Κλείδωσε η ημερομηνία καθόδου της ΝτιΚάρλο-Βολιδοσκοπεί την κατάσταση

Κλείδωσε η ημερομηνία της καθόδου της Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο στην Κύπρο, ώστε να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η κα. ΝτιΚάρλο αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο στις 15 Μαρτίου και θα έχει πρώτα συνάντηση με το Νίκο Χριστοδουλίδη, ώστε να ενημερωθεί για τις κινήσεις του, σε σχέση με το Κυπριακό. Στη συνέχεια, η κα. ΝτιΚάρλο αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Ερσίν Τατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι αρμόδια πηγή είχε αναφέρει πως δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν συναντήσεις της αξιωματούχου των ΗΕ και με άλλους παράγοντες στο νησί.

Σημείωσε εξάλλου το γεγονός πως η κ. ΝτιΚάρλο βρίσκεται πιο ψηλά στην ιεραρχία των ΗΕ απ' ότι ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική στη Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων των ΗΕ, Μίροσλαβ Γιέντσα, ο οποίος είχε επισκεφθεί πέρσι τον Απρίλιο, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο την Κύπρο.

Η κ. ΝτιΚάρλο υποβάλλει τις αναφορές της απευθείας στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ ο κ. Γέντσα υποβάλλει τις αναφορές του στην κ. Ντι Κάρλο, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Ανέφερε επίσης πως η κ. ΝτιΚάρλο θα έλθει στην Κύπρο από τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου ως γνωστό θα βρεθεί και ο ΓΓ του διεθνούς οργανισμού για να παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στις 23 και 24 Μαρτίου.

Δειτε Επισης

Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου
Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα
Ο Ζελένσκι διαμαρτύρεται επειδή η Δύση του απαγορεύει να πλήξει με τα όπλα της την επικράτεια της Ρωσίας
Εμπορικό πλοίο υπέστη «ελαφριά» ζημιά όταν χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι
Τραγικός επίλογος για τον Ιτζάκ, τη Σάνι και την Αμίτ-Οι ιστορίες των τριών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας