Απαντά σε ΥΠΕΞ και ΚΟΑ ο Φαίδωνας για την τουρκική σημαία-«Κάποιοι νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι»

Διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει το θέμα της τοποθέτησης τουρκικής σημαίας, σε κεντρική πλατεία της Πάφου, αφού μετά την απάντηση του ΚΟΑ και του Υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι αμφότεροι ανέφεραν ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιείται το θέμα, ο δήμαρχος Πάφου εξαπέλυσε πυρά, τονίζοντας πως κράτησαν απόλυτη σιωπή για το θέμα, για τρεις ημέρες.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρει πως «αφού για τρεις μέρες κράτησαν απόλυτη σιωπή, για το θέμα της ανάρτησης της Τουρκικής σημαίας στους Ποδηλατικούς αγώνες στην Πάφο, θυμήθηκαν να βγάλουν ανακοίνωση τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και ο ΚΟΑ για το θέμα, λέγοντας ότι η σημαία πρέπει να αναρτηθεί».

Στη συνέχεια, ο κ. Φαίδωνος σημειώνει πως «η απάντηση τόσο εμένα προσωπικά όσο και του Δήμου είναι να το κάνουν οι ίδιοι και να εισπράξουν και την κριτική του κόσμου, όχι να αφήνουν άδικα και χωρίς καν να είμαι ενήμερος να δέχομαι άδικη κριτική χωρίς να έχω την παραμικρή ευθύνη και αυτοί να σιωπούν. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι».

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, σημείωσε πως «είθισται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, η αρμόδια ομοσπονδία ή αθλητικός φορέας να αναρτά τις σημαίες των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντοτε να έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της νομιμότητας από τους συμμετέχοντες ή/και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, είτε αυτοί είναι κρατικοί είτε αφορούν πρωτοβουλίες ιδιωτών. Η ίδια διαδικασία τηρείται, ασφαλώς, και όταν εκπροσωπούνται εθνικές ομάδες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως διοργανώσεις που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να διεξάγονται ομαλά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πολιτικοποιούνται, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα από άστοχες ενέργειες ιδιωτών υπό την προσωπική τους ιδιότητα.

Δειτε Επισης

Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη