Υπέρ της κατάργησης των εξετάσεων τετραμήνων ο ΠτΔ-Ζητά συμβολή Γενικού Εισαγγελέα

Υπέρ της πρότασης για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι από το Σεπτέμβριο πρέπει να καταργηθούν και γι’ αυτό το λόγο, έδωσε οδηγίες στην υπουργό Παιδείας να μελετήσει νομικά τους τρόπους που μπορεί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την πρόταση.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της επισκέψεώς του στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» στον Στρόβολο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τα παιδιά, ειδικά της Ε’ και Στ’ τάξης, εκφράστηκαν κάποιες ανησυχίες από τους μαθητές, για το θεσμό.

«Οι εξετάσεις τετραμήνων δεν έχουν πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί. Πρέπει να προχωρήσουμε με την αλλαγή των τετραμήνων. Ναι στην κατάργηση, αλλά πρέπει να υπάρχει κάτι άλλο. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι σε μία σχολική χρονιά, δεν πρέπει να υπάρχει διαφορετική εξέταση στο πρώτο τετράμηνο και διαφορετική στο δεύτερο τετράμηνο. Άρα, με νομοθετική ρύθμιση, από το Σεπτέμβριο, πρέπει να καταργηθούν».

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ζήτησε από την υπουργό Παιδείας να εξετάσουν την βαρύτητα στην τελική βαθμολογία των τετραμήνων, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν νομικά ζητήματα που πρέπει να μελετηθούν.

«Το απόγευμα θα έχω συνάντηση με το Γενικό και το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι και αυτό των τετραμήνων. Εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει αλλαγή από φέτος».

Κληθείς να πει αν τον προβληματίζει το θέμα του περιεχομένου της ύλης ή του τρόπου διδασκαλίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά. Είναι βασικό αντικείμενο που θα εξετάσουμε γιατί ο στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από μια εκπαίδευση η οποία στόχο έχει την κάλυψη ύλης και να δούμε πώς – δεν υποβαθμίζω τη σημασία της ύλης –  την ίδια στιγμή μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, βοηθούμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, πώς να έχουν κριτική σκέψη. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο και θα αγγίξουμε και αυτό το θέμα».

Τέλος ερωτηθείς αν θα εξεταστεί το ζήτημα ενίσχυσης των μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας ‘»στη διδακτέα ύλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα αγγίξουμε και το περιεχόμενο και την ύλη που διδάσκεται δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική γλώσσα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Είδε παιδιά του Δημοτικού ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολ Γεωργιάδη», στον Στρόβολο, συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Δόξα Κωμοδρόμου.

Κατά την επίσκεψη του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου, ενώ ξεναγήθηκε στις τάξεις και συνομίλησε με τους μαθητές.

Μιλώντας στους μαθητές, σε συγκέντρωση που έγινε στον χώρο του σχολείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ανέφερε «να μου πείτε τί σας ενοχλεί πιο πολύ, κάτι που θα θέλατε να αλλάξουμε στο σχολείο. Μην σκεφτείτε να μην πείτε, πρέπει να μιλήσετε χωρίς να σκεφτείτε οτιδήποτε. Να μου τα πείτε όλα, να μιλήσουμε μαζί, να σας ακούσω.

Είστε το μέλλον της χώρας μας και εμείς, η Κυβέρνηση, ειδικότερα εμείς που θα είμαστε για τα επόμενα πέντε χρόνια, όποιες αποφάσεις πάρουμε θα επηρεάσουν και το δικό σας μέλλον.

Είναι για αυτό το λόγο που θέλω να συζητήσουμε», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τον Πρόεδρο του σχολείο στο βήμα με τον οποίον συνομίλησε για τα θέματα που απασχολούν το σχολείο και τους μικρούς μαθητές.

Δειτε Επισης

Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο
Κρίσιμος μήνας για ΥΠΑΝ ο Μάιος, ανακοινώνει τις θέσεις για ενιαία εκπαίδευση-Τι ζητούν οι γονείς