Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το CIM Summit 2023

Παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκοί συναντήθηκαν στο CIM Summit 2023 και έθεσαν τις προτεραιότητες που καλούνται να έχουν οι Οργανισμοί στη ψηφιακή εποχή και σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο CIM Summit 2023, το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 08:30 – 13:30 στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή με πάνω από 300 άτομα να παρακολουθούν το Συνέδριο. Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο CEO του CIM, Γιάγκος Χατζηγιάννης. Από τη βήμα της εκδήλωσης, ανακοίνωσε την υπογραφή αποκλειστικής συμφωνίας του CIM με το Judge Business School του Πανεπιστημίου Cambridge και το Executive Education Department του, που θα επιτρέψει στο Business School να παρέχει ορισμένα από τα ανοικτά προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών του Cambridge στην Κύπρο και την γύρω περιοχή.

Ακολούθησε ομιλία από τον Thomas Roulet, Associate Professor στην Organisation Theory, Deputy director MBA, του Judge Business School του University of Cambridge ο οποίος έδωσε έμφαση στην ψυχική υγεία του ανθρώπινου δυναμικού και την τηλεργασία. Ο Καθηγητής εισηγήθηκε στα στελέχη επιχειρήσεων να εστιάσουν σε έξι σημεία: Στο προσωπικό που χρειάζεται να είναι στο χώρο εργασίας ώστε να λειτουργεί καλύτερα, στον καθορισμό μίας ή δύο ημερών κατά τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού θα επιστρέφει στο γραφείο για να αυξηθούν οι ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, στη διασφάλιση δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια λήψης αποφάσεων, ενώ, για το τεχνικό προσωπικό συνέστησε την ύπαρξη χρόνου συγκέντρωσης («focus time») στο πλαίσιο του οποίο δεν θα γίνεται οποιαδήποτε διακοπή για συμμετοχή του σε συσκέψεις.

230408-CIM-Summit2023-13-02 1

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη σαφούς καθορισμού των τρόπων διαδικτυακής επικοινωνίας (π.χ. mails, πλατφόρμες, sms κλπ.) στην τηλεργασία. Τέλος, ο Καθηγητής προτείνει όπως το προσωπικό που προσλήφθηκε πρόσφατα ενημερώνεται για την οργανωτική κουλτούρα της εταιρείας, με την κοινωνικοποίηση και την εκμάθηση να είναι στις βασικές προτεραιότητες.

Η Catherine Magelssen, Assistant Professor, Strategy and Entrepreneurship, του London Business School, παρουσίασε στο κοινό μερικές στρατηγικές αποφάσεις που καλούνται οι επιχειρήσεις να πάρουν ώστε να είναι πρωτοπόρες στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

230408-CIM-Summit2023-09-38 13 (1)

Για τα νέα δεδομένα στον κόσμο του Μάρκετινγκ μίλησε ο Marcel Corstjens, Emeritus Professor of Marketing, στο The Unilever Chaired Professor of Marketing Emeritus, του INSEAD. Ο τίτλος της παρουσίασης ήταν “Are International Retail Buying Groups a force for the Good?”. Στα βασικά συμπεράσματά του ήταν, αρχικά, προς τους λιανέμπορους, ότι οι αγοραστικές ομάδες είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί ως προς τις τιμές, ενώ, το μήνυμά του για τους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων, ήταν: «Να είστε προετοιμασμένοι για την αυξανόμενη σημασία των αγοραστικών ομάδων λιανικής για δημιουργία ισχυρότερων εμπορικών σημάτων και προώθηση καινοτομίας, ιδίως με νέα προϊόντα που προσφέρουν στους καταναλωτές περισσότερες και καλύτερες επιλογές».

230408-CIM-Summit2023-09-30 8

Το παρών του στο Συνέδριο έδωσε και ο Colleen Cunningham, Assistant Professor of Strategy and Entrepreneurship του London Business School ο οποίος, με τη σειρά του, μίλησε για τον ρόλο της εμπιστευτικότητας στοιχείων σε σχέση με καινοτομίες επιχειρήσεων. Ο ίδιος μίλησε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μη αποκάλυψης. Η όποια απόφαση του Οργανισμού έχει επιπτώσεις στον ανταγωνισμό και στην αποθάρρυνση και καθυστέρησή του ανταγωνισμού. Εξήγησε επίσης τις παραμέτρους όταν η καινοτομία είναι δαπανηρή και αναγκαία. Όπως είπε, εξάλλου, η προστασία του απορρήτου βοηθά (ορισμένες) επιχειρήσεις να αποκομίσουν αξία από την καινοτομία.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση πάνελ στο τέλος της οποίας οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ομιλητές.

Ακολουθήσε η Ανακήρυξη των Honorary Fellows του CIM 2023.

Οργανωτής: CIM-Cyprus Business School, Πλατινένιος Xορηγός: Green Energy Group Χρυσοί Χορηγοί: Char. Pilakoutas Ltd, VE Very Exclusive Accessories Ltd Αργυροί Χορηγοί: Alphamega Hypermarkets, Cablenet, C.A.PAPAELLINAS Group, Gan Direct, Iron Mountain, McDonald’s, MetLife Χάλκινοι Χορηγοί: Cyfield Group, GR8 Tech, Jamie Oliver Kitchen, KEAN, KPMG, NetU, Remedica, Spyros Vassiliou & Associates LLC, Tototheo Maritime, ZORBAS Group Ειδικός Συνεργάτης: Bank of Cyprus Υποστηρικτές: Commercial General Insurance, Cyprus Forum, DHL Express, LandasColour, LightBlack Solutions, Panayiotides, Photos Photiades Group Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος