Χιλιάδες πιστοί επισκέφθηκαν το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου την εβδομάδα του Αγίου Λαζάρου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σάββατο Του Λαζάρου, γιορτάστηκε με κατάνυξη η Ανάσταση Του Λαζάρου στο Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου. Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν την πανηγυρική πρωινή Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του τέως Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ Χρυσόστομου. Οι πιστοί γιόρτασαν με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη την Ανάσταση Του Λαζάρου και αδελφικού φίλου του Χριστού. Μέσα από την Ανάσταση Του Λαζάρου, ο Θεάνθρωπος προεικονίζει την δική Του Ανάσταση. Το μέγα θαύμα της αναστάσεως του Λαζάρου δείχνει ξεκάθαρα ότι όπως ο Χριστός ανάστησε εκείνον, κατά τον ίδιο τρόπο θα αναστήσει και εμάς. Η μεγάλη αυτή εορτή λειτουργεί ως πνευματική ανάταση στις ψυχές των πιστών όπου αυτές τις άγιες μέρες συν-οδοιπορούν με τον Κύριο προς το εκούσιο πάθος και τον σταυρικό Του θάνατο. Δια της Αναστάσεως Του Λαζάρου, ο Κύριος νίκησε κατά κράτος τον θάνατο και δια της δικής του Αναστάσεως, ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος καταργείται (Α΄ Κορ.15,26), διακηρύττει πανηγυρικά ο απόστολος Παύλος.

Τις Ιερές Ακολουθίες βίωσαν μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, εκατοντάδες πιστοί που προσήλθαν στην Εκκλησία Του Αγίου Λαζάρου στο Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου. Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδίδονταν ζωντανά μέσω της σελίδας του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου στο Facebook και μέσω του καναλιού του Περιβολιού Του Αγίου Λαζάρου στο YouTube, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες πιστούς από την Κύπρο, την Ελλάδα και από άλλες χώρες να συμμετέχουν και να βιώσουν τις Ιερές Ακολουθίες.

Ο Άγιος Λάζαρος μας αξίωσε φέτος να έχουμε στην εκκλησία μας τον Όμιλο Κωφών Λάρνακας (Άγιος Λάζαρος), όπως και τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωφών. Οι Αδελφοί εν Χριστώ, μέλη του Ομίλου Κωφών Λάρνακας (Άγιος Λάζαρος), όπως και τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωφών συμμετείχαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό στις 7/4/2023 και στην Ανάσταση του Αγίου Λαζάρου στις 8/4/2023. Η παρουσία τους μας έκανε να αισθανθούμε μεγάλη χαρά καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να γιορτάσαμε μαζί την Ανάσταση Του Λαζάρου, να προσευχηθούμε, να δοξάσουμε τον Άγιο Λάζαρο και τον Τριαδικό Θεό.

Με την ευλογία Του Αγίου Λαζάρου καταφέραμε να έχουμε κοντά μας τον κ. Στράτο Πατρινό, Διερμηνέα Νοηματικής Γλώσσας από την Ελλάδα, εξειδικευμένο στη Θεία Λειτουργία και τον οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά του. Κοντά μας είχαμε και την κ. Χριστίνα Θεμιστοκλέους, Διερμηνέα Νοηματικής Γλώσσας, η οποία μας βοήθησε προσφέροντας τις υπηρεσίες της για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού. Αυτή η πρωτοβουλία έδωσε την ευκαιρία σε κωφούς/βαρήκοους να βιώσουν τις Ιερές Ακολουθίες που τελέστηκαν στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες.

Στην ευχαριστήρια δήλωση του ο κ. Θάκης Τιμοθέου, πρόεδρος του Ομίλου Κωφών Λάρνακας (Άγιος Λάζαρος), ανάφερε ότι ήταν η πρώτη φορά που τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία να έχουν διερμηνέα νοηματικής Γλώσσας και να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία. Με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο μπόρεσαν, συμμετέχοντας να βιώσουν τη Θεία Λειτουργία, έχοντας ιδιαίτερη εκτίμηση, ευλάβεια και σεβασμό προς το μυστήριο της ΘΕΙΑΣ Λειτουργίας και παρουσίας του Χριστού ανάμεσά μας, που αποτελεί το κέντρο της ορθόδοξης λατρείας.

Την Εβδομάδα Του Αγίου Λαζάρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής Διοίκησης Καταδρομών κ. Μακρής, ο Διοικητής της 33 Μοίρας Καταδρομών, κ. Ανδρέας Πεττεμερίδης, μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, των Οργανωμένων Συνόλων και πλήθος κόσμου.

Η Εβδομάδα Του Αγίου Λαζάρου διοργανώθηκε με τις ευλογίες του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκταρίου και τελούσε υπό την αιγίδα της αξιότιμης Προέδρου της Βουλής Κας Αννίτας Δημητρίου.

Δελτίο Τύπου-Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου

thumbnail_Slide2

thumbnail_Slide3

thumbnail_Slide4

thumbnail_Slide5

thumbnail_Slide1 (1)

Δειτε Επισης

SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος