Ξεκαθαρίζει το Υπ. Γεωργίας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Τμήματος Δασών

Σε σχέση με αναφορές σε σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τον αντιπυρικό επιχειρησιακό σχεδιασμό του Τμήματος Δασών, προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επισημαίνει τα ακόλουθα:

Ο Προϋπολογισμός του Τμήματος Δασών κατά τα τελευταία 5 έτη εξελήχθηκε ως εξής:

1

Επιπρόσθετα με τους πιο πάνω εγκεκριμένους Προϋπολογισμούς, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προβλέπεται Προϋπολογισμός από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους που ανέρχεται σε €23,7 εκ., με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2025, με αναλογία για το 2023 €8,4 εκ..

Όπως διαπιστώνεται από τα πιο πάνω δεδομένα, την τελευταία πενταετία ο εγκεκριμένος Προϋπολογισμός του Τμήματος Δασών, λαμβάνοντας υπόψη και τις δαπάνες που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχει υπερδιπλασιαστεί, με το ποσοστό αύξησης το 2023 να ανέρχεται στο 121%, σε σύγκριση με το 2019.

Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του Τμήματος Δασών, σημειώνεται ότι κατά το 2022, εγκρίθηκαν και προσλήφθηκαν 132 Δασοπυροσβέστες και Πυροφύλακες, καθώς επίσης και 33 θέσεις Δασικών Λειτουργών. Στον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό του 2023, έχουν εγκριθεί πρόσθετες 15 θέσεις Δασικών Λειτουργών για στελέχωση του Τμήματος.

Από τα πιο πάνω, αναδεικνύεται η προτεραιότητα που δίνεται από μέρους του Κράτους για τις ανάγκες του Τμήματος Δασών, έτσι ώστε το Τμήμα να ανταποκρίνεται με επάρκεια στην αποστολή του για έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον τόπο μας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Δειτε Επισης

Πώς απαντά το Υπ. Μεταφορών για την εικόνα ντροπής σε στάση λεωφορείου-«Τραγική και απαράδεκτη»
Σε εξέλιξη οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τυμόθεου ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής
Παρέμβαση Αβέρωφ για Κυπριακό-«Η ηγεσία της χώρας περιορίζεται στον ρόλο του παρατηρητή και σχολιαστή»
Βρετανίδα ταξίδεψε στη N. Ζηλανδία για να υποβληθεί σε ευθανασία-«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα σε έναν γαλήνιο θάνατο»
Τραβά ξανά κόκκινη γραμμή η δικηγόρος της οικογένειας του Θανάση-Ανακριτές από Υπουργικό, «όχι» σε εμπλοκή Εισαγγελίας και Αστυνομίας
Συνεχείς αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Φεύγουν μαζικά με όποιο μέσο βρουν οι κάτοικοι στη Ράφα
Χειροπέδες σε 66χρονο για εμπρησμό οχήματος στη Λευκωσία
Μετά τη συνέντευξη στο BBC συνελήφθη ο διαβόητος διακινητής μεταναστών «Σκορπιός»-H σχέση του με την Ελλάδα
Mεμονωμένες βροχές στο μενού του καιρού-Επιστρέφει την Παρασκευή η σκόνη
Έδειξε πλαστή ταυτότητα στους αστυνομικούς και τον... πρόδωσαν οι πιστωτικές κάρτες