Γιορτή πολυπολιτισμικής πολυφωνίας στο Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας (pics)

Κάτι όμορφο πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 20 με 28 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Παλουριώτισσας στην Λευκωσία της Κύπρου. Το ακριτικό σχολείο της Λευκωσίας στο οποίο φοιτά αριθμός μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία, διοργάνωσε μια γιορτή πολυπολιτισμικής πολυφωνίας με την παρουσίαση των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι περισσότεροι από τους μαθητές του.

Μαθητές από 19 διαφορετικές εθνικότητες καλούνται να συνυπαρξουν σε ένα ιστορικό σχολείο, του οποίου η αυλή του βρίσκεται στην πράσινη γραμμή αντικρίζοντας καθημερινά τις επιπτώσεις ενος πολέμου που χώρισε βίαια την Κυπρο. Κάθε μέρα ήταν αφιερωμένη αντίστοιχα στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γεωργία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Συρία σε πρώτη φάση. Η πρωτοβουλία ανήκει στην διευθύντρια του σχολείου, μουσικό κυρία Χαρά Αναστασίου και η οργάνωση στις καθηγήτριες Ρούλα Ταρούνα, Μαρία Σταυρινού , Ιωαννα Αριστιδου, Ντίνα Θεράποντος, Ελένη Σωτηρίου, Άντρη Αχεριώτου κ Παύλο Παλαιχωρίτη.

F8CF8C8F-ECC4-4E49-B717-FF9D64036606

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνταν κατά τα σχολικά διαλείμματα. Πρώτα, εκπρόσωποι των μαθητών από την κάθε χώρα, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές της χώρας, παρουσίαζαν σύντομα τον τόπο καταγωγής τους, συνοδεύοντας την παρουσίαση τους από φωτογραφικό υλικό που είχε αναρτηθεί σε πινακίδες. Ακολούθως, και υπό τη συνοδεία μουσικής που προερχόταν από την υπό παρουσίαση χώρα, προσέφεραν στους συμμαθητές τους παραδοσιακά εδέσματα που είχαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους προετοιμάσει από το σπίτι. Η γιορτή ολοκληρωνόταν με παραδοσιακούς χορούς από την κάθε χώρα, στους οποίους συμμετείχαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου.

1587051A-8814-4EC1-93CC-F7E1DEEE47E5

Με τον τρόπο αυτόν κατέστη δυνατή η γνωριμία των μαθητών με στοιχεία της κουλτούρας και του πολιτισμού των χωρών από τις οποίες κατάγονται μεγάλες ομάδες συμμαθητών τους και που δεν είχαν την ευκαιρια να γνωρίσουν προηγουμένως. Παράλληλα, δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά στοιχεία που πρεσβεύουν τη χώρα από την οποία κατάγονται, καθιστώντας το σχολείο χώρο ανταλλαγής στοιχείων πολιτισμού, χώρο πλουταλισμού και πολυφωνίας, χώρο αποδοχής.

8707A81B-6E0E-4898-9A13-B1D0CA7AB0D9

Δειτε Επισης

Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ
Αποσύρονται ακατάλληλα καλλυντικά προϊόντα από την αγορά (pics)
Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για Τουρκοκύπριους από τα ΚΙΕ
Αυξάνεται σε 140.000 ευρώ η ετήσια χορηγία προς φιλοζωικές οργανώσεις
Ψάχνουν να ενημερωθούν για καταφύγια οι Κύπριοι-Συζητήσεις με Μητροπόλεις για παροχή υπογείων σε ναούς
Συνεχίζονται οι πτήσεις Λάρνακα-Τελ Αβίβ και οι αφίξεις σκαφών από Λίβανο
Οι στόχοι των Fake News σε εμπόλεμη περίοδο και οι εκτιμήσεις για μεγιστοποίηση του υβριδικού πολέμου
Η οικονομία και το κόστος ζωής οι κύριοι λόγοι που ψήφισαν οι Κύπριοι στις φετινές ευρωεκλογές
Δέσμευση Βουλής για εκσυγχρονισμό νομοθεσίας για ευημερία των ζώων