Η απάντηση ΥΠΕΞ στο σάλο για την τουρκική σημαία στην Πάφο-Αιχμές σε ιδιώτες

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, με την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας σε κεντρική πλατεία της Πάφου, λόγω διεθνούς αγώνα ποδηλασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών βγήκε μπροστά και απάντησε στις αντιδράσεις, αφήνοντας αιχμές κατά ιδιωτιών, που εκμεταλλεύτηκαν την προσωπική τους ιδιότητα και πολιτικοποίησαν το θέμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την ανάρτηση της σημαίας της Τουρκίας στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Cyprus Gran Fondo που διεξάγεται στην Πάφο, το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να σημειώσει ότι «είθισται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, η αρμόδια ομοσπονδία ή αθλητικός φορέας να αναρτά τις σημαίες των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντοτε να έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της νομιμότητας από τους συμμετέχοντες ή/και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, είτε αυτοί είναι κρατικοί είτε αφορούν πρωτοβουλίες ιδιωτών. Η ίδια διαδικασία τηρείται, ασφαλώς, και όταν εκπροσωπούνται εθνικές ομάδες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως διοργανώσεις που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να διεξάγονται ομαλά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πολιτικοποιούνται, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα από άστοχες ενέργειες ιδιωτών υπό την προσωπική τους ιδιότητα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «κατ’ ανάλογο τρόπο, σε περιπτώσεις Κυπριακής συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία απαιτείται πάντοτε η επίδειξη σεβασμού στα διεθνή θέσμια, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων εκάστου κράτους».

Καταλήγοντας, ξεκαθαρίζεται πως «σχετικές είναι και οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει από τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την ομαλή διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων στην Κύπρο».

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου