Θύμα κυβερνοεπίθεσης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου-Απειλούν με διαρροή στοιχείων

Μετά το Κτηματολόγιο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με τους χάκερ να εισβάλλουν στα απόρρητα δεδομένα του και να ζητούν λύτρα ώστε να μην τα δημοσιοποιήσουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν μερικά εικοσιτετράωρα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη σε επίσημη καταγγελία στον ίδιο τον Αρχηγό της Δύναμης, ο οποίος από την πλευρά του έδωσε οδηγίες για περαιτέρω έρευνες από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, χωρίς ωστόσο να μπορεί επίσημα να ανακοινωθεί οτιδήποτε επί του παρόντος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, χάκερ φαίνεται να κατάφεραν να εισβάλλουν σε δεδομένα του Αβέρωφ Νεοφύτου, από τον οποίο ζητούν λύτρα δέκα εκατομμυρίων, ώστε να αποδεσμεύσουν τα αρχεία του. Σε διαφορετική περίπτωση, οι χάκερ τον προειδοποιούν, πως θα δώσουν στην δημοσιότητα όσα εντόπισαν.

Συγκεκριμένα, στο email που απέστειλαν οι χάκερ στον Αβέρωφ Νεοφύτου έγραψαν:

Κ. Αβέρωφ Νεοφύτου,

Γνωρίζαμε πως γνωρίζεις πολλά και για πολλούς. Γνωρίζαμε πως όποια πέτρα και να σήκωνες ήσουν από κάτω. Γνωρίζαμε πως ήσουν ο άνθρωπος του παρασκηνίου. Γνωρίζαμε πως κρατούσες στοιχεία για όλους τους «ελέφαντες». Δυστυχώς για σένα πλέον το μόνο «προεδρικό» που σου απέμεινε είναι το σπίτι σου στην Αργάκα. Γνωρίζαμε όμως πως κρατάς στα χέρια σου πολλά και για πολλούς. Πλέον, ότι κρατάς, τα κρατάμε και εμείς. Έχουμε εισβάλει στα ηλεκτρονικά σου αρχεία και όλα τα στοιχεία σου βρίσκονται στα χέρια μας. Μην μας αμφισβητήσεις, μην μας υποτιμήσεις και μην νομίζεις πως πρόκειται για φάρσα. Μην νομίζεις πως θα ψάξεις και θα μας βρεις. Αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν μας καταβάλεις το ποσό των 10 εκατομμυρίων, σε πρώτη φάση τα στοιχεία του φακέλου με τίτλο «Ελέφαντες ΔΗΣΥ, εν να σας σάσω» θα δημοσιοποιηθεί. Έχεις προθεσμία επτά ημέρες.

Υ.Γ Στο υποθετικό σενάριο ότι θα μας βρει η αστυνομία και ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα μας πάρει δικαστήριο, μην ξεχάσετε πως κρατάμε στοιχεία για αυτό σας προτρέπουμε να θυμηθείτε το δημόσιο συμφέρον!

cats

Η κυβερνοεπίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΔΗΣΥ σήμανε συναγερμό τόσο στον ίδιο αλλά περισσότερο σε στενούς του συνεργάτες, αφού στα εν λόγω αρχεία, φαίνεται να υπάρχουν απόρρητα στοιχεία, καθώς και άλλα ντοκουμέντα που αφορούν πρόσωπα που στράφηκαν εναντίον του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στην σκιά της επίθεσης των χάκερ, ο Νίκος Αναστασιάδης, πραγματοποίησε μυστική συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα, ώστε να χειριστούν το θέμα, με τον πρώην Πρόεδρο μάλιστα να δηλώνει την ετοιμότητα του να συμβάλει ακόμα στην καταβολή των λύτρων, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό.

Για την κυβερνοεπίθεση στον κ. Νεοφύτου, είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει την υπόθεση και να διαπιστώσει εάν όντως οι χάκερ κατάφεραν να αποσπάσουν τα απόρρητα ηλεκτρονικά αρχεία του πρώην προέδρου του ΔΗΣΥ.

*Καλή Πρωταπριλιά

Δειτε Επισης

Δέσμευση Κύπρου για δίκαιες κοινωνικές πολιτικές από τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη
Συνεχίζει τις επαφές της η Ντι Κάρλο-Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις
Στις 11 το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση Ντι Κάρλο-Γεραπετρίτη
Απαντήσεις Αννίτας στην Συναγερμική παραφιλολογία-Δεν υπάρχει εισήγηση για αυτόματη υποψηφιότητα του προέδρου
Κεραυνός: Δεν είμαι αισιόδοξος για τον Great Sea Interconnector
Πέντε συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσε ο Πρόεδρος στη Ντι Κάρλο-Πώς απαντά στον αδιάλλακτο Ταταρ
Αναστασιάδης για Κραν Μοντανά-«Με τον Ακιντζί θα είχαμε λύσει το Κυπριακό, αν το επέτρεπε η Άγκυρα»
Δυο κράτη, κυριαρχία και εγγυήσεις θέτει ξανά ο Τατάρ-«Θα εκφράσουμε αυτές τις απόψεις στην πολυμερή συνάντηση»
Άκουσε προτάσεις από τον Πρόεδρο και… εξάψαλμο από τον Τατάρ η Ντι Κάρλο-Επισκέπτεται Αθήνα και Άγκυρα
Συνέχισε τη συζήτηση με τους διαπραγματευτές η Ντι Κάρλο-Γνώμονας η καλύτερη προετοιμασία