Η απάντηση ΥΠΕΞ στο σάλο για την τουρκική σημαία στην Πάφο-Αιχμές σε ιδιώτες

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, με την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας σε κεντρική πλατεία της Πάφου, λόγω διεθνούς αγώνα ποδηλασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών βγήκε μπροστά και απάντησε στις αντιδράσεις, αφήνοντας αιχμές κατά ιδιωτιών, που εκμεταλλεύτηκαν την προσωπική τους ιδιότητα και πολιτικοποίησαν το θέμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με την ανάρτηση της σημαίας της Τουρκίας στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Cyprus Gran Fondo που διεξάγεται στην Πάφο, το Υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να σημειώσει ότι «είθισται σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, η αρμόδια ομοσπονδία ή αθλητικός φορέας να αναρτά τις σημαίες των χωρών καταγωγής των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντοτε να έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της νομιμότητας από τους συμμετέχοντες ή/και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, είτε αυτοί είναι κρατικοί είτε αφορούν πρωτοβουλίες ιδιωτών. Η ίδια διαδικασία τηρείται, ασφαλώς, και όταν εκπροσωπούνται εθνικές ομάδες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως διοργανώσεις που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να διεξάγονται ομαλά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πολιτικοποιούνται, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα από άστοχες ενέργειες ιδιωτών υπό την προσωπική τους ιδιότητα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «κατ’ ανάλογο τρόπο, σε περιπτώσεις Κυπριακής συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία απαιτείται πάντοτε η επίδειξη σεβασμού στα διεθνή θέσμια, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων εκάστου κράτους».

Καταλήγοντας, ξεκαθαρίζεται πως «σχετικές είναι και οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει από τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την ομαλή διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων στην Κύπρο».

Δειτε Επισης

Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα