Ενημερώθηκε για το θέμα των αγνοουμένων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Για όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των αγνοουμένων, όπως για το πρόγραμμα ερευνών, καθώς και για το πρόγραμμα ταυτοποίησης, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προήδρευσε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης αρμοδίων αναφορικά με το θέμα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τρόποι ώστε να υπάρξει από πλευράς της κατοχικής δύναμης συνεργασία, με στόχο τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μέσα από την παροχή πρόσβασης στα αρχεία που κατέχει ο τουρκικός κατοχικός στρατός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε και ενημερώθηκε ενδελεχώς για όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, όπως για το πρόγραμμα ερευνών, καθώς και για το πρόγραμμα ταυτοποίησης, σημειώνεται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ, Λεωνίδας Παντελίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και Προϊστάμενος της ΚΥΠ, Κυριάκος Κούρος, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαριλένα Ραουνά, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δειτε Επισης

Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης