Άναψαν κεριά έξω από την Ελληνική Πρεσβεία για την τραγωδία-«Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή»

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο νεαροί Κύπριοι, καθώς και των τραυματισμό δεκάδων.

Με σύνθημα «Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή» οι συμμετέχοντες άναψαν κεριά τιμώντας του νεκρούς και καταδικάζοντας «ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα», όπως ανέφερε το κείμενο διαμαρτυρίας.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να καταδικάσουμε, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας», αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας που αναγνώστηκε μπροστά από την Πρεσβεία. «Είμαστε εδώ για τις οικογένειες και τους οικείους όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, για τους τραυματίες και όλους τους επιβάτες που παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους», προστίθεται.

Σημειώνοντας ότι αίτημα είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το πολύνεκρο δυστύχημα, το κείμενο,  αναφέρει ότι «ήταν έγκλημα προδιαγεγραμμένο, ούτε ατύχημα, ούτε “η κακιά στιγμή”, ούτε μόνο “ανθρώπινο λάθος”». «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου λαού, σε ένα κίνημα που σε Ελλάδα και Κύπρο μπορεί να ενώσει τις διεκδικήσεις για τη ζωή που μας αξίζει στον 21ο αιώνα», καταλήγει το κείμενο που αναγνώστηκε στην εκδήλωση.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Κύπρου της ΚΝΕ, ενώ το παρών έδωσαν οργανώσεις νεολαίων της Κύπρου, καθώς και ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ, τέως Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Γουλιάμος.

2

Δειτε Επισης

Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης