Σφοδρή επίθεση ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ για εκποιήσεις-«Έρμαιο στις τράπεζες χιλιάδες δανειολήπτες »

Καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων, μετά την πρωτοβουλία από ΑΚΕΛ, Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου. Με 19 ψήφους υπέρ και 22 εναντίον, η Βουλή απέρριψε την πρόταση νόμου, η οποία κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

To AKΕΛ με ανακοίνωσή του, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ, ενώ καυστηριάζει και τη στάση της ΕΔΕΚ που επέλεξε να μην τοποθετηθεί επί της πρότασης Νόμου που κατέθεσαν το ΑΚΕΛ, οι Οικολόγοι και ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Κωστής Ευσταθίου.

«Με τις ψήφους ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ συνεχίζεται η επίθεση των τραπεζών στους δανειολήπτες, αφού καταψήφισαν σήμερα στη Βουλή την Πρόταση Νόμου για στοχευμένη τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων κύριας κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης», αναφέρει αρχικά το ΑΚΕΛ.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε σήμερα το ΑΚΕΛ, το Κίνημα Οικολόγων και ο σοσιαλιστής βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, «θα έδινε μια προσωρινή ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες μέχρι να αποκατασταθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις που είναι σκανδαλωδώς μεροληπτικό υπέρ των τραπεζών. Η συμπόρευση ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ με τον ΔΗΣΥ (και την επιλογή της ΕΔΕΚ να μην συμμετέχει στη ψηφοφορία) αφήνει έρμαιο χιλιάδες δανειολήπτες αντιμέτωπους στην αυθαιρεσία των τραπεζών και των εταιριών εξαγοράς πιστώσεων».

Απάντηση ΔΗΚΟ σε ΑΚΕΛ

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ, απαντώντας στο ΑΚΕΛ, ανέφερε μέσω γραπτής ανακοίνωσης, ότι, «δυστυχώς, εννέα μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ επέλεξε τη σύγκρουση και την αποσταθεροποίηση, για δημιουργία εντυπώσεων. Χωρίς να δώσει την παραμικρή πίστωση χρόνου στον νέο Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε Πρόταση Νόμου για τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων». 

Όπως προσθέτει το ΔΗΚΟ, «με αυτή την κίνηση εντυπώσεων, το ΑΚΕΛ

  1. Επιχείρησε να στερήσει από τη νέα κυβέρνηση τη δυνατότητα να φέρει ενώπιον της Βουλής και του λαού μια ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος των ΜΕΔ.
  2. Επιχείρησε να προκαλέσει πρόβλημα αυτές τις πρώτες μέρες της μετάβασης της νέας διακυβέρνησης και ενώ τα βλέμματα των οίκων αξιολόγησης και των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στραμμένα στην Κύπρο.
  3. Επιχείρησε να δυναμιτίσει το διάλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης».

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ, σημειώνεται, «καθοδηγούμενο από αντιπολιτευτικό μένος εναντίον της νέας διακυβέρνησης, από τα πρώτα της βήματα, απέρριψε την συμβιβαστική τροπολογία για αναστολή εκποιήσεων για ένα μήνα, η οποία θα καθησύχαζε τις ανησυχίες όλων και θα έδινε παράλληλα τη δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να ενεργήσει. Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει λύπη για την ευκολία με την οποία το ΑΚΕΛ επιλέγει την πρόκληση κρίσης και δημοσιονομικής αστάθειας, μόνο και μόνο για να στείλει στους πολίτες το μήνυμα ότι θα ασκεί σκληρή και στείρα αντιπολίτευση».

Δειτε Επισης

Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης