Απαντά σε ΥΠΕΞ και ΚΟΑ ο Φαίδωνας για την τουρκική σημαία-«Κάποιοι νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι»

Διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει το θέμα της τοποθέτησης τουρκικής σημαίας, σε κεντρική πλατεία της Πάφου, αφού μετά την απάντηση του ΚΟΑ και του Υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι αμφότεροι ανέφεραν ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιείται το θέμα, ο δήμαρχος Πάφου εξαπέλυσε πυρά, τονίζοντας πως κράτησαν απόλυτη σιωπή για το θέμα, για τρεις ημέρες.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρει πως «αφού για τρεις μέρες κράτησαν απόλυτη σιωπή, για το θέμα της ανάρτησης της Τουρκικής σημαίας στους Ποδηλατικούς αγώνες στην Πάφο, θυμήθηκαν να βγάλουν ανακοίνωση τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και ο ΚΟΑ για το θέμα, λέγοντας ότι η σημαία πρέπει να αναρτηθεί».

Στη συνέχεια, ο κ. Φαίδωνος σημειώνει πως «η απάντηση τόσο εμένα προσωπικά όσο και του Δήμου είναι να το κάνουν οι ίδιοι και να εισπράξουν και την κριτική του κόσμου, όχι να αφήνουν άδικα και χωρίς καν να είμαι ενήμερος να δέχομαι άδικη κριτική χωρίς να έχω την παραμικρή ευθύνη και αυτοί να σιωπούν. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι».

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, σημείωσε πως «είθισται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, η αρμόδια ομοσπονδία ή αθλητικός φορέας να αναρτά τις σημαίες των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντοτε να έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της νομιμότητας από τους συμμετέχοντες ή/και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, είτε αυτοί είναι κρατικοί είτε αφορούν πρωτοβουλίες ιδιωτών. Η ίδια διαδικασία τηρείται, ασφαλώς, και όταν εκπροσωπούνται εθνικές ομάδες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως διοργανώσεις που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να διεξάγονται ομαλά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πολιτικοποιούνται, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα από άστοχες ενέργειες ιδιωτών υπό την προσωπική τους ιδιότητα.

Δειτε Επισης

Αποφάσισε η Μιχαηλίδου για αδίδακτο κείμενο στα Νέα Ελληνικά-«Να μη ληφθεί υπ’ όψιν η ερώτηση»
Αυξημένα τα περιστατικά ευλογιάς των ζώων στα κατεχόμενα-Έλαβαν εμβόλια από την Τουρκία
Πρότεινε χώρους ανέγερσης δημοτικού Ορόκλινης η ΥΠΑΝ-« Επαφίεται στις κοινότητες να συμφωνήσουν»
Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του αναλυτικού προγράμματος για την υπουργό Παιδείας
Με sms θα ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Άλλαξαν ξενοδοχείο οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη μετά το σάλο με τα τρωκτικά στα δωμάτια
Σύσταση φορέα προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό-Αύξηση 37,9% σε αφίξεις
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ οι δείκτες ανεργίας στην Κύπρο το 2022
Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος πολύτεκνης μάνας-Πώς θα καταβληθεί
Aρχίζουν οι πτήσεις της Cyprus Airways μεταξύ Λάρνακας-Πρέβεζας