Άναψαν κεριά έξω από την Ελληνική Πρεσβεία για την τραγωδία-«Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή»

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο νεαροί Κύπριοι, καθώς και των τραυματισμό δεκάδων.

Με σύνθημα «Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή» οι συμμετέχοντες άναψαν κεριά τιμώντας του νεκρούς και καταδικάζοντας «ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα», όπως ανέφερε το κείμενο διαμαρτυρίας.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να καταδικάσουμε, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας», αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας που αναγνώστηκε μπροστά από την Πρεσβεία. «Είμαστε εδώ για τις οικογένειες και τους οικείους όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, για τους τραυματίες και όλους τους επιβάτες που παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους», προστίθεται.

Σημειώνοντας ότι αίτημα είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το πολύνεκρο δυστύχημα, το κείμενο,  αναφέρει ότι «ήταν έγκλημα προδιαγεγραμμένο, ούτε ατύχημα, ούτε “η κακιά στιγμή”, ούτε μόνο “ανθρώπινο λάθος”». «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου λαού, σε ένα κίνημα που σε Ελλάδα και Κύπρο μπορεί να ενώσει τις διεκδικήσεις για τη ζωή που μας αξίζει στον 21ο αιώνα», καταλήγει το κείμενο που αναγνώστηκε στην εκδήλωση.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Κύπρου της ΚΝΕ, ενώ το παρών έδωσαν οργανώσεις νεολαίων της Κύπρου, καθώς και ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ, τέως Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Γουλιάμος.

2

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ντύθηκε γιορτινά η Λευκωσία, φωτίστηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Παρέμβαση οικονομικής στήριξης σε οινοποιούς ανακοίνωσε ο Υπ.Γεωργίας
Υφ. Πολιτισμού: Η πολιτιστική κληρονομιά απειλείται από πολέμους και καταστροφές
Προχωρά η υλοποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας-Θα διαρκέσει 30 μήνες ο σχεδιασμός
Συννεφιασμένος αλλά άνυδρος ο καιρός-Στους 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ένα παιδικό παραμύθι τολμά και αγγίζει με ευαισθησία το ζήτημα της γυναικοκτονίας
Στο τραπέζι η οικονομική ενίσχυση των διαμένοντων στα ορεινά-Βλέπει Ένωση Κοινοτήτων το ΥΠΕΣ
Ψηλά στην ατζέντα του Προέδρου τα ζητήματα έμφυλης ισότητας
Μεγάλο αριθμό δηλητηριασμένων δολωμάτων εντόπισε η Υπηρεσία Θήρας (pics)
Υλική βοήθεια Ελλάδας προς την Κύπρο για διαχείριση της μετανάστευσης