ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον ένας νεκρός από φονικό ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον ένα άτομο αναφέρθηκε νεκρό και πάνω από 20 τραυματίστηκαν, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, στην περιοχή Λιτλ Ροκ, συμφωνα με οσα μεταδίδει το Associated Press.

Για πολλά θύματα από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου είχε κάνει λόγο νωρίτερα η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Άρκανσο, σύμφωνα με ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, συνεργαζόμενο με το CBS.

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν δώσει κανέναν επίσημο απολογισμό των θυμάτων.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο UAMS ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τέθηκε σε συναγερμό, καθώς αναμένει να διακομιστούν εκεί πολλοί τραυματίες.

«Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο κεντρικό Άρκανσο», ανέφερε μέσω Twitter η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της πολιτείας, η οποία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόσθεσε πως «προσεύχεται για όσους βρέθηκαν και παραμένουν στον δρόμο» αυτού του ανεμοστρόβιλου.

Ο δήμαρχος της Λιτλ Ροκ, ο Φρανκ Σκοτ, έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι ζήτησε από την κυβερνήτρια να αναπτύξει την Εθνοφρουρά για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε το Λιτλ Ροκ και τη γύρω περιοχή αργά το απόγευμα της Παρασκευής, σαρώνοντας στέγες κτιρίων και ανατρέποντας αυτοκίνητα.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών αντιμετωπίζουν «δυσκολίες να φθάσουν» στις τοποθεσίες όπου πιθανόν υπάρχουν θύματα «εξαιτίας της πτώσης δέντρων», είπε τηλεφωνικά μια εκπρόσωπος της δομής υγείας στο πρακτορείο.

Βίντεο από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και τοπικών τηλεοπτικών συνεργείων εικονίζουν τον πελώριο ανεμοστρόβιλο να υψώνεται στον ουρανό της πόλης των 200.000 κατοίκων.

Κάπου 70.000 άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα στο Άρκανσο εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.

Η αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) είχε εκδώσει νωρίτερα έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο.

Ανεμοστρόβιλοι, εντυπωσιακό όσο και καταστροφικό φαινόμενο που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προβλεφθεί, πλήττουν συχνά την επικράτεια των ΗΠΑ, ιδίως το κεντρικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

Πριν από μια εβδομάδα, ανεμοστρόβιλος χτύπησε την πολιτεία του Μισισιπή, στοιχίζοντας τη ζωή σε 25 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την πολιτεία χθες.

Τον Δεκέμβριο του 2021, κάπου 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν την πολιτεία Κεντάκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια
«Μήνυμα» προς τη Χαμάς ήταν η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ