Γιορτή πολυπολιτισμικής πολυφωνίας στο Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας (pics)

Κάτι όμορφο πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 20 με 28 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Παλουριώτισσας στην Λευκωσία της Κύπρου. Το ακριτικό σχολείο της Λευκωσίας στο οποίο φοιτά αριθμός μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία, διοργάνωσε μια γιορτή πολυπολιτισμικής πολυφωνίας με την παρουσίαση των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι περισσότεροι από τους μαθητές του.

Μαθητές από 19 διαφορετικές εθνικότητες καλούνται να συνυπαρξουν σε ένα ιστορικό σχολείο, του οποίου η αυλή του βρίσκεται στην πράσινη γραμμή αντικρίζοντας καθημερινά τις επιπτώσεις ενος πολέμου που χώρισε βίαια την Κυπρο. Κάθε μέρα ήταν αφιερωμένη αντίστοιχα στην Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γεωργία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Συρία σε πρώτη φάση. Η πρωτοβουλία ανήκει στην διευθύντρια του σχολείου, μουσικό κυρία Χαρά Αναστασίου και η οργάνωση στις καθηγήτριες Ρούλα Ταρούνα, Μαρία Σταυρινού , Ιωαννα Αριστιδου, Ντίνα Θεράποντος, Ελένη Σωτηρίου, Άντρη Αχεριώτου κ Παύλο Παλαιχωρίτη.

F8CF8C8F-ECC4-4E49-B717-FF9D64036606

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνταν κατά τα σχολικά διαλείμματα. Πρώτα, εκπρόσωποι των μαθητών από την κάθε χώρα, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές της χώρας, παρουσίαζαν σύντομα τον τόπο καταγωγής τους, συνοδεύοντας την παρουσίαση τους από φωτογραφικό υλικό που είχε αναρτηθεί σε πινακίδες. Ακολούθως, και υπό τη συνοδεία μουσικής που προερχόταν από την υπό παρουσίαση χώρα, προσέφεραν στους συμμαθητές τους παραδοσιακά εδέσματα που είχαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους προετοιμάσει από το σπίτι. Η γιορτή ολοκληρωνόταν με παραδοσιακούς χορούς από την κάθε χώρα, στους οποίους συμμετείχαν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου.

1587051A-8814-4EC1-93CC-F7E1DEEE47E5

Με τον τρόπο αυτόν κατέστη δυνατή η γνωριμία των μαθητών με στοιχεία της κουλτούρας και του πολιτισμού των χωρών από τις οποίες κατάγονται μεγάλες ομάδες συμμαθητών τους και που δεν είχαν την ευκαιρια να γνωρίσουν προηγουμένως. Παράλληλα, δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά στοιχεία που πρεσβεύουν τη χώρα από την οποία κατάγονται, καθιστώντας το σχολείο χώρο ανταλλαγής στοιχείων πολιτισμού, χώρο πλουταλισμού και πολυφωνίας, χώρο αποδοχής.

8707A81B-6E0E-4898-9A13-B1D0CA7AB0D9

Δειτε Επισης

Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Το Λονδίνο δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο-Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ
Κ. Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για μετανάστες, δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές
Επιστολή Χαμενεΐ σε Πούτιν για περισσότερη υποστήριξη-Στη Μόσχα για διαβουλέυσεις ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αυξάνονται οι ανησυχίες των αεροπορικών εταιρειών για τις πτήσεις στη Μ. Ανατολή λόγω παρεμβολών στα GPS
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Μειωμένη παροχή νερού σε Λάρνακα, Λευκωσία και Αμμόχωστο λόγω διακοπής Μονάδας Αφαλάτωσης
Πολύ κατώτερο των προσδοκιών το e-kalathi για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών
ΒΙΝΤΕΟ: H στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ