Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η επανέναρξη των συνομιλιών-«Είναι η ώρα της διπλωματίας»

Κορυφαία προτεραιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη είναι η επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε το Σάββατο η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Δόξα Κωμοδρόμου, προσθέτοντας πως αυτή είναι η ώρα της διπλωματίας με χρονικό ορίζοντα τις τουρκικές εκλογές.

Εκφωνώντας τον πανηγυρικό στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της έναρξης του Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα, η κ. Κωμοδρόμου σημείωσε την επιδίωξη για λύση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου «ώστε να γίνει επιτέλους η πατρίδα μας ένα επανενωμένο, ελεύθερο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος, κοινή πατρίδα ευημερίας και ασφάλειας για όλους τους νόμιμους πολίτες του, χωρίς καμιά διάκριση».

Όπως είπε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «υπάρχει συγκεκριμένη προσέγγιση, όσον αφορά το σπάσιμο του αδιεξόδου και την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτή η ώρα, είναι η ώρα της διπλωματίας, η οποία άρχισε να εργάζεται προς υλοποίηση όσων συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες, με χρονικό ορίζοντα τις τουρκικές εκλογές, συνέχισε.

Είπε, ακόμη, ότι όπως έχει διακηρύξει ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, με τη λύση του Κυπριακού, η Κυπριακή Δημοκρατία θα μετεξελιχθεί για να αποτελέσει το κοινό μας σπίτι εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. «Αυτή είναι η λύση που οραματιζόμαστε» σημείωσε.

Απευθυνόμενη στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους παθόντες, τους συγγενείς των αγνοουμένων και «όλους αυτούς που υποφέρουν από τα τραύματα της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής», διαβεβαίωσε ότι «παραμένουν στην προμετωπίδα της προσπάθειάς μας για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας».

Με ενότητα και ομοψυχία ας σταθούμε όρθιοι και αλύγιστοι μέχρι την ευλογημένη ώρα της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων εδαφών μας, είπε.

Ανέφερε εξάλλου ότι 68 χρόνια από τη δοξαστική αφετηρία του ηρωικού έπους της θρυλικής ΕΟΚΑ και 49 χρόνια από τον εφιαλτικό πρόλογο της μεγάλης εθνικής μας τραγωδίας, μετρούμε τα όνειρα που σκοτώθηκαν, μετρούμε τις πληγές που σωρεύτηκαν, μετρούμε τις θυσίες που αδικήθηκαν, μετρούμε τους ελληνικούς αιώνες που πέρασαν από την πικραμένη μας πατρίδα.

Ανέφερε τέλος πως σήμερα, πέρα από την οφειλόμενη απόδοση τιμής, «αντλούμε διδάγματα για τη συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα με τα πιο αγνά ιδανικά». Ανακαλούμε στη μνήμη μας τις μορφές των αγωνιστών που, με την ψυχή και το αίμα τους, πάλεψαν και έδωσαν στον λαό μας το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Μόνο το 5% του πληθυσμού είναι Κύπριοι στα κατεχόμενα»
Λήξαν το ζήτημα ΕΛΚ για την Αννίτα-«Δεν έχουμε ούτε πολιτικές αλλεργίες, ούτε ιδεοληψίες»
Ν. Χριστοδουλίδης: Ο θεσμός της Δικαιοσύνης αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια
Αντιπροσωπεία γερμανικής Βουλής ενημερώθηκε για κατεχόμενη Αμμόχωστο
Επιθυμεί θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά το Βερολίνο
Συζήτησαν τη συμμετοχή στο ΕΛΚ Πρόεδρος και ΔΗΣΥ-Δεν εκφράστηκε παράπονο για απόρριψη νομοσχεδίων
Αποζημιώσεις στην οικογένεια Παπακώστα για παραβίαση του δικαιώματος αυλισμού
Αννίτα Δημητρίου: Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ να το προστατεύσουμε
Άλλα ο υπουργός Ενέργειας, άλλα η New Med Energy για την εκμετάλλευση του «Αφροδίτη»
Ολοκληρώνει το πόθεν έσχες η Βουλή-Συνεχίζουν να εξαιρούνται δικαστές και Εισαγγελείς