Άναψαν κεριά έξω από την Ελληνική Πρεσβεία για την τραγωδία-«Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή»

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο νεαροί Κύπριοι, καθώς και των τραυματισμό δεκάδων.

Με σύνθημα «Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή» οι συμμετέχοντες άναψαν κεριά τιμώντας του νεκρούς και καταδικάζοντας «ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα», όπως ανέφερε το κείμενο διαμαρτυρίας.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να καταδικάσουμε, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας», αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας που αναγνώστηκε μπροστά από την Πρεσβεία. «Είμαστε εδώ για τις οικογένειες και τους οικείους όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, για τους τραυματίες και όλους τους επιβάτες που παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους», προστίθεται.

Σημειώνοντας ότι αίτημα είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το πολύνεκρο δυστύχημα, το κείμενο,  αναφέρει ότι «ήταν έγκλημα προδιαγεγραμμένο, ούτε ατύχημα, ούτε “η κακιά στιγμή”, ούτε μόνο “ανθρώπινο λάθος”». «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου λαού, σε ένα κίνημα που σε Ελλάδα και Κύπρο μπορεί να ενώσει τις διεκδικήσεις για τη ζωή που μας αξίζει στον 21ο αιώνα», καταλήγει το κείμενο που αναγνώστηκε στην εκδήλωση.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Κύπρου της ΚΝΕ, ενώ το παρών έδωσαν οργανώσεις νεολαίων της Κύπρου, καθώς και ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ, τέως Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Γουλιάμος.

2

Δειτε Επισης

Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσωστών για λουόμενο στην Πάφο-Μπήκε στο νερό μεθυσμένος
Συντεχνίες ΡΙΚ: Ταχείς διαδικασίες για επίλυση του θέματος με τις συντάξεις
​​​​​​​Η προσωπική πορεία προσφύγων από το 1974 στο συμμετοχικό έργο «Νήματα»
Νέα σύσκεψη στα κατεχόμενα για το περιουσιακό
Ο φετινός Ιούνης ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο
Άνθρακας η καταγγελία τουρίστριας περί βιασμού της-Ελεύθερος ο 19χρονος, ζήτησε την ποινική δίωξη της
ΟΕΛΜΕΚ: Ημιτελής η προσπάθεια αναβάθμισης των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ-ΚΙΕ
Έρχεται Κύπρο ο Δένδιας για επίσημη επίσκεψη
«Δάσκαλε που δίδασκες…»-Όχημα του Υπουργείου Παιδείας στάθμευσε σε χώρο ΑμΕΑ
Βλάβη επηρεάζει την υδροδότηση στην κοινότητα Επισκοπής