρια, 500 γρ. νερό και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι