Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η επανέναρξη των συνομιλιών-«Είναι η ώρα της διπλωματίας»

Κορυφαία προτεραιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη είναι η επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε το Σάββατο η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Δόξα Κωμοδρόμου, προσθέτοντας πως αυτή είναι η ώρα της διπλωματίας με χρονικό ορίζοντα τις τουρκικές εκλογές.

Εκφωνώντας τον πανηγυρικό στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της έναρξης του Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα, η κ. Κωμοδρόμου σημείωσε την επιδίωξη για λύση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου «ώστε να γίνει επιτέλους η πατρίδα μας ένα επανενωμένο, ελεύθερο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος, κοινή πατρίδα ευημερίας και ασφάλειας για όλους τους νόμιμους πολίτες του, χωρίς καμιά διάκριση».

Όπως είπε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «υπάρχει συγκεκριμένη προσέγγιση, όσον αφορά το σπάσιμο του αδιεξόδου και την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτή η ώρα, είναι η ώρα της διπλωματίας, η οποία άρχισε να εργάζεται προς υλοποίηση όσων συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες, με χρονικό ορίζοντα τις τουρκικές εκλογές, συνέχισε.

Είπε, ακόμη, ότι όπως έχει διακηρύξει ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, με τη λύση του Κυπριακού, η Κυπριακή Δημοκρατία θα μετεξελιχθεί για να αποτελέσει το κοινό μας σπίτι εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. «Αυτή είναι η λύση που οραματιζόμαστε» σημείωσε.

Απευθυνόμενη στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους παθόντες, τους συγγενείς των αγνοουμένων και «όλους αυτούς που υποφέρουν από τα τραύματα της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής», διαβεβαίωσε ότι «παραμένουν στην προμετωπίδα της προσπάθειάς μας για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας».

Με ενότητα και ομοψυχία ας σταθούμε όρθιοι και αλύγιστοι μέχρι την ευλογημένη ώρα της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων εδαφών μας, είπε.

Ανέφερε εξάλλου ότι 68 χρόνια από τη δοξαστική αφετηρία του ηρωικού έπους της θρυλικής ΕΟΚΑ και 49 χρόνια από τον εφιαλτικό πρόλογο της μεγάλης εθνικής μας τραγωδίας, μετρούμε τα όνειρα που σκοτώθηκαν, μετρούμε τις πληγές που σωρεύτηκαν, μετρούμε τις θυσίες που αδικήθηκαν, μετρούμε τους ελληνικούς αιώνες που πέρασαν από την πικραμένη μας πατρίδα.

Ανέφερε τέλος πως σήμερα, πέρα από την οφειλόμενη απόδοση τιμής, «αντλούμε διδάγματα για τη συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα με τα πιο αγνά ιδανικά». Ανακαλούμε στη μνήμη μας τις μορφές των αγωνιστών που, με την ψυχή και το αίμα τους, πάλεψαν και έδωσαν στον λαό μας το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Τρίζει τα δόντια στη Χεζμπολάχ η Κομισιόν-«Οποιαδήποτε απειλή προς κράτη μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»
Επαναδιορισμό της σχέσης με την Κυβέρνηση και τριπλό συνέδριο ζητούν βουλευτές της ΔΗΠΑ
Επίσημη επίσκεψη ΥΠΕΞ Φιλιππίνων στην Κύπρο
Κύπρος και Αρμενία επαναβεβαιώνουν συνεργασία σε θέματα αγνοουμένων
Μπρετόν: Η Κύπρος έχει κάνει βήματα στην προώθηση έρευνας και ανάπτυξης, τρίτη σε κονδύλια ανά κάτοικο
Αντέδρασε το Ισραήλ στις απειλές Χεζμπολάχ στην Κύπρο-«Πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν»
Ο Μάριος Πελεκάνος φαβορί για Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ
Διάλογο με την κοινωνία ανακοίνωσε ο Μαρίνος Κλεάνθους-«Αν δεν αλλάξει η ΔΗΠΑ, εγώ μένω εκτός»
Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην ΕΕ συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Γεραπετρίτης