Η απάντηση ΥΠΕΞ στο σάλο για την τουρκική σημαία στην Πάφο-Αιχμές σε ιδιώτες

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, με την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας σε κεντρική πλατεία της Πάφου, λόγω διεθνούς αγώνα ποδηλασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών βγήκε μπροστά και απάντησε στις αντιδράσεις, αφήνοντας αιχμές κατά ιδιωτιών, που εκμεταλλεύτηκαν την προσωπική τους ιδιότητα και πολιτικοποίησαν το θέμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την ανάρτηση της σημαίας της Τουρκίας στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Cyprus Gran Fondo που διεξάγεται στην Πάφο, το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να σημειώσει ότι «είθισται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, η αρμόδια ομοσπονδία ή αθλητικός φορέας να αναρτά τις σημαίες των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντοτε να έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της νομιμότητας από τους συμμετέχοντες ή/και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, είτε αυτοί είναι κρατικοί είτε αφορούν πρωτοβουλίες ιδιωτών. Η ίδια διαδικασία τηρείται, ασφαλώς, και όταν εκπροσωπούνται εθνικές ομάδες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως διοργανώσεις που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να διεξάγονται ομαλά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πολιτικοποιούνται, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα από άστοχες ενέργειες ιδιωτών υπό την προσωπική τους ιδιότητα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «κατ’ ανάλογο τρόπο, σε περιπτώσεις Κυπριακής συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία απαιτείται πάντοτε η επίδειξη σεβασμού στα διεθνή θέσμια, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων εκάστου κράτους».

Καταλήγοντας, ξεκαθαρίζεται πως «σχετικές είναι και οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει από τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την ομαλή διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων στην Κύπρο».

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη του 38χρονου Ανδρέα Παναγιώτου στη Λευκωσία (pic)
Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Προσωπικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα ανηλίκων έξω από καφετέρια (pics)
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στη Λεμεσό
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά