Θύμα κυβερνοεπίθεσης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου-Απειλούν με διαρροή στοιχείων

Μετά το Κτηματολόγιο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με τους χάκερ να εισβάλλουν στα απόρρητα δεδομένα του και να ζητούν λύτρα ώστε να μην τα δημοσιοποιήσουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν μερικά εικοσιτετράωρα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη σε επίσημη καταγγελία στον ίδιο τον Αρχηγό της Δύναμης, ο οποίος από την πλευρά του έδωσε οδηγίες για περαιτέρω έρευνες από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, χωρίς ωστόσο να μπορεί επίσημα να ανακοινωθεί οτιδήποτε επί του παρόντος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, χάκερ φαίνεται να κατάφεραν να εισβάλλουν σε δεδομένα του Αβέρωφ Νεοφύτου, από τον οποίο ζητούν λύτρα δέκα εκατομμυρίων, ώστε να αποδεσμεύσουν τα αρχεία του. Σε διαφορετική περίπτωση, οι χάκερ τον προειδοποιούν, πως θα δώσουν στην δημοσιότητα όσα εντόπισαν.

Συγκεκριμένα, στο email που απέστειλαν οι χάκερ στον Αβέρωφ Νεοφύτου έγραψαν:

Κ. Αβέρωφ Νεοφύτου,

Γνωρίζαμε πως γνωρίζεις πολλά και για πολλούς. Γνωρίζαμε πως όποια πέτρα και να σήκωνες ήσουν από κάτω. Γνωρίζαμε πως ήσουν ο άνθρωπος του παρασκηνίου. Γνωρίζαμε πως κρατούσες στοιχεία για όλους τους «ελέφαντες». Δυστυχώς για σένα πλέον το μόνο «προεδρικό» που σου απέμεινε είναι το σπίτι σου στην Αργάκα. Γνωρίζαμε όμως πως κρατάς στα χέρια σου πολλά και για πολλούς. Πλέον, ότι κρατάς, τα κρατάμε και εμείς. Έχουμε εισβάλει στα ηλεκτρονικά σου αρχεία και όλα τα στοιχεία σου βρίσκονται στα χέρια μας. Μην μας αμφισβητήσεις, μην μας υποτιμήσεις και μην νομίζεις πως πρόκειται για φάρσα. Μην νομίζεις πως θα ψάξεις και θα μας βρεις. Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν μας καταβάλεις το ποσό των 10 εκατομμυρίων, σε πρώτη φάση τα στοιχεία του φακέλου με τίτλο «Ελέφαντες ΔΗΣΥ, εν να σας σάσω» θα δημοσιοποιηθεί. Έχεις προθεσμία επτά ημέρες.

Υ.Γ Στο υποθετικό σενάριο ότι θα μας βρει η αστυνομία και ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα μας πάρει δικαστήριο, μην ξεχάσετε πως κρατάμε στοιχεία για αυτό σας προτρέπουμε να θυμηθείτε το δημόσιο συμφέρον!

cats

Η κυβερνοεπίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΔΗΣΥ σήμανε συναγερμό τόσο στον ίδιο αλλά περισσότερο σε στενούς του συνεργάτες, αφού στα εν λόγω αρχεία, φαίνεται να υπάρχουν απόρρητα στοιχεία, καθώς και άλλα ντοκουμέντα που αφορούν πρόσωπα που στράφηκαν εναντίον του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στην σκιά της επίθεσης των χάκερ, ο Νίκος Αναστασιάδης, πραγματοποίησε μυστική συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα, ώστε να χειριστούν το θέμα, με τον πρώην Πρόεδρο μάλιστα να δηλώνει την ετοιμότητα του να συμβάλει ακόμα στην καταβολή των λύτρων, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό.

Για την κυβερνοεπίθεση στον κ. Νεοφύτου, είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει την υπόθεση και να διαπιστώσει εάν όντως οι χάκερ κατάφεραν να αποσπάσουν τα απόρρητα ηλεκτρονικά αρχεία του πρώην προέδρου του ΔΗΣΥ.

*Καλή Πρωταπριλιά

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη του 38χρονου Ανδρέα Παναγιώτου στη Λευκωσία (pic)
Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Προσωπικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα ανηλίκων έξω από καφετέρια (pics)
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στη Λεμεσό
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά