Η Πρόεδρος της Βουλής υπέγραψε κοινό άρθρο για την ισότητα των φύλων με Ευρωπαίες ομολόγους

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου συνυπέγραψε την Τετάρτη κοινό άρθρο με τις Προέδρους των Κοινοβουλίων της Ισπανίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας. της Λιθουανίας και της Ρουμανίας μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου της Ισπανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μeritxell Batet Lamaña.

Ανακοίνωση από τη Βουλή, οι συνυπογράφουσες Πρόεδροι ένωσαν τις φωνές τους, υπογράμμισαν την προσήλωσή τους και κάλεσαν σε συνένωση των προσπαθειών τους προς επίτευξη της πλήρους ισότητας των φύλων, ως θεμελιώδους αρχής της δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Εξέφρασαν δε, τη βούλησή τους για συνεργασία μεταξύ των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών-μελών, καθώς και με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξάλειψη των εμποδίων προς την πλήρη υλοποίηση αυτού του στόχου.

Οι γυναίκες Πρόεδροι επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, ως ύψιστης προτεραιότητας, ώστε όλες οι ανεξαιρέτως γυναίκες να απολαμβάνουν ανεξαρτησία, ασφάλεια, αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό. Σήμερα, τόνισαν, η ισότητα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα της ανάπτυξης σε έναν κόσμο, όπου ο ρόλος των γυναικών στην οικονομία και την καινοτομία είναι καθοριστικός.

Στο κοινό τους άρθρο, οι Πρόεδροι υπογραμμίζουν ότι η ενότητα είναι αναγκαία για την προώθηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, οι οποίες, υπό το φως των διεθνών εξελίξεων, αποτελούν φάρο ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα κορίτσια που υποφέρουν λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Η ισότητα, επισημαίνουν, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των δημοκρατιών μας, στις οποίες είναι αναγκαία η ύπαρξη και εδραίωση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών, με πλήρη συμμετοχή των φύλων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, για ένα πιο ελπιδοφόρο και δίκαιο μέλλον, για όλες και όλους.

Πηγή: ΚΠΕ

Δειτε Επισης

Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη