Μέσα σε μια μέρα χίλιοι μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας

Συνολικά 974 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έφτασαν στο νησί με 26 πλοιάρια, διευκρίνισε η ίδια πηγή, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένονται και άλλα σκάφη.

Μετά το Σαββατοκύριακο το κέντρο υποδοχής μεταναστών του νησιού είναι υπερπλήρες. Το κέντρο είναι σχεδιασμένο για την υποδοχή λιγότερων από 400 ανθρώπων και ήδη έχουν φτάσει εκεί 1.883.

Στο μεταξύ η γερμανική οργάνωση αρωγής ResQship ανακοίνωσε ότι ανέσυρε δύο πτώματα στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης χθες στα διεθνή ύδατα, κοντά στη Μάλτα. Η οργάνωση επεσήμανε ότι διέσωσε 25 ανθρώπους από τη θάλασσα με το πλοίο της Nadir και τους μετέφερε στη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν αντιμετώπισε προβλήματα και βυθίστηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Μεταξύ των διασωθέντων ήταν άνδρες, γυναίκες και παιδιά από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μάλι και το Καμερούν, σύμφωνα με τον καπετάνιο του Nadir.

Όπως έχει επισημάνει το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, από την αρχή του έτους περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ιταλία, αριθμός τετραπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί περισσότερες από 6.900 αφίξεις μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Μελετά τα ευρήματα της έκθεσης της Ελεγκτικής το Υφυπουργείο Έρευνας-«Σχετίζονται με διαδικαστικά ζητήματα»
Φωτιά σε κατάστημα φαγητού στην Έγκωμη-Εκ πρώτης ξεκίνησε από ηλεκτρικό πρόβλημα
Διαχωρίζει τη θέση της η Ομοσπονδία Καράτε για συμμετοχή διωκόμενου προπονητή σε σχολική δράση-«Ουδέποτε ρωτήθηκε»
Άρχισαν οι πτήσεις επαναπατρισμού Ισραηλινών από την Κύπρο-Πραγματοποιούνται δεκατρεις πτήσεις
Κυνήγι μαγισσών στο Ιράν-Εκτελέσεις και μαζικές συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ
Στις φλόγες φωτοβολταϊκά στη Λεμεσό-Επηρεάστηκαν αποθήκη και οχήματα
Πυρκαγιά σε άχρηστα υλικά και δέντρα στην Παναγία Μακεδονίτισσας-Κατέκαυσε δύο δεκάρια γης
Τρόμος για 41χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ο πρώην της εισέβαλε στο σπίτι και απείλησε ότι θα τη θάψει
Επιβεβαίωσε ύπαρξη αμερικανικών αεροσκαφών στη βάση Ανδρέας Παπανδρέου ο Πάλμας-«Απομακρυσμένοι οι κίνδυνοι»
Στην Αθήνα με ασφάλεια 22 Κύπριοι πολίτες-Επέστρεψαν από το Ισραήλ και το Ιράν